بی‌بی‌سی: در گزارش بیمارستان الاهلی اشتباه کردیم؛ احتمال تعطیلی الجزیره در اسرائیل

هم‌زمان با اعتراف بی‌بی‌سی به گزارش‌دهی «اشتباه» در مورد حمله به بیمارستان باپتیست الاهلی غزه، رسانه‌های اسرائیل از طرح مقررات اضطراری در این کشور خبر دادند که می‌تواند راه را برای بستن دفاتر شبکه تلویزیونی الجزیره هموار کند.

یکی از کارکنان ارشد بی‌بی‌سی‌نیوز اعتراف کرد این رسانه هنگام پوشش پیامدهای اصابت موشک به بیمارستان باپتیست الاهلی غزه «مرتکب اشتباه» شده است.

جاناتان مونرو، معاون مدیر اجرایی بی‌بی‌سی‌نیوز، در گزارش جامعه رسانه‌ای از جنگ حماس و اسرائیل در روز پنج‌شنبه گفت در زمان پوشش زنده، «زبان» این رسانه «کاملا درست نبود».

مدیر روزنامه‌نگاری این رسانه گفت که جان دانیسون، خبرنگار بی‌بی‌سی در محل، «در گمانه‌زنی درباره علت انفجار بیمارستان اشتباه کرد».

مونرو افزود: «او در هیچ مرحله‌ای نگفت که این حمله به وسیله اسرائیلی‌ها انجام شده است اما با وجود این، وقتی این تصور باقی می‌ماند که ما حدس و گمان کرده‌ایم، اصلاح آنچه انجام داده‌ایم مهم است.»

حماس ارتش اسرائیل را مسوول حمله روز سه‌شنبه ۲۵ مهر به بیمارستان الاهلی غزه می‌داند در حالی که ارتش اسرائیل می‌گوید این بیمارستان در پی شلیک ناموفق موشک از سوی شبه‌نظامیان فلسطینی مورد اصابت قرار گرفته است.

در پی اصابت موشک به بیمارستان باپتیست الاهلی در نوار غزه، منابع فلسطینی خبر دادند دست‌کم ۵۰۰ نفر کشته و زخمی شدند. مقام‌های اسرائیلی این آمارها را زیر سوال بردند.

اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل روز پنج‌شنبه ۲۷ مهر به ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا گفت که باید درباره پوشش بی‌بی‌سی درباره درگیری‌ها در خاورمیانه «تصحیحی» صورت گیرد.

هرتزوگ به سوناک گفت: «ما احساس می‌کنیم که ... نحوه توصیف بی‌بی‌سی از حماس، تحریف حقایق است».

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا از بی‌سی‌سی خواسته تا «به جای سرعت، دقت را در نظر بگیرند زیرا سخنان آن‌ها در بریتانیا و در سراسر جهان تاثیر دارد».

کلورلی روز چهارشنبه ۲۶ مهر در پارلمان بریتانیا گفت: «بسیار مهم است که بی‌بی‌سی و سایر رسانه‌ها در گزارش‌های خود درباره این موضوع به دلیل حساسیت و پیامدهای آن نه فقط در خود منطقه بلکه در بریتانیا، بسیار مراقب باشند.»

احتمال تعطیل شدن دفاتر الجزیره در اسرائیل

به گزارش تایمز اسرائیل، دولت اسرائیل مقرراتی را تصویب کرده که به این کشور اجازه می‌دهد تا به طور موقت کانال‌های خبری خارجی را در شرایط اضطراری، مانند جنگ کنونی اسرائیل با گروه حماس، به دلیل احتمال آسیب رساندن به امنیت ملی، ببندد.

شلومو کرهی، وزیر ارتباطات اسرائیل، مسوولیت به تصویب رساندن این مقررات را به عهده داشته است.

تایمز اسرائیل نوشت این مقررات عطف به ماسبق می‌شوند؛ به این معنی که برنامه‌ها و گزارش‌های شبکه قطری الجزیره از زمان شروع جنگ تا کنون می‌تواند به عنوان مبنایی برای تصمیم‌گیری در زمینه تعطیلی شعبه این شبکه خبری در اسرائیل قرار گیرد.

قطر از حامیان گروه‌های فلسطینی همچون حماس‌ است.

وزیر ارتباطات اسرائیل گفت: «اسرائیل در زمین، هوا، دریا و در جبهه دیپلماسی عمومی در حال جنگ است. ما به هیچ وجه اجازه پخش برنامه‌هایی که به امنیت کشور لطمه می‌زنند، نخواهیم داد.»

او به طور خاص درباره الجزیره گفت که برنامه‌ها و گزارش‌های این شبکه «تحریک علیه اسرائیل است، با تبلیغات خود به حماس-داعش و سازمان‌های تروریستی کمک می‌کند و خشونت علیه اسرائیل را تشویق می‌کند».

این طرح که باید به تصویب کابینه امنیتی اسرائیل برسد، برای مدت ۳۰ روز معتبر خواهد بود اما می‌تواند برای دوره‌های ۳۰ روزه تمدید شود؛ تا زمانی که وضعیت اضطراری خاص به طور رسمی از سوی دولت خاتمه یابد.