راهپیمایی بیش از ۳۰۰ هزارنفری حامیان فلسطین در لندن
بیش از ۳۰۰ هزار نفر از حامیان فلسطین روز شنبه ۲۰ آبان در لندن تجمع کردند و پلیس نزدیک به ۱۰۰ نفر از اعضای راست افراطی را با هدف جلوگیری از اخلال آنها در این تجمع بازداشت کرد.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، وقایعی را که در حاشیه راهپیمایی طرفدار فلسطین در لندن اتفاق افتاد محکوم کرد.
گروهی از تظاهرکنندگان راست افراطی در اعتراض به همزمانی راهپیمایی طرفداران حامیان فلسطین با روز یادبود پایان جنگ جهانی اول گردهم آمده بودند و با پلیس درگیر شدند.
سوناک در بیانیهای ضمن انتقاد از اعضای راست افراطی اتحادیه دفاع انگلیسی گفت: «آنچه امروز دیدیم بیاحترامی به نیروهای نظامی ما بود. این در مورد اراذل (اتحادیه دفاع انگلیسی) که به افسران پلیس حمله میکنند و به سنوتاف حمله میکنند صادق است، و همچنین برای کسانی که شعارهای یهودیستیزانه میخوانند و از حماس طرفداری میکنند هم صدق میکند.»
برخی از راهپیمایان حامی فلسطین شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» سر دادند، این شعار از سوی بسیاری از یهودیان به عنوان شعاری یهودستیزانه و به معنای تمایل به محو اسرائیل تلقی میشود.
پیش از آن، رویترز گزارش داد که حدود هزار معترض مخالف تجمع فلسطینیان برای تماشای مراسم یادبود پایان جنگ جهانی اول در نزدیکی بنای سنوتاف تجمع کرده بودند و شعارهایی از جمله «ما میخواهیم کشور را بازگردانیم» سر دادند.
تصاویر تلویزیونی پخش شده حاکی از درگیریهای کوچکی بین این معترضان راستگرا و نیروهای پلیس بوده است.
شبکه اسکای نیوز نوشت که درگیریها زمانی رخ داد که معترضان در تلاش برای رسیدن به این بنای یادبود در لندن بودند.
بر اساس گزارشها، گروهی از معترضان به محله چینیهای لندن رفتند و با ماموران پلیس درگیر شدند. پلیس از اعزام ماموران بیشتر به محل خبر داده و بر برخورد با افراد مخل نظم عمومی تاکید کرده است.
روز یازدهم نوامبر سالگرد آتشبس جنگ جهانی اول است که در لندن مراسمی برای بزرگداشت جانباختگان جنگ برگزار میشود.
همزمانی این برنامه با «راهپیمایی ملی برای فلسطین» که در هفتههای اخیر هر شنبه در لندن در حمایت از فلسطینیها برگزار شده، باعث شد که برخی وزرای دولت بریتانیا خواستار لغو این راهپیمایی شوند.
راهپیمایی حامیان فلسطین از زمان آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل در برخی کشورها از جمله بریتانیا آغاز شده و پیشتر برخی رسانههای بریتانیایی از بهرهبرداری جمهوری اسلامی از این تظاهرات خبر دادهاند.
پلیس لندن گفته که تقریبا دو هزار نیرو برای برقراری امنیت و نظم در جریان این راهپیمایی بسیج خواهند شد و تلاش خواهند کرد به هر گونه اختلال ناشی از راهپیمایی یا اعتراضات رسیدگی کنند.
رویترز نوشت که در اقدامی بیسابقه از روز پنجشنبه به طور شبانهروزی از بنای سنوتاف حفاظت میشود.
سازماندهندگان تظاهرات در حمایت از فلسطینیها گفتهاند که تظاهرکنندگان از بنای یادبود سنوتاف در نزدیکی دفتر نخستوزیر بریتانیا دور خواهند شد و این راهپیمایی در حدود دو مایلی سفارت ایالات متحده در لندن به پایان میرسد.
در حالی که راهپیماییهای قبلی عموما مسالمتآمیز بوده است، بیش از صد نفر به دلیل جرایمی از جمله حمایت از حماس، که به عنوان یک سازمان تروریستی در بریتانیا ممنوع است، یا در دست داشتن پلاکاردهایی با شعارهای توهینآمیز دستگیر شدهاند.
پیشتر ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا به رییس پلیس لندن هشدار داده که او را «مسئول» خواهد دانست، به ویژه اگر معترضان مراسم بزرگداشت روز آتشبس جنگ جهانی اول را مختل کنند.
دفتر او روز جمعه در بیانیهای نوشت: «به لطف کسانی که برای این کشور و آزادی ما جنگیدند، کسانی که میخواهند تظاهرات کنند میتوانند این کار را انجام دهند، اما باید این کار را با احترام و صلحآمیز انجام دهند.» .
از زمان آغاز درگیری حماس و اسرائیل، بریتانیا نیز همچون دیگر کشورهای غربی شاهد افزایش اقدامات ضد یهود و همچنین اسلامهراسی بوده است.
بر اساس نظرسنجی منتشر شده توسط روزنامه تلگراف، بیش از نیمی از بریتانیاییها معتقدند که راهپیمایی در حمایت از فلسطین باید ممنوع میشد. ۷۲ درصد کسانی که خواهان ممنوعیت این تظاهرات هستند جزو رایدهندگان به حزب محافظه کار بریتانیا هستند.