برای تامین امنیت سایبری، وزارت ارتباطات موظف به همکاری با نهادهای اطلاعاتی شد

وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با مصوبه مجلس، مکلف به هماهنگی و همکاری با وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و سازمان پدافند غیرعامل شد. وظیفه این وزارت‌خانه، ارائه خدمات «امن‌سازی» و امنیت سایبری دستگاه‌های اجرایی عنوان شده است.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه‌شنبه دوم آبان خود با تصویب بند «الف» ماده ۱۰۳ لایحه برنامه هفتم توسعه این وظیفه را به وزارت ارتباطات محول کردند.

وزارت ارتباطات همچنین باید به‌طور سالانه امنیت سایبری دستگاه‌های اجرایی را رتبه‌بندی کند. این امر باید مطابق با استانداردها و ضوابط مصوب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور باشد که از سوی شورای‌ عالی فضای مجازی ابلاغ می‌شود.

حمله سایبری به سایت‌های سازمان‌ها، نهادهای دولتی و وزارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی در یک سال گذشته و طی خیزش انقلابی ایرانیان شدت بیشتری گرفت.

هک شدن ۵۰۰ سرور، کامپیوتر، سایت و سامانه وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری در اول مهر امسال یکی از جدیدترین این حملات سایبری است که منجر به افشای بیش از ۲۰ هزار سند شد.

غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل، روز دوشنبه یکم آبان خبر داد طی یک سال گذشته «۱۰ حمله سایبری اساسی» به زیرساخت‌های حیاتی کشور «کشف و خنثی» شده است.

به گفته او، پس از حمله حماس به اسرائیل «دشمن» تلاش‌هایی برای حملات سایبری انجام داد که «همه آن‌ها دفع شد».

پیش‌تر هم وزارت ارتباطات اعلام کرده بود در سال گذشته بیش از هزار حمله سایبری را دفع کرده است.

در آماری متفاوت، فروردین امسال امیر محمدزاده لاجوردی، رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت که در سال ۱۴۰۱ «هشت هزار و ۳۲۱ حمله مهم سایبری» به شبکه زیرساختی ایران دفع شده است.

در یک سال گذشته، سایت سازمان ثبت احوال، اپليكيشن «تپسی»، اپلیکیشن خرید و پرداخت آنلاین و موبایلی «هف‌هشتاد»، سیستم تشخیص چهره «به‌نما» وابسته به بانک پاسارگاد، ۱۸ شركت بيمه، بنیاد «شهید و امور ایثارگران»، وزارت امور خارجه و ... هک شدند.

یکی از مهم‌ترین نمونه‌های هک در سال گذشته مربوط به سایت و ۱۲۰ سرور نهاد ریاست‌جمهوری بود که منجر به انتشار ده‌ها سند و اطلاعات مهم و محرمانه درباره مسایل مهم از جمله خیزش انقلابی ایرانیان شد.

هک سیستم سازمان زندان‌ها و زندان اوین نیز حاوی اسنادی مهم به ویژه در زمینه «آموزش شلیک مستقیم به سینه توسط گروه ضربت» و «ضرب و شتم» در زندان‌های جمهوری اسلامی بود.

بسیاری از کارشناسان، حملات هکری پیاپی به مراکز حساس و مهم جمهوری اسلامی را شکست پدافند غیرعامل حکومت ارزیابی کردند که مجموعه‌ای پر سر و صداست.