قتل یک زن قربانی کودکهمسری به دست برادرش؛ ۱۳ زن در ۱۷ روز کشته شدهاند
یک زن جوان اهل شهرستان الشتر استان لرستان به نام راضیه حسنوند که قربانی ازدواج اجباری و کودکهمسری بوده است، به دست برادرش کشته شد. سازمان حقوق بشری ههنگاو گزارش داد طی ١٧ روز گذشته دستکم هفت زن با انگیزه «ناموسی» کشته شدهاند.
بر اساس گزارشها، راضیه حسنوند ۲۰ ساله که بیستم مهر با شلیک گلوله به کما رفته بود، روز ۲۲ مهر جان باخت.
این زن که مادر یک کودک است، پس از چند سال زندگی مشترک با پسرخالهاش و باوجود مخالفت شدید خانواده، از همسرش جدا شده بود.
او اخیرا از سوی برادرش برای ازدواج مجدد با مردی دیگر تحت فشار قرار داشت.
به گفته ههنگاو، برادر راضیه به او شلیک کرد چون «از خانه بیرون رفته بود».
این سازمان حقوق بشری در گزارشی دیگر یادآور شد از روز هفت تا ٢٤ مهر، دستکم ۱۳ زن در شهرهای مختلف ایران به دست افراد نزدیک خانواده خود کشته شدهاند که هفت مورد آنها با انگیزه «ناموسی» بوده است.
پیشتر روزنامه اعتماد گزارش داده بود از ابتدای سال جاری تا آخر خرداد ماه، بر اساس اخبار رسمی دستکم ۱۰ زن و دختر کشته شدهاند که اکثرشان قربانی کودکهمسری بودهاند.
اعتماد نوشته بود بیشتر زنان و دختران قربانی امسال، اهل روستاهای دو استان کردستان و آذربایجان غربی بودند.
طبق دادههای گزارش ههنگاو، پنج مورد از قتلهای مهر ماه امسال در شهرهای خوی و سردشت آذربایجان غربی بود.
در مشهد نیز دو مورد و در هر یک از شهرهای تهران، دامغان، محلات، پیرانشهر، الشتر و هیدج نیز یک قتل با این ویژگیها ثبت شده است.
پدیدههایی چون کودکهمسری، زنکشی، قتل ناموسی و خودکشی به دلیل ازدواج اجباری همچنان در شماری از استانهای ایران با فراوانی بالا رخ میدهند.
خبرگزاری هرانا پیشتر در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر ایران در سال ۱۴۰۱، از ثبت دستکم ۳۹ مورد قتل زنان مرتبط با خشونت خانگی و ۵۴ مورد گزارش خشونت خانگی شدید خبر داده بود.
بر اساس این گزارش در سال گذشته چهار مورد اسیدپاشی، هشت مورد تجاوز و آزار جنسی، چهار مورد خودسوزی و هشت مورد خودکشی زنان به وقوع پیوسته است.
۱۴ زن از سوی خانوادههایشان قربانی قتلهای ناموسی شدند.
بر اساس یکی از جدیدترین دادههای رسمی ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، در بازه زمانی بهار تا پاییز ۱۴۰۱، بیش از ۲۰ هزار مورد ازدواج دختران کمتر از ۱۵ سال ثبت شده است.
گزارشهای ثبت شده در این مدت حاکی از یک هزار و ۸۵ مورد فرزندآوری از سوی مادران زیر ۱۵ سال است.