سخنگوی قوه قضاییه تبرئه الهه محمدی و نیلوفر حامدی را تکذیب کرد

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، روز سه‌شنبه چهارم مهر تبرئه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار زندانی را از اتهام «همکاری با دولت متخاصم» تکذیب کرد. این در حالی‌ است که وکیلان این دو روزنامه‌نگار تاکنون ادعایی درباره صدور حکم یا تبرئه آنان از سوی دادگاه مطرح نکرده‌اند.

به نظر می‌رسد واکنش ستایشی به «پرسش نادرست» خبرنگاری باشد که سخنان اخیر وکیلان حامدی و محمدی مبنی بر اینکه «مصداقی از همکاری موکلانشان با دولت آمریکا وجود ندارد» را با صدور رای تبرئه برای آنان برابر دانسته است.

پرتو برهان‌پور و شهاب میرلوحی، هفته گذشته در گفت‌گو با روزنامه شرق تاکید کردند یک سال حقوقی از بازداشت موقت موکلانشان، نیلوفر حامدی و الهه محمدی می‌گذرد و طبق قانون آن‌ها باید آزاد شوند.

این دو وکیل دادگستری همچنین به پرونده الناز محمدی با اتهامات و کیفرخواستی مشابه خواهرش، الهه محمدی اشاره کردند که اخیرا دادگاه با استدلالاتی مفصل او را از اتهام همکاری با دولت متخاصم تبرئه کرد.

برهان‌پور و میرلوحی با استناد به رای دادگاه انقلاب، اظهار امیدواری کردند که الهه محمدی و نیلوفر حامدی نیز از این اتهام بی‌اساس تبرئه شوند.

در نشست خبری امروز سخنگوی قوه قضاییه اما یک خبرنگار، این اظهارات را مبنی بر تبرئه این دو روزنامه‌نگار زندانی دانست که ستایشی در پاسخ گفت: «پرونده در مرحله رسیدگی و اتخاذ تصمیم قانونی است لذا تبرئه آنان از اتهام مورد بحث را تکذیب می‌کنیم.»

ستایشی همچنین خطاب به خبرنگار گفت: «شاید شما پرونده را با مورد خانم الناز محمدی اشتباه گرفتید که از اتهام‌ همکاری با دولت متخاصم تبرئه شد.»

به گفته او، سخنان برهان‌پور و میرلوحی درباره اظهار امیدواری برای آزادی موکلانشان «نظر وکیل» بوده و دادگاه «در مقام رسیدگی و اتخاذ تصمیم» است.

این تاکید سخنگوی قوه قضاییه در شرایطی است که دو ماه از آخرین دفاع دو روزنامه‌نگار زندانی روزنامه‌های شرق و هم‌میهن می‌گذرد اما نه حکم دادگاه بدوی صادر و نه قرار آن‌ها تبدیل به وثیقه شده است.

دومین و آخرین جلسه دادگاه بدوی نیلوفر حامدی و الهه محمدی به ترتیب در روزهای سوم و چهارم مرداد امسال برگزار شد و آن‌ها درحالی در این جلسه از عملکرد خود به عنوان خبرنگار دفاع کردند که به «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شدند.

نیلوفر حامدی در تاریخ ۳۱ شهریور سال گذشته به دلیل گزارشگری درباره وضعیت مهسا ژینا امینی از بیمارستان، به وسیله نیروهای حکومتی در خانه خود بازداشت شد.

یک هفته بعد هم الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، به دلیل انتشار گزارش‌هایی از مراسم خاک‌سپاری مهسا امینی در شهر سقز بازداشت شد.

به این ترتیب این دو روزنامه‌نگار به دلیل اطلاع‌رسانی درباره درگذشت و تشییع مهسا ژینا امینی تحت فشار و هدف اتهام‌‌زنی نهادهای امنیتی قرار گرفتند.

بر اساس گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی دست‌کم ۱۰۰ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت و بیش از ۲۱ نفر آنان در مجموع به ۷۷ سال زندان محکوم شدند.

شش روزنامه‌نگار از جمله نیلوفر حامدی و الهه محمدی هم از یک سال پیش تاکنون همچنان در زندان هستند.