حمله به خانه مهاجران در ایران؛ معترضان در استان قزوین علیه افغانها شعار دادند
دهها شهروند ایرانی به حضور مهاجران افغان در خیابانهای شهر اقبالیه در استان قزوین اعتراض کردند. در مخابره این خبر برخی رسانهها درباره «شدت گرفتن کارزار افغانستیزی در ایران» هشدار دادند. گروهی از مردم اقبالیه پنجشنبه ۱۳ مهر به مهاجران افغانستانی و خانههایشان حمله کردند.
افراد حاضر در این تجمع شعار «توپ، تانک، فشفشه، افغانی باید گم بشه» سر دادند.
در یک محله اقبالیه، معترضان با سنگ و چوب به خانه مهاجران افغان حمله کردند.
ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که حضور پلیس ضد شورش را برای جلوگیری از خشونت بیشتر نشان میدهند.
معترضان در برابر شورای شهر اقبالیه جمع شدند و علیه مهاجران افغان شعار دادند.
در ویدیوی دلخراشی که از یکی از محلات شهر اقبالیه منتشر شده است، جوانان محلی با سنگ و چوب به در و پنجره خانههای مهاجران حمله میکنند.
در حالی که مهاجمان فریاد میزنند و به پنجره سنگ میزنند، از پشت پنجرهای که دو قلب سرخرنگ بر روی آن نقاشی شده، صدای کودکی شنیده میشود که از ترس فریاد میزند.
مهاجران افغان در شهر اقبالیه در پیامهایی که در گروههای تلگرامی و واتساپی میان خود دست به دست کردهاند، به یکدیگر توصیه میکنند از خانه خارج نشوند، غذای کافی داشته باشند و درها و پنجرهها را قفل کنند.
در ویدیوی دیگری که محل و زمان دقیق آن قابل تشخیص نیست اما پیش از این دیده نشده، یک مرد کهنسال مهاجر در حالی دیده میشود که قطعه نانی در دست دارد. او روی زمین نشسته و چند مرد ایرانی دورش حلقه زدهاند. یکی از آنها با دست به سر این مرد میکوبد و به او و دیگر افغانها توهین میکند.
در پی قدرت گرفتن گروه طالبان در افغانستان که از حمایت پاکستان و ایران برخوردار بود، میلیونها شهروند افغان آواره شدند و بسیاری از آنها به کشورهای همسایه، از جمله پاکستان و ایران پناه بردند.
به تازگی و در پی گزارشها از افزایش حضور افغانها در ایران، مخالفتها با حضور مهاجران در محافل مطبوعاتی و سطح جامعه تشدید شده و در روزهای اخیر به واکنشهای خشن انجامیده است.
در روزهای گذشته افغانستان اینترنشنال ویدیوهایی دریافت کرده است که حملات خونین به چند نوجوان مهاجر در تهران را نشان میدهند.
برخی روزنامههای ایرانی از جمله روزنامه جمهوری اسلامی، بارها علیه افزایش حضور مهاجران افغان در ایران مقاله نوشتهاند، آن را به عملکرد طالبان در زمینه حقابه ایران از رود هیرمند ربط دادند و کوشیدند حضور مهاجران را یک رویداد ضدامنیتی جلوه دهند.
سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشر تاکنون درباره وضعیت مهاجران افغان در ایران سکوت کردهاند.