آسوشیتدپرس: حماس یک ماه پیش از حمله به اسرائیل، آن را شبیهسازی کرده بود
آسوشیتدپرس با اشاره به ویدیویی که گروه حماس یک ماه قبل از حملهشان به اسرائیل و گذشتن از گنبد آهنین منتشر کرده بود، در گزارشی نوشت این گروه شبهنظامی تمرینهای نظامیاش را در ملاءعام انجام میداده است.
ویدیوی منتشر شده از سوی حماس، نمایانگر یک حمله شبیهسازی شده و تمرینی اعضای این گروه، با لباسهای نظامی است که ۱۲ سپتامبر سال جاری (۲۱ شهریور) در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
در این ویدیوی دو دقیقهای جنگجویان حماس با استفاده از مواد منفجره ماکت دروازه مرزی را منفجر و سپس به سمت شهرکهای اسرائیلینشین میروند که ساختمانهایش را در مقیاس واقعی ساخته بودند.
نیروهای حماس پس از ورود به این شهرک، با سلاحهای خودکارشان به سمت اهدافی کاغذی با تصویر انسانی شلیک کردند.
بردلی بومن، افسر سابق ارتش آمریکا که اکنون یکی از مدیران ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیهاست به آسوشیتدپرس گفت هشدارها و نشانههای واضحی از این حمله وجود داشت که اسرائیل باید متوجهشان میشد.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، رزمایش این گروه درست شبیه همان عملیات مرگبار روز ۱۵ مهر بود.
این خبرگزاری همچنین با استفاده از بررسی تصاویر ماهوارهای، موقعیت شهر ساختگی رزمایش حماس را پیدا کرد که ظاهرا در صحرایی خارج از یک شهر فلسطینی در سواحل جنوبی نوار غزه است.
تابلوی بزرگی با عبارت «هورش یارون» به زبان عبری و عربی روی دروازه دیده میشود که نام یک شهرک جنجالی اسرائیلی در کرانه باختری است.
به گفته بومن، احتمالا حماس عمدا مقامهای اسرائیلی را به این باور رسانده که قرار است آماده حمله به کرانه باختری شوند، نه غزه.
از سوی دیگر، رزمایشهای سالانه حماس از ۲۰۲۰ تاکنون در ماه دسامبر برگزار میشد.
این حملات اما امسال تقریبا چهار ماه زودتر و مصادف با سالگرد خروج اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ انجام گرفت.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، بذر شکست اسرائیل در پیشبینی و توقف حملههای روز شنبه دستکم به یک دهه قبل برمیگردد.
زمانی که نتانیاهو در مواجهه با حملات مکرر شبهنظامیان حماس از طریق تونلهای زیرزمینی حصار مرزی اسرائیل پیشنهاد ساخت دیواری بزرگتر را مطرح کرد.
ساخت این دیوار ۱.۱ میلیارد دلاری با کمک مالی مالیاتدهندگان آمریکایی در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید.
این «حصار هوشمند» شش متری مجهز به دوربینهای متعدد دید در شب و سنسورهای لرزهای بود که میتوانست تونلهای حفر شده در عمق بیش از ۲۰۰ فوت (حدود ۶۰ متر) را تشخیص دهد.
نتانیاهو سال ۲۰۱۶ مدعی شد با پایان احداث این دیوار، اسرائیل بهطور کامل در برابر «حیوانات وحشی همسایه» ایمن خواهد بود.
اندکی پس از سپیدهدم روز ۱۵ مهر جنگجویان حماس در عرض چند دقیقه و با خرج هزینهای اندک، از این دیوار گذشتند.
حمله غافلگیرکننده حماس، حمایت سیاسی از نتانیاهو در داخل اسرائیل را متزلزل کرد.
چراکه او با وجود هشدار برخی اعضای کابینه و ارتش اسرائیل مبنی بر کارساز نبود دیوار دفاعی، به صرف هزینههای کلان برای ساخت آن ادامه داده بود.
جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه همچنان ادامه دارد و به هفتمین روز خود رسیده است.
با گذشت کمتر از دو ماه از این هشدار، نیروهای حماس روز شنبه ۱۵ مهر به اسرائیل حمله کردند که این حمله منجر به کشته شدن بیش از هزار اسرائیلی و مجروح شدن دستکم سه هزار تن دیگر شد.
ارتش اسرائیل در مقابل شهر غزه را محاصره و حملاتی هوایی را به آن آغاز کرد که هزاران کشته و زخمی به دنبال داشته است.