ادامه فشار و سرکوب در دانشگاهها؛ دو استاد دیگر اخراج و از تدریس منع شدند
در ادامه تلاش حکومت برای سرکوب و اعمال فشار بر فضاهای آموزشی، دو استاد دیگر دانشگاه نیز به تازگی اخراج و از تدریس منع شدند.
جواد امامی، استاد دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت و آرمان ذاکری، استادیار گروه جامعهشناسی دانشگاه تربیت مدرس دو نفری هستند که اخیرا مشمول «سیاست پاکسازی» دانشگاهها شدند.
عباس کاظمی، از استادهای پیشین دانشگاه تهران با اشاره به اخراج آرمان ذاکری، گفت به حاشیه رانده شدن چنین استادانی و پر کردن جایشان با «فرصتطلبان منفعتطلب» جای تاسف دارد.
به گفته او دانشگاه تربیت مدرس از دو سال پیش حکم ذاکری را تمدید نکرده بود اما اکنون با قطع حقوق و ارائه نکردن درس، همکاری خود را با این استادیار بهطور کامل قطع کرد.
خبرنامه دانشگاه امیرکبیر نیز گزارش داد جواد امامی از ادامه تدریس منع شده است.
امامی پیشتر گفته بود ریاست دانشگاه تربیت مدرس از او و دو استاد دیگر در هیات انتظامی استادان شکایت کرده و به دلیل امضای بیانیهای در محکومیت حملات شیمیایی به مدارس برایش پرونده باز شده است.
این استاد دانشگاه در مصاحبهای یادآور شده بود حراست او را به «بازداشت» تهدید کرده اما اکنون با بازنشستگی زودهنگام مواجه شده است.
کمتر از یک هفته پیش نیز دانشگاه تهران با علیاصغر خدایاری، مدرس دانشکده فنی خود قطع همکاری کرد.
خدایاری ۱۷ مهر خبر داد رییس دانشکده با او تماس گرفته و گفته فرد دیگری بهجایش از طرف «مرجع سازمانی بالاتر» در نظر گرفته شده و برای همین دیگر مجاز به حضور در کلاس درس نیست.
روز پنجشنبه ۲۰ مهر نیز اعتماد خبر داد از ابتدای امسال ۳۲ هزار استاد حقالتدريس از واحدها و رشتههای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی حذف شدند.
بر اساس این گزارش، در مقابل ۲۰ هزار دانشجوی ترم اول يا دوم دكتری برای تدريس به دانشجويان مقطع كاردانی و كارشناسی اين دانشگاه جذب شدهاند.
این روزنامه پیشتر هم در گزارشهایی به موضوع پاکسازی و خالصسازی دانشگاهها از استادان منتقد پرداخته و یادآور شده بود.
در دانشگاههای آزاد، تهران، علوم پزشکی تهران، علامه طباطبایی و بهشتی، بیشترین احکام تعلیق، انفصال موقت از تدریس، ممنوعالورودی، قطع حقوق استاد، پایان همکاری و بازنشستگی اجباری صادر شده است.
از ابتدای تیر امسال تاکنون نیز بر اساس گزارش هرانا، دستکم ۳۵ تن استاد منتقد و همراه با اعتراضات مردمی سال گذشته، اخراج یا از تدریس کنار گذاشته شدهاند.
طی ماههای اخیر اخبار اخراج استادها و بازخوانی سابقه تصفیه در دانشگاهها در دهههای ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰، فراوانی بالایی در رسانهها داشته است.