امیرعبداللهیان در لبنان و نگرانی‌ها از ورود حزب‌الله به جنگ

پس از حمله حماس به اسرائیل در روز شنبه ۱۵ مهر، حزب‌الله لبنان نیز درگیری‌های پراکنده‌ای در مرز این کشور با اسرائیل داشته است. روز جمعه ۲۱ مهر هم‌زمان با سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به بیروت، یک مقام مسوول حزب‌الله گفت این گروه برای مشارکت در جنگ فلسطینی‌ها کاملا آماده است.

در هفتمین روز جنگ اسرائیل با حماس، نگرانی‌ها درباره پیوستن رسمی گروه مسلح حزب‌الله لبنان به این جنگ در حمایت از حماس و متحدان فلسطینی‌اش شدت گرفت.

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت حزب‌الله تاکنون اقدامات خود را به گونه‌ای طراحی کرده که دامنه‌اش محدود باشد و وارد لبنان نشود اما در عین‌ حال نیروهای اسرائیلی را مشغول نگه دارد.

این خبرگزاری در ادامه نوشت همه منتظرند بدانند حزب‌الله چه خواهد کرد و سهمش از جنگ با اسرائیل چقدر خواهد بود؟

نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان روز جمعه در همین زمینه گفت که این گروه تحت‌ تاثیر درخواست‌ها برای ماندن در حاشیه نبرد میان حماس و اسرائیل قرار نمی‌گیرد و هر زمان وقت اقدام فرا برسد، کارش را انجام خواهد داد.

او در جمع تظاهرات‌کنندگان جنوب بیروت گفت: «درخواست‌های پشت پرده قدرت‌های بزرگ، کشورهای عربی و نمایندگان سازمان ملل که به شکل مستقیم و غیر‌مستقیم به ما می‌گویند مداخله نکنید، هیچ تاثیری ندارد.»

قاسم یادآور شد: «حزب‌الله وظایفش را به خوبی می‌داند. ما مهیا و آماده‌ایم. کاملا آماده.»

این گروه طی هفته گذشته چندین بار در سراسر مرز لبنان با اسرائیل درگیر شده و راکت و خمپاره شلیک کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، این حملات «مرگ‌بارترین درگیری» دو طرف از زمان جنگ ۳۰ روزه در سال ۲۰۰۶ است.

هنوز از حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله در مورد تحولات اخیر و جنگ حماس و اسرائیل اظهار‌نظری منتشر نشده است.

او صبح روز ۲۱ مهر با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

امیرعبداللهیان در سفر امروز خود به لبنان گفت: «امروز در بیروت هستیم تا با صدای بلند اعلام کنیم کشورها و مردم اسلامی تداوم جنایات جنگی علیه مردم غزه و فلسطین را تحمل نخواهند کرد.»

به گفته امیرعبداللهیان، جمهوری اسلامی «با قدرت» به حمایت‌های «سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای» از مقاومت فلسطین ادامه می‌دهد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش به احتمال ورود جریان‌ها و گروه‌های شبه‌نظامی دیگر به جنگ اسرائیل و حماس پرداخت و گفت: «در شرایط تداوم جنایات جنگی و محاصره انسانی غزه، هر اتفاق و تصمیمی از سوی دیگر جریان‌های مقاومت محتمل است.»

امیرعبداللهیان روز پنج‌شنبه هم گفته بود متحدان ایران در منطقه به «جنایات» علیه فلسطینیان پاسخ می‌دهند و اسرائیل باید عواقبش را متحمل شود.

نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان با بازنشر متن اظهارات امیرعبداللهیان درباره «احتمال باز شدن جبهه جدید علیه اسرائیل» نوشت که جمهوری اسلامی اکنون به‌طور مستقیم اسرائیل را «تهدید می‌کند».

سوری‌های مقیم لبنان از گرفتار شدن در یک جنگ جدید می‌ترسند

شبکه خبری الجزیره روز جمعه در گزارشی به نقل از پناهجویان سوری در لبنان نوشت که آنان می‌ترسند جنگ بین حماس و اسرائیل منجر به درگیری گسترده‌تری شود که منطقه را بی‌ثبات کند.

بر اساس این گزارش، این درگیری‌ها می‌تواند آن‌ها را مجبور به انتخابی غیرممکن کند: «زندگی در متن یک جنگ دوم یا بازگشت به کشور سرکوبگرشان».

یک پناهجوی سوری به نام باسیل گفت که بازگشت به سوریه «آخرین گزینه» است اما در عین‌حال تاکید کرد نمی‌داند در آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد.

الجزیره همچنین نوشت روستاییان جنوب لبنان شروع به تخلیه خانه‌هایشان کرده‌اند و مردم از ترس بمباران اسرائیل به سمت شمال این کشور فرار می‌کنند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا نیز طی روزهای گذشته در سخنرانی‌های کارزار انتخاباتی‌اش وزیر دفاع اسرائیل را «کودن» و حزب‌الله لبنان را «هوشمند» نامید.

او گفت اسرائیل با نشان دادن نقطه ضعفش، یک شب به حزب‌الله هشدار داد که از شمال حمله نکند و فردای آن روز حزب‌الله از همان‌جا حمله کرد.

سخنان او با انتقاداتی از سوی کاخ سفید و اسرائیل مواجه شد.

حزب‌الله لبنان روز شنبه و ساعاتی پس از حمله حماس به اسرائیل بیانیه‌ای منتشر و اعلام کرد اوضاع را در غزه به دقت دنبال می‌کند و با رهبران «مقاومت فلسطین» در تماس است.

حزب‌الله همچنین افزود این حمله پیامی به کسانی است که به دنبال عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند.

حمله نیروهای حماس به اسرائیل منجر به کشته شدن بیش از هزار اسرائیلی و مجروح شدن دست‌کم سه هزار تن دیگر شد.

ارتش اسرائیل در مقابل شهر غزه را محاصره و حملاتی هوایی را به آن آغاز کرد که هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشته است.