بایننس برای پولشویی ۴ میلیارد دلار می‌پردازد؛ ۹۰۰ میلیون دلار تراکنش بین آمریکا و ایران

بایننس، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان،با پذیرش جرم خود در نقض قوانین پولشویی آمریکا، با وزارت دادگستری آمریکا توافق کرد برای حل‌وفصل این پرونده بیش از چهار میلیارد دلار پرداخت کند. دادستان کل آمریکا گفت در بایننس ۹۰۰ میلیون دلار تراکنش بین آمریکا و کاربرانی در ایران انجام شده است.

بایننس سه‌شنبه ۳۰ آبان به عنوان بخشی از توافق با وزارت دادگستری برای پایان یافتن تحقیقات قضایی از این صرافی، پذیرفت به جرم‌های خود اعتراف کند و چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بپردازد.

چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس، نیز به جرم نقض قوانین ضد پولشویی اعتراف و به عنوان بخشی از توافق با دولت آمریکا، با پرداخت ۵۰ میلیون دلار جریمه و کناره‌گیری از سمت خود موافقت کرد.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، گفت صرافی «بایننس»، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز آنلاین جهان، امکان انجام ۹۰۰ میلیون دلار تراکنش را بین آمریکا و کاربران ایرانی ایجاد کرده است.

طبق اعلام وزارت دادگستری آمریکا، بخش قابل توجهی از مشتریان بایننس در جاهایی بودند که تحت تحریم قرار داشتند و بایننس مطلع بود که بیشتر این مشتریان از ایران بوده‌اند.

بایننس به ارتکاب تخلفات گسترده از جمله کلاهبرداری بانکی، دور زدن تحریم‌ها و پول‌شویی متهم است.

با نهایی شدن این توافق، تکلیف یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های قضایی در حوزه رمزارز مشخص شد.

به گفته مقام‌های آمریکایی، بایننس علاوه بر نقض تحریم‌ها و قوانین پولشویی آمریکا، بیش از ۱۰۰ هزار تراکنش مشکوک با سازمان‌هایی که آمریکا آنها را تروریست شناخته، از جمله حماس، القاعده و داعش را گزارش نکرده است.

به گفته این مقام‌ها، بایننس همچنین هیچ‌وقت تراکنش‌ها با وب‌سایت‌های مربوط به فروش محتوای آزار جنسی کودکان را گزارش نکرده و یکی از بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان عواید ناشی از باج‌افزارها بوده است.

هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد استفاده گروه‌های تروریستی از شبکه ارزمرز برای تامین مالی خود، آمریکا تحقیقاتش را درباره تخلفات صورت گرفته در حوزه دیجیتال شدت بخشیده است.

در پی حملات مرگ‌بار حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، اسرائیل ۱۰۰ حساب بایننس را به ظن ارتباط با این گروه مسدود کرد.

تل‌آویو همچنین از دارندگان بیش از ۲۰۰ حساب رمزارز دیگر خواست در مورد فعالیت‌های خود توضیحات لازم را ارائه کنند. اکثر این حساب‌ها متعلق به بایننس بودند.

بایننس در تیر ماه سال جاری از همکاری با ارتش اسرائیل برای مقابله با پول‌شویی سپاه قدس، شاخه عملیات برون‌مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی خبر داده بود.

پیش از این و در روز ۲۰ تیر رویترز گزارش داد بر اساس تحقیقات این خبرگزاری، بایننس با وجود تحریم‌های آمریکا و منع داخلی خود این شرکت برای انجام تجارت با ایران، به ارائه خدمات به مشتری‌هایی در داخل این کشور ادامه داده است.

هفت تاجر در گفت‌وگو با رویترز تایید کردند توانسته‌اند منع‌های قانونی در تجارت با بایننس را کنار بزنند و تا سپتامبر سال گذشته از حساب‌های خود در این صرافی استفاده کنند.

تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۸ و پس از خروج واشینگتن از برجام دوباره اعمال شد و در نوامبر همان سال، بایننس به معامله‌گران رمزارز در ایران اطلاع‌ داد دیگر به آنان خدمات ارائه نخواهد کرد.

در حالی که تحریم‌های تجاری و بانکی آمریکا علیه جمهوری اسلامی هر گونه معامله‌ای را از داخل ایران با کشورهای دیگر دچار مشکل کرده، رمزارزها می‌توانند در پرداخت‌ها و دریافت‌های برون‌مرزی برای دور زدن تحریم‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند.