عفو بینالملل: حملات اسرائیل در نوار غزه باید به عنوان جنایت جنگی بررسی شود
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای از محاصره نوار غزه پس از آغاز درگیریها میان اسرائیل و حماس انتقاد کرد و نوشت که حملات «غیرقانونی» اسرائیل در غزه باید به عنوان «جنایات جنگی» مورد بررسی قرار گیرد.
این سازمان حقوق بشری نوشت که با بازماندگان و شاهدان عینی گفتوگو و تصاویر ماهوارهای درباره جنگ اخیر اسرائیل و حماس در غزه را تجزیه و تحلیل کرده است.
عفو بینالملل نوشت بمباران هوایی انجام شده از سوی نیروهای اسرائیلی در تاریخ هفتم تا دوازدهم اکتبر، موجب «ویرانی وحشتناک» در غزه و در مواردی «از بین رفتن خانوادهها» شده است.
سازمان عفو بینالملل پیش از این و در روز ۲۱ مهر، دستور اسرائیل را به ساکنان نوار غزه برای ترک شمال این منطقه به منظور در امان ماندن از حملات ارتش اسرائیل «هولناک» خواند و گفت این تصمیم باید فورا لغو شود.
این سازمان اعلام کرد این دستور را میتوان معادل «جابهجایی اجباری غیرنظامیان» دانست و تاکید کرد این مساله ناقض قوانین بشردوستانه بینالمللی است.
روز ۲۸ مهر این سازمان در یکی از حسابهای خود در شبکه ایکس نوشت: «محاصره غزه ضدانسانی، مجازات جمعی غیر نظامیان و جنایت جنگی است.»
عفو بینالملل دولت اسرائیل را به «آپارتاید علیه فلسطینیان» متهم کرد و افزود: «بدون از بین بردن نظام آپارتاید که ریشه خشونت جاری است، غیرنظامیان همچنان قربانی خواهند شد.»
انیس کالامار، دبیر کل عفو بینالملل در بیانیه اخیر این سازمان به مواردی که درباره بمباران غزه مستند شده اشاره کرد.
او گفت این موارد نشان میدهند این بمبارانها «تاثیر مخربی» بر مردم غزه گذاشتهاند.
کالامار افزود ۱۶ سال محاصره غزه، این منطقه را به «بزرگترین زندان روباز جهان» تبدیل کرده است.
درگیریهای اخیر میان اسرائیل و حماس پس از حمله ناگهانی حماس به جنوب اسرائیل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
در زمینه گزارشهای رسانهای در مورد این جنگ، یکی از کارکنان ارشد بیبیسینیوز اعتراف کرد این رسانه هنگام پوشش پیامدهای اصابت موشک به بیمارستان باپتیست الاهلی غزه «مرتکب اشتباه» شده است.