تهدیدهای امنیتی سپاه پاسداران در نشستی در بریتانیا بررسی شد
در نشستی با حضور دو تن از اعضای برجسته حزب محافظهکار بریتانیا، تهدیدهای فزاینده امنیتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وحید بهشتی، فعال مخالف جمهوری اسلامی که خود در این نشست حضور داشت، روز چهارشنبه ۲۴ آبان به ایرانایرنشنال گفت ضرورت قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی بریتانیا از محورهای اصلی این جلسه بود.
به گفته او، لیام فاکس، وزیر امور خارجه پیشین و یین دانکن اسمیت، رهبر پیشین حزب محافظهکار بریتانیا در این نشست خواهان مقابله با تهدیدهای فزاینده سپاه پاسداران شدند.
بهشتی با اشاره به حضور عوامل جمهوری اسلامی در برخی تجمعات طرفداران فلسطین در بریتانیا گفت که این افراد با در دست گرفتن تصاویر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس در تظاهرات شرکت میکنند.
روزنامه تایمز روز پنجم آبان خبر داد عوامل جمهوری اسلامی با دامن زدن به تظاهرات طرفداران فلسطین، در پی ایجاد ناآرامی و افزایش تنشها در بریتانیا هستند.
تایمز اضافه کرد مقامهای دولت بریتانیا بر اساس گزارشهای اطلاعاتی، بیش از شش گروه را در این کشور شناسایی کردهاند که با جمهوری اسلامی ارتباط مستقیم دارند.
بر اساس این گزارش، مرکز اسلامی انگلیس و کمیسیون حقوق بشر اسلامی از جمله نهادهایی هستند که گفته میشود با جمهوری اسلامی مرتبط هستند.
بهشتی با اشاره به افزایش سطح تهدیدها و نفوذ جمهوری اسلامی در بریتانیا تاکید کرد بحث مقابله با سپاه پاسداران تنها مساله ایران، اوکراین و اسرائیل نیست و اکنون به مساله داخلی بریتانیا نیز بدل شده است.
پیش از این و در روز ۲۵ مهر، کن مککالوم، مدیرکل سازمان امنیت داخلی بریتانیا موسوم به امآیفایو، با اشاره به «اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی در خاک بریتانیا» اعلام کرد مقابله با تهدیدات تهران از اولویتهای اصلی لندن به شمار میرود.
متی هون، عضو حزب محافظهکار بریتانیا در ارتباط با نشستی که با حضور چهرههای برجسته این حزب برای بررسی تهدیدات امنیتی تهران برگزار شد، گفت هدف اصلی این جلسه، آگاهیبخشی در مورد گسترش نفوذ سپاه پاسداران و ضرورت قرار دادن نام آن در لیست گروههای تروریستی بود.
او افزود تحولات اخیر در اسرائیل و بریتانیا نشان میدهند جمهوری اسلامی تنها مشکل مردم ایران نیست.
هون خواستار حمایت جامعه بینالمللی از جنبش مردم ایران برای رسیدن به آزادی شد.
تلگراف روز ۲۰ آبان گزارش داد حدود ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی بریتانیا در نامهای به ریشی سوناک، نخستوزیر این کشور از او خواستند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروههای تروریستی قرار دهد.
به گفته آنها، این اقدام «یک ضرورت جهانی» است.
امضاکنندگان این نامه همچنین با استناد به گزارش اسکاتلندیارد گفتند جمهوری اسلامی از آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۵ بار برای ربودن یا کشتن «دشمنان بریتانیایی یا ساکن بریتانیای خود» اقدام کرده است.