ادامه واکنش‌ها به حمله حماس؛ اعلام همبستگی بریتانیا، آمریکا و آلمان با اسرائیل

حملات مرگ‌بار حماس به اسرائیل و شدت گرفتن تنش‌ها در منطقه، واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است. رهبران بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا، بریتانیا و آلمان ضمن محکوم نمودن حمله حماس، همبستگی خود را با دولت و مردم اسرائیل اعلام کردند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا حمله حماس را بزدلانه و شرورانه خواند و گفت همانطور که وحشی‌گری جنایات حماس آشکارتر می‌شود، ما بی‌تردید در کنار اسرائیل هستیم.

او افزود با شرکای بین‌المللی خود برای هماهنگی پشتیبانی از اسرائیل همکاری خواهیم کرد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا نیز در کاخ سفید گفت واشینگتن هیچ‌گاه از حمایت از اسرائیل دست نخواهد کشید.

او هشدار داد طرف‌های متخاصم اسرائیل به دنبال سواستفاده از شرایط موجود نباشند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان عملیات حماس را هولناک و شوکه‌کننده خواند و افزود برلین در برابر این حمله در کنار اسرائیل ایستاده است.

همزمان، وزارت خارجه چین از افزایش خشونت‌ها در منطقه به شدت ابراز نگرانی کرد خواستار خویشتن‌داری و آرامش طرف‌های درگیر و پایان فوری خشونت‌ها شد.

اورزولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا هم گفت حملات حماس «تروریسم در نفرت‌انگیزترین شکل آن» است.

احمد ابوالغیظ، دبیر کل اتحادیه عرب، نیز خواستار توقف فوری «چرخه رویارویی مسلحانه» در منطقه شد.

او «سیاست‌های خشونت‌آمیز و افراط‌گرایانه» اسرائیل را به بمبی ساعتی تشبیه کرد که منطقه را از ثبات محروم ساخته است.

برزیل، رییس دوره‌ای شورای امنیت، حملات حماس علیه اسرائیل را محکوم کرد.

حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک نیز با محکوم کردن حماس گفت خشونت و ترور مانع برقراری گفت‌وگو می‌شوند.

همزمان، عراق ضمن هشدار نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه اعلام کرد بغداد از فلسطینی‌ها در مسیر احقاق حقوق مشروع آن‌ها حمایت می‌کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم حملات حماس علیه اسرائیل را به شدیدترین شکل ممکن محکوم کرد.

تام توگنهات، معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا با اشاره به یک ویدئوی ضد اسرائیلی در حساب ایکس علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، تهران را به گسترش کشتار و تفرقه‌پراکنی در سراسر جهان متهم کرد و گفت نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی کودکان را گروگان گرفته‌اند.

او افزود رژیم جمهوری اسلامی فرقه‌ای است که در کشتن شهروندان خود و استفاده از دیگران به عنوان ابزار صلح تردید نمی‌کند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا هم با انتقاد از دولت بایدن گفت از دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی در جهت تامین مالی حملات امروز حماس استفاده شده است.

اشاره ترامپ ظاهرا به آزادسازی شش میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی از سوی دولت بایدن و نقش تهران در تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه است.

همزمان خبرها حاکی از آن است جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اوضاع در منطقه روز امروز یکشنبه ۱۶ مهر برگزار خواهد شد.

حمله راکتی و زمینی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، تاکنون دست‌کم ۳۵۰ کشته بر جای گذاشته است. سفارت اسرائیل در آمریکا اعلام کرده که دستکم ۱۰۰ شهروند نظامی و غیرنظامی اسرائیلی از سوی حماس به گروگان گرفته شده‌اند.