بیخبری از وضعیت ماشالله کرمی پس از ۷۰ روز بازداشت و ادامه آزار خانواده او
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان خبر داد طی ۷۰ روز پس از بازداشت ماشاالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی، از جوانان اعدام شده در جریان سرکوب خیزش انقلابی، ماموران چندین بار به خانه او حمله کردهاند. بعد از این حملهها همسر و فرزند او ناچار خانه را ترک کرده و به مکان نامعلومی رفتهاند.
ماشالله کرمی روز ۳۱ مرداد و در آستانه نخستین سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان با هجوم عوامل امنیتی به منزلش، بازداشت شد.
همان زمان سازمانها و گروههای حقوق بشری گزارش دادند نیروهای امنیتی وسایل الکترونیکی مانند لپتاپ و تلفن همراه خانواده کرمی را با خود بردهاند و کارتهای بانکی این خانواده را مسدود کردهاند.
نیروهای حکومتی هنگام بازداشت و در یورشهای بعدی به خانه محمدمهدی کرمی، یادگاریها، لوحها و مدالهای قهرمانی او را شکسته و تخریب کردند و لباسهایش را آتش زدند.
چمنکاریهای اطراف سنگ مزار محمدمهدی کرمی نیز تخریب شده است.
پس از بازداشت ماشالله کرمی، خانه آنان دستکم دو بار هدف یورش ماموران قرار گرفته است. او از تاریخ دوم مهر هیچ تماسی با خانواده خود نداشته و اطلاعاتی در مورد شرایط و پروندهاش در دست نیست.
از سوی دیگر خانواده کرمی به شدت زیر فشار قرار داشتهاند تا در مورد شرایط او اطلاعرسانی نکنند. بر اساس گزارشها، حق تماس و رفتوآمد را نیز از آنان سلب کردند.
به گفته کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان، یک مامور بهصورت دائم این خانواده را زیر نظر داشته است.
محمدمهدی کرمی، جوان ۲۱ سالهای بود که در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی و پارسا رضادوست، از کشتهشدگان خیزش انقلابی ایرانیان، به اتهام کشتن یک نیروی بسیجی به نام روحالله عجمیان بازداشت شد.
در این پرونده ۱۶ نفر محکوم شدند که از میان آنها، ۱۷ دی سال گذشته محمدمهدی کرمی و محمد حسینی اعدام و شهریور امسال حکم سنگین حبس و نفی بلد هشت نفر دیگر قطعی شد.
در یک سال گذشته گزارشهای متعددی درباره شکنجه محمدمهدی کرمی و دیگر متهمان این پرونده برای اخذ اعتراف اجباری از آنان منتشر شد.
سازمانهای حقوق بشری بر ناعادلانه بودن روند رسیدگی قضایی به این پرونده و نبود ادله و مدارک تاکید کردند.
بر اساس گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان، ادامه آزار و اذیت خانواده کرمی پس از اعدام فرزندشان در یک پروسه پرابهام سیاسی و قضایی در حالی است که میرزا ولی عجمیان، پدر روحالله عجمیان، در یک برنامه زنده تلویزیونی از شبکه اول صداوسیمای جمهوری اسلامی، مدعی شد عدالت در حق فرزند او اجرا نشده است.
او در این برنامه خواستار اعدام بیشتر معترضان شد و گفت علیاکبر ولایتی، از مقامهای عالیرتبه جمهوری اسلامی و نزدیک به علی خامنهای، با توصیه به قوه قضاییه، مانع به دار آویخته شدن متهمان دیگر شده است.
میزرا ولی عجمیان در اعتراض، استودیوی تلویزیونی محل مصاحبه را ترک کرد.
این سخنان او در حالی مطرح شد که علاوه بر متهمان این پرونده، خانوادههای آنان نیز هدف آزار و اذیت عوامل جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند.
از زمان آغاز خیزش انقلابی مردم ایران و کشتهشدن صدها نفر به دست نیروهای حکومتی، نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی فشار شدیدی بر خانوادههای کشتهشدگان خیزش تحمیل کردهاند.
در روزهای گذشته برای شماری از خانوادههای دادخواه احکام قضایی شامل حبسهای طولانیمدت صادر شده است.