تلگراف: آمریکا از بریتانیا خواسته سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

روزنامه بریتانیایی تلگراف گزارش داد که در پی متهم شدن جمهوری اسلامی به «همدستی» در قتل عام ۱۴۰۰ نفر در اسرائیل به دست حماس، وزارت خارجه آمریکا از بریتانیا خواسته تا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

این روزنامه چاپ لندن روز شنبه ۲۹ مهر در گزارش خود نوشت که این در خواست دولت جو بایدن از متحدانش به دلیل ارتباط سپاه پاسداران با تروریسم در سراسر جهان مطرح شده است.

وزارت خارجه آمریکا پیشتر در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خارجی قرار داده است.

یک منبع آگاه دولت بریتانیا که نامش فاش نشده به تلگراف گفت برخی مقام‌های ارشد آمریکایی به طور خصوصی از همتایان بریتانیایی خود خواسته‌اند که لندن نیز اقدام مشابه واشینگتن را در مورد سپاه پاسداران انجام دهد.

تلگراف نوشت که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما کاملا فکر می‌کنیم که سایر کشورها باید سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معروفی کنند.»

او افزود: «این موضعی است که ما بارها آن را روشن کرده‌ایم. آنها فعالیت‌های تروریستی را تامین مالی می‌کنند، مدتی است که این اقدام را در سرتاسر جهان انجام می‌دهند، و ما فکر می‌کنیم که کشورهای دیگر باید این اقدام را برای شناسایی آنها انجام دهند.»

این موضع‌گیری رسمی آمریکا در یک نشست خبری در واشنگتن، پس از آن که چند نماینده محافظه‌کار پارلمان بریتانیا علنا از ریشی سوناک نخست‌وزیر این کشور در هفته گذشته خواستند دست به چنین اقدامی بزند، فشار را بر دولت لندن افزایش خواهد داد.

فراخوان علنی آمریکا برای تروریستی شناختن سپاه در حالی است که وزارت خارجه آمریکا در ماه فوریه گفته بود که این اقدام به نظر هر کشوری بر اساس منافع خود مربوط است.

روز پنج شنبه ۲۸ مهر‌ماه، رابین سیمکوکس، رییس کمیسیون مبارزه با افراط‌گرایی در بریتانیا، گفت این که اعضا و حامیان این گروه قانونی باقی بمانند «ناپایدار» است.

لیام فاکس، وزیر دفاع پیشین بریتانیا نیز که مدت‌هاست برای قرار گرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی مبارزه کرده، به تلگراف گفت: «دیدگاه دولت آمریکا نمی‌تواند واضح‌تر از این باشد که آنها انتظار دارند متحدان خود برای تحریم سپاه پاسداران به سرعت عمل کنند.»

فاکس، که ریاست گروه توافقنامه آبراهام بریتانیا را بر عهده دارد، افزود: «اگر می‌خواهیم نفوذ خود را در منطقه حفظ کنیم، بریتانیا نباید به عنوان یک کشوری که کند عمل می‌کند، تلقی شود».

سپاه پاسداران به عنوان مدافع ایدئولوژیک انقلاب ۱۳۵۷ ایران تاسیس شد، اما از آن زمان تاکنون به یک نیروی نظامی، سیاسی و اقتصادی بزرگ در کشور تبدیل شده است.

اعضای ارشد حماس به وال استریت ژورنال گفتند که افسران سپاه پاسداران از ماه اوت گذشته با این گروه برای طراحی حمله هفتم اکتبر همکاری کرده‌اند.

علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفته است: «ضربه‌های جبهه مقاومت علیه اسرائیل تا ریشه‌کن شدن این «غده سرطانی» از نقشه جهان ادامه خواهد داشت.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز دهم اکتبر از توضیح درباره «مکالمات خاص» آمریکا با متحدان اروپایی در رابطه با ایران خودداری کرد، اما یک منبع دولت بریتانیا به تلگراف گفت برخی از مقام‌های آمریکایی ضمن احترام به حاکمیت ملی بریتانیا، مستقیما همتایان بریتانیایی خود را ترغیب کردند که سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

نخست‌وزیر بریتانیا هشدار داده که اسرائیل پس از حمله حماس، اکنون با تهدید حزب‌الله در مرزهای شمالی خود مواجه است.

او پس از دیدار با رهبران اسرائیل، مصر، عربستان سعودی، قطر و تشکیلات خودگردان فلسطینی برای تلگراف نوشت: «این قتل‌عام با یک نفرت شیطانی تحریک شد. اما همچنین این قتل‌عام از ترس این بود که ممکن است طلوع جدیدی در خاورمیانه آغاز شود، که نفرت‌های قدیمی را پشت سر بگذارد و امید به زندگی بهتر، امن‌تر و مرفه‌تر در سراسر منطقه ایجاد کند. در این سفر، مصمم بودم که امید به آینده‌ای بهتر را زنده نگه دارم.»

تحلیلگران معتقدند که حماس از جمله برای جلوگیری از توافق برقراری روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی دست به چنین حمله بی‌سابقه و غافلگیرانه‌ای زده است.

الی کوهن وزیر خارجه اسرائیل نیز برای تلگراف نوشت: «رژیم آیت‌الله متعصب ایران از حماس از نظر نظامی، مالی و سیاسی حمایت می‌کند. رژیم ایران در حال دامن زدن به جنگ است و تلاش می‌کند از طریق نماینده دیگرش، حزب‌الله، جبهه دیگری را از لبنان ایجاد کند.»

او افزود: «همه آنها برای نابودی اسرائیل تلاش می‌کنند تا ایران را قادر سازد کل خاورمیانه را تصرف کند و انقلاب اسلامی ستیزه‌جوی خود را به سمت مدیترانه، اروپا و سراسر جهان گسترش دهد.»

سوئلا براورمن، که به عنوان وزیر کشور بریتانیا مسئول تحریم گروه‌های تروریستی است، اعلام کرده که او به طور رسمی سپاه را به عنوان یکی از این گروه‌ها تحریم کرده است. چنین اقدامی عضویت در سپاه یا حمایت از این سازمان را غیرقانونی می‌سازد.

جیمز کلورلی وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرده بسیاری از چیزهایی که مردم از قرار دادن در فهرست گروه‌های تروریستی می‌خواهند، به وسیله تحریم‌هایی به دست می‌آیند که اکنون برقرار است.

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفته است: «سیاست آمریکا برای حمایت علنی از تروریستی اعلام کردن سپاه جدید نیست. با این حال، این یک تصمیم مستقل است و در حالی که همیشه به عنوان یک گزینه موجود است، در حال حاضر موضع دولت بریتانیا نیست.»

او افزود: «سپاه نه تنها به طور کامل تحریم شده، بلکه تعدادی از افراد این گروه نیز خود تحریم شده‌اند.»

همچنین یک منبع نزدیک به وزارت خارجه بریتانیا به تلگراف گفت که آنچه منبع آگاه در نخست‌وزیری درباره گفت‌وگوی خصوصی مقام‌های ارشد آمریکایی با همتایان بریتانیایی خود گفته، «دارای ویژگی‌هایی نیست که ما به رسمیت بشناسیم.»

تلگراف در پایان گزارش خود نوشت که سفارت آمریکا در لندن از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
در بطن
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها