دادستان کرمانشاه: دختر ۱۰ساله در حال عمل چشم به کما رفت و پدرش در بیمارستان درگذشت

حمیدرضا کریمی، دادستان کرمانشاه، درباره مرگ پدر و به کما رفتن دختری ۱۰ساله در بیمارستان بیستون کرمانشاه گفت که این دختر حدود یک‌ماه پیش در جریان جراحی انحراف چشم، به کما رفت و پدر او نیز در بیمارستان دچار ایست قلبی شد و جان باخت.

کریمی روز پنجشنبه چهارم آبان در این زمینه افزود که این دختر در جریان عمل جراحی «دچار ایست قلبی شده که با انجام اقدامات احیاء مجدد ضربان قلب و تنفس بیمار باز می‌گردد، ولی به کما می‌رود».

او افزود: «پس از گذشت حدود ۲۰ روز پدر بیمار در حیاط بیمارستان دچار ایست قلبی شده و متاسفانه جان خود را از دست می‌دهد.»

به گفته این مقام قضایی جمهوری اسلامی، هنوز از سوی این خانواده شکایتی مطرح نشده است.

او با این حال گفت که پرونده قضایی در این خصوص تشکیل و بررسی «قصور پزشکی احتمالی» در دست اقدام است.

پیشتر روزنامه اینترنتی «فراز» گزارش داده بود: «مسئولان ابتدا گفتند اتاق جراحی دوربین ندارد و بعد مدعی شدند حافظه دوربین پر بوده و فیلم‌ها پاک شد.»

محمدباقر حیدری، رییس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه درباره به کما رفتن این دختر ۱۰ ساله در بیمارستان بیستون کرمانشاه گفت حتی با فرض قصور پزشکی چنین مسائلی در تمام دنیا اتفاق می‌افتد اما باید بتوانیم آن را کنترل کنیم.

نادر چهری رییس بیمارستان بیستون کرمانشاه روز چهارشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت: «این دختر اکنون از شرایط کما خارج شده و روند درمان وی نیز امیدوارکننده است.»

او درباره پرونده قصور پزشکی افزود: «طرح این ادعا مستلزم نظر رسمی و بررسی سازمان نظام پزشکی و اعلام نظر مرجع قضایی براساس کار کارشناسی و مستندات علمی است.»

این اولین بار نیست که موضوع «قصور پزشکی» در ایران در رسانه‌ها مطرح می‌شود.

چند سال پیش، خبر درگذشت عباس کیارستمی کارگردان ایرانی، در یکی از بیمارستان‌های پاریس، پس از تحمل یک دوره بیماری، موجی از واکنش‌ها به‌سوی تیم معالج او در ایران را دربرداشت.

بسیاری از علاقه‌مندان به او، ازجمله بهمن کیارستمی، فرزندش، قصور پزشکی را عامل مرگ این کارگردان عنوان کردند.

همچنین در جریان شیوع کرونا در ایران، مادر علی انصاریان، فوتبالیست سابق که بر اثر کرونا جان باخت، از پزشک معالج فرزندش شکایت کرد.

در سال ۱۳۹۸، عباس مسجدی، رییس وقت سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد که بیش از نیمی از پزشکان در پرونده‌های شکایات پزشکی تبرئه می‌شوند.

بر اساس آمار آن سال، بیشترین شکایات قصور پزشکی مربوط به رشته‌های دندان‌پزشکی، زنان و زایمان و جراحی عمومی است.