ارسال دومین محموله کمکهای بشردوستانه شامل ۱۹ کامیون غذا و لوازم پزشکی به غزه
دولت مصر اعلام کرد که دومین محموله کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه رفح برای ساکنان نوار غزه ارسال شده است.
بنا بر گزارشها، روز یکشنبه ۳۰ مهر ۱۹ کامیون حامل مواد غذایی و لوازم پزشکی پس از بازرسی از سوی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (اونروا) برای ساکنان غزه فرستاده شده است.
اولین محموله کمکهای بشردوستانه روز شنبه ۲۹ مهر شامل ۲۰ کامیون غذا و دارو در اختیار مردم غزه قرار گرفت. گروههای امدادی و حقوق بشری این حجم از کمکها به مردم غزه را «قطرهای در اقیانوس» خواندند.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و امدادرسانی به رویترز گفت محمولههای ارسالی به صورت اجمالی مورد بررسی قرار میگیرند تا اسرائیل از محتویات آنها اطمینان حاصل کند.
اسرائیل نیز تایید کرد محموله کمکهای بشردوستانه قبل از ورود به غزه مورد بررسی قرار میگیرند تا از ورود تسلیحات به این منطقه جلوگیری شود.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل روز ۲۹ مهر گفت اجازه ورود سوخت به نوار غزه داده نخواهد شد زیرا ممکن است از سوی گروههای شبهنظامی برای ساخت سلاح مورد استفاده قرار گیرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم روز ۲۹ مهر اعلام کرد شبهنظامیان حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارند، نباید در توزیع کمکهای بشردوستانه بینالمللی دخالتی داشته باشند.
بلیکن با تاکید بر ضرورت امدادرسانی به مردم غزه افزود «غیرنظامیان فلسطینی مسئول تروریسم هولناک حماس نیستند و نباید به دلیل اعمال منحط این گروه رنج ببرند.»
سازمان ملل میگوید برای تامین نیازهای اولیه مردم غزه باید روزانه دستکم ۱۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه به این منطقه ارسال شود.
به گزارش رویترز، پیش از شروع درگیریها میان حماس و اسرائیل، روزانه چند صد کامیون از اقلام مورد نیاز وارد غزه میشد.
پنج آژانس سازمان ملل از جمله برنامه جهانی غذا، سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) روز ۲۹ مهر در بیانیه مشترکی اوضاع انسانی غزه را «فاجعهبار» خواندند و خواستار اقدامات فوری جامعه جهانی شدند.
در این بیانیه نسبت به شیوع بیماریها و کمبود مراقبتهای بهداشتی در نوار غزه هشدار داده شده است.
در جریان اجلاس موسوم به صلح که روز ۲۹ مهر در قاهره برگزار شد، عبدالفتاح السیسی، رییس جمهوری مصر بر پایان دادن به بحران انسانی در غزه تاکید کرد.
او همچنین نقشه راهی شامل ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه، توافق آتشبس و مذاکرات منتهی به راهحل «دو کشور دو ملت» برای ایجاد صلح پایدار میان اسرائیل و فلسطین پیشنهاد کرد.