افزایش مکرر قیمت خودروهای داخلی و شدت گرفتن انتقادها از خودروسازان

افزایش مکرر قیمت خودرو‌های ساخت خودروسازان داخلی، انتقادها از عملکرد خودروسازان و استراتژی آن‌ها در سیاست فروش تولیداتشان را افزایش داده است.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با انتقاد از افزایش قیمت‌ها آن را «شعبده‌بازی خودروسازان در فروش خودرو و تقلب در فروش خودرو» توصیف کرده است.

به نوشته این روزنامه، خودروسازان محصولات خود را با برچسب‌هایی همچون خودروی «ارتقایافته»، «پلاس» یا «مجهز به استانداردهای ۸۵گانه» با قیمت‌های بالاتر عرضه می‌کنند.

در این گزارش تاکید شده خودروهای فاقد این برچسب‌ها دیگر تولید نمی‌شوند و این یک مسیر انحرافی در قیمت‌گذاری است.

به نوشته دنیای اقتصاد، خودروسازان با نوعی شعبده‌بازی به پیش‌خریداران‌ اعلام کردند که امکان تحویل مدل اولیه منتخب آن‌ها را ندارند و مدل ارتقا یافته را با قیمت بسیار بالا پیشنهاد می‌دهند.

مهدی عسگری، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از خودروسازان انتقاد کرد و گفت آن‌ها با فشار احتکار و افزایش آپشن و استاندارد مجوز افزایش قیمت را دریافت کردند، در حالی که اجرای استاندارد از تکالیف سال‌های قبل خودروسازان بود.

عسگری افزود: «اینکه شورای رقابت بخاطر تغییرات ظاهری و چند میلیون تومانی خودروها، مجوز افزایش ۴۰ درصدی یک خودروساز و ۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومانی خودروساز دیگر را صادر می کند جای بسی تامل و تاسف است.»

صداوسیما نیز در گزارشی به موضوع افزایش مجدد قیمت خودرو پرداخت و اعلام کرد قیمت یک خودرو تنها به خاطر اضافه شدن سنسور نور و باران، ۱۳۰ میلیون تومان افزایش داشته است.

در این گزارش آمده است شورای رقابت خرداد ماه امسال به بهانه اعمال استانداردهای اجباری، قیمت خودروها را افزایش داد اما مجددا به همین بهانه مجوز افزایش قیمت را صادر کرده است.

سپهر دادجوی‌توکلی، سخنگوی شورای رقابت در روزهای گذشته طی گفت‌وگویی اذعان کرده بود این شورا نمی‌تواند تک تک مدل‌ها و جزئیات تغییرات خودروهای تولیدی را بررسی کند و از این رو در قیمت‌گذاری از سایر نهادها از جمله وزارت صمت که اعتماد کامل به آن وجود دارد، کمک می‌گیرد.