الشرق الاوسط: جمهوری اسلامی تلاش می‌کند سلاح پیشرفته برای حزب‌الله بفرستد

روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابعی در تل‌آویو گزارش داد جمهوری اسلامی در تلاش برای انتقال اسلحه‌های پیشرفته برای حزب‌الله لبنان است. هم‌زمان وزیر امور خارجه فرانسه به همتای ایرانی خود شدیدا هشدار داد مانع از گسترش جنگ غزه به مناطق دیگر از جمله لبنان شود.

روزنامه عربی «الشرق الاوسط» در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت جمهوری اسلامی در حال تلاش برای انتقال تجهیزات و مقادیر زیادی مهمات نظامی پیشرفته برای حزب‌الله لبنان است.

اسرائیل در حدود دو ماه اخیر بارها جمهوری اسلامی را به حمایت مالی و تسلیحاتی از شبه‌نظامیان فعال در منطقه مانند حزب‌الله، جهاد اسلامی، حماس و حوثی‌های یمن متهم کرده است.

الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۳ آبان طی نشستی در ژنو، جمهوری اسلامی را به دلیل این حمایت‌ها «سرِ مار» و مسوول حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل خواند.

نیر بارکات، وزیر اقتصاد اسرائیل هم پیش از آن گفته بود در صورت مداخله بیشتر تهران در درگیری حزب‌الله با اسرائیل،‌ این کشور «آیت‌الله‌ها را از روی زمین محو و سر مار را قطع» خواهد کرد.

حملات حزب‌الله به اسرائیل، دو روز پس از حمله حماس در هفتم اکتبر به صورت پراکنده آغاز شد و از آن زمان تاکنون ادامه یافته است.

یک منبع مطلع در تل‌آویو به الشرق الاوسط گفت ارتش اسرائیل کاروان‌های بزرگ تسلیحاتی را که در مسیر لبنان بودند، منهدم کرده است.

جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل در روزهای اخیر به فرودگاه‌های سوریه از جمله حلب و دمشق حمله کرده و آن‌ها را از کار انداخته‌اند.

این روزنامه افزود نیروی هوایی ارتش اسرائیل در حال حاضر بر غزه متمرکز است اما این نیرو در شمال اسرائیل هم در آماده‌باش کامل به سر می‌برد.

بر اساس این گزارش، نیروی هوایی این کشور برای رویارویی هم‌زمان در دو میدان آموزش دیده است.

طی دو روز گذشته تبادل آتش میان اسرائیل و حزب‌الله با شدت بیشتر ادامه یافت.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی حزب‌الله و یک منبع امنیتی در لبنان، شدت درگیری و حملات میان دو طرف طی روز گذشته افزایش یافت و هشت موضع اسرائیلی و ۱۲ شهرک لبنانی هدف حمله قرار گرفتند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک گروه شبه‌نظامی را که تلاش می‌کرد موشک‌های ضد تانک به سمت اسرائیل پرتاب کند، هدف قرار داد.

نکته قابل توجه در درگیری‌های روز پنج‌شنبه ۲۵ آبان این بود که بر‌خلاف روزهای گذشته، ارتش اسرائیل شروع‌کننده بمباران بود.

بر اساس گزارش‌های ارتش اسرائیل، بمباران روز پنج‌شنبه که در چندین نوبت توسط نیروهای این کشور انجام شد به قصد ارسال این هشدار برای لبنان بود: «شکیبایی خود را از دست داده‌ایم.»

هشدار پاریس به تهران درباره گسترش جنگ غزه به مناطق دیگر

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار با حسین امیر‌عبداللهیان در ژنو، به همتای ایرانی خود هشدار داد در صورت گسترش درگیری غزه به دیگر مناطق به ویژه لبنان، مسوولیت بزرگی بر عهده تهران خواهد بود.

با این‌ حال تهران از زمان حمله حماس به اسرائیل و پس از آن ایجاد درگیری‌ها از سوی حزب‌الله، نقش خود در این حملات را انکار کرده است.

امیرعبداللهیان روز جمعه در مصاحبه با فایننشال تایمز مدعی شد تهران به واشینگتن گفته است به دنبال گسترش جنگ حماس و اسرائیل و تشدید بحران در منطقه نیست.

او هم‌زمان به آمریکا هشدار داد در صورت ادامه حملات اسرائیل به غزه، درگیری منطقه‌ای اجتناب‌ناپذیر است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ضمن رد احتمال گفت‌وگوی مستقیم بین تهران و واشینگتن گفت طی ۴۰ روز گذشته از طریق بخش منافع آمریکای سفارت سوئیس در تهران پیام‌هایی بین دو کشور رد و بدل شده است.

امیرعبداللهیان بار دیگر مدعی شد حزب‌الله و سایر شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در فلسطین، عراق، سوریه و یمن نیروهای نیابتی ایران نیستند و هر کدام «هویت سیاسی مستقل» دارند.

با وجود این او هشدار داد این گروه‌ها «در قبال کشتار همتایان مسلمان و عرب خود در فلسطین بی‌تفاوت نیستند».

امیرعبداللهیان گفت واشینگتن در پیام‌هایی مشابه به تهران و حزب‌الله لبنان خواهان «خویشتن‌داری» شده است اما این صحبت‌ها «نمی‌تواند گروه مقاومت را در تصمیم‌گیری محتاط کند».