استاد ممنوعالتدریس خطاب به خامنهای: با برگزاری رفراندوم گذشته را اصلاح کنید
حسن باقرینیا، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری، از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خواست تا با برگزاری رفراندوم در جهت اصلاح گذشته گام بردارد. باقرینیا به دلیل انتقاد از حکومت در جریان خیزش انقلابی مردم ایران، از کار خود اخراج و ممنوعالتدریس شد.
او در پیامی ویدیویی با مرور مواضع خود در طول جنبش «زن، زندگی، آزادی» خطاب به رهبر جمهوری اسلامی گفت: «به جای بگیر و ببند، رفراندوم برگزار کنید.»
این استاد اخراج شده از دانشگاه با اشاره به سرکوب مردم در جریان خیزش انقلابی، از جمله کشتار جمعه خونین زاهدان، از رهبر جمهوری اسلامی پرسید: «چرا باید نسبت به جانهای گرفته شده و چشمهای کور شده بیتفاوت باشید؟»
دانشگاه حکیم سبزواری در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ با اشاره به برخورد صورت گرفته با باقرینیا نوشت: «ایشان با ارسال پستهای مختلف سعی در تشویش اذهان عموم مردم و دانشجویان داشتند که انعکاس آن در تجمعات غیرقانونی دانشجویان کاملا ملموس بود.»
روزنامه اعتماد روز هشتم شهریور ماه نام ۵۲ نفر از استادان اخراجی، بازنشسته اجباری یا تعلیق و منفصل از تدریس را منتشر کرد. این افراد از شهریور ۱۴۰۰ و آغاز دولت ابراهیم رئیسی تا هشت شهریور امسال، از بدنه آموزش عالی ایران حذف شدهاند.
باقرینیا در ادامه پیام ویدیویی خود گفت که دستور خامنهای برای برخورد با نوجوانان به مجوزی برای «تعرض به حریم مدارس» بدل شده است.
رهبر جمهوری اسلامی مهر ماه سال گذشته گفته بود: «این کسانی که در خیابانها فساد و تخریب میکنند همه یک حکم ندارند. برخی جوانان و نوجوانانیاند که بر اثر هیجان ناشی از ملاحظه یک برنامه اینترنتی به خیابان میآیند. چنین افرادی را میتوان با یک تنبیه متوجه کرد که اشتباه میکنند.»
باقرینیا همچنین با اشاره به عدم اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی گفت: «نظامی که برای حفظ خود آدم میکشد، "درخت تناور" نیست.»
مسوولان و هواداران جمهوری اسلامی از عبارت «درخت تناور» برای توصیف این حکومت استفاده میکنند.
اصل ۲۷ قانون اساسی تصریح کرده است برگزاری تجمعات اعتراضی «بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد»، آزاد است.
استاد ممنوعالتدریس شده دانشگاه حکیم سبزواری خطاب به خامنهای تاکید کرد: «هیچ حکومتی مقدس نیست، شما هم مقدس نیستید.»
باقرینیا، استادیار فلسفه تعلیم و تربیت در گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه حکیم سبزواری بود که به دنبال موضعگیری در برابر سرکوب و کشتار معترضان در ایران از دانشگاه اخراج شد.
سازمان حقوق بشر ایران در آستانه سالگرد جنبش «زن، زندگی، آزادی» در گزارشی اعلام کرد از شهریور ماه سال قبل تاکنون، دستکم ۵۵۱ شهروند معترض کشته شده و حداقل ۲۲ تن از معترضان نیز با مرگی مشکوک جان باختهاند.