انفجار در دو مسجد در پاکستان؛ دستکم ۵۷ نفر کشته شدند
پلیس و مقامهای بهداشتی پاکستان اعلام کردند در یک بمبگذاری انتحاری و یک انفجار در روز جمعه هفتم مهر در دو مسجد در پاکستان، دستکم ۵۷ نفر کشته و بیش از ۶۰ نفر زخمی شدند.
این انفجارها در میان جشنهای مربوط به سالروز تولد پیامبر مسلمانان رخ دادند.
خبرگزاری رویترز به نقل از رسانههای محلی نوشت هیچ گروهی مسوولیت این انفجارها که یکی از آنها دهها نفر را زیر آوار گرفتار کرد، بر عهده نگرفته است.
بر اساس این گزارش، افزایش حملات تروریستی ستیزهجویان و بالا رفتن سطح خطرات امنیتی پیش از انتخابات عمومی که برای ماه ژانویه برنامهریزی شده، چشمگیر است.
به گفته عبدالرشید، یکی از مقامهای بهداشتی منطقه، انفجار اول در منطقه بلوچستان در جنوب غربی پاکستان، به کشته شدن ۵۲ نفر منجر شده است.
منیر احمد، یکی از مقامهای ارشد پلیس گفت: «بمبگذار خود را در نزدیکی یک خودروی پلیس در نزدیکی مسجد مدینه، جایی که مردم برای راهپیمایی جمع شده بودند، منفجر کرد.»
انفجار دوم اما در مسجدی در هانگو، در شمال غربی استان خیبر پختونخوا، پنج نفر را کشت.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، در اثر این انفجار سقف مسجد فرو ریخته و حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر زیر آوار گرفتار شدهاند.
استانهای محل وقوع این انفجارها با افغانستان هممرز هستند و در سالهای اخیر بارها محل وقوع حملات شبهنظامیان اسلامگرا بودهاند.
هدف این شبهنظامیان، سرنگون کردن دولت پاکستان و اجرای قوانین سختگیرانه اسلامی عنوان شده است.
انفجار در بلوچستان پاکستان از حملات نادر به غیرنظامیان است زیرا ستیزهجویان اسلامگرا در سالهای گذشته معمولا نیروهای امنیتی را هدف قرار دادهاند.
تصاویر منتشر شده از محل وقوع انفجار در بلوچستان پاکستان، صدها نفر را نشان میدهند که به مجروحان در آمبولانسها کمک میکنند.
به گفته عبدالرشید، دستکم ۵۸ نفر در این حمله انتحاری زخمی شدند.
او تاکید کرد تلفات این بمبگذاری احتمالا افزایش خواهد یافت چون حال بسیاری از مجروحان وخیم گزارش شده است.
حملات شبهنظامیان از سال ۲۰۲۲ که آتشبس میان دولت و گروه «تحریک طالبان پاکستان» (TTP) شکسته شد، افزایش یافته است.
تحریک طالبان پاکستان که از زمان تشکیل در سال ۲۰۰۷ مسوولیت برخی از خونینترین حملهها را در پاکستان بر عهده گرفته است، مسوولیت انفجارهای روز جمعه را نپذیرفته است.
در ماه ژوییه نیز بیش از ۴۰ نفر در یک بمبگذاری انتحاری در خیبر پختونخوا در گردهمایی یک حزب سیاسی-مذهبی کشته شدند.