بازتاب رسانه‌ای سخنرانی ابراهیم رئیسی در مجمع عمومی؛ گاردین به واکنش سفیر اسرائیل پرداخت

سفر ابراهیم رئیسی به نیویورک و سخنرانی او در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در برخی رسانه‌های خارجی بازتاب‌ یافت؛ از جمله گاردین که واکنش نماینده اسرائیل را هنگام صحبت‌های رئیسی برجسته کرد و به آن پرداخت.

این روزنامه بریتانیایی در سایت خود درباره واکنش گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، پس از آغاز سخنرانی رئیسی نوشت و تاکید کرد که اردان با نشان دادن تصویری از مهسا ژینا امینی در کنار جمله «زنان ایرانی هم اکنون شایسته آزادی هستند»، اعتراض خود را به سخنان رییس‌جمهوری ایران ابراز کرد.

نیویورک تایمز نیز نوشت تنها یک روز پس از مبادله زندانیان میان تهران و واشینگتن و آزادسازی شش میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران، رئیسی از تریبون سازمان ملل متحد به تهدید مقام‌های آمریکایی پرداخت.

به نوشته نیویورک تایمز، رئیسی بار دیگر کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، در عراق را «اقدامی تروریستی» خواند و تاکید کرد جمهوری اسلامی انتقام خود را از آمران و عاملان کشته شدن سلیمانی خواهد گرفت.

به گزارش این رسانه آمریکایی، سخنان رئیسی امیدهای به وجود آمده برای بهبود روابط بین دو کشور پس از مبادله زندانیان و آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران را کم‌رنگ کرد.

تایمز اسرائیل نیز سخنرانی رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل را پوشش داد و نوشت رئیسی از آمریکا خواست برای نشان دادن «حسن نیت» خود، به توافق هسته‌ای با ایران بازگردد.

اتهام رئیسی به آمریکا مبنی بر پیچیده‌تر کردن جنگ روسیه علیه اوکراین نیز از دیگر مواردی است که مورد توجه این رسانه اسرائیلی قرار گرفت.

فاکس نیوز اما برای بررسی سفر رئیسی به نیویورک با لیزا دفتری، سردبیر فارین دسک، مصاحبه کرد.

دفتری در این مصاحبه دولت جو بایدن را به دلیل صدور ویزا برای رئیسی هدف انتقاد قرار داد. او گفت این اقدام تنها منجر به مشروعیت‌بخشی به چهره‌ای خواهد شد که اعدام معترضان و حمایت از تروریسم را در کارنامه خود دارد.

دفتری از ابراهیم رئیسی با عنوان «قصاب تهران» یاد و تاکید کرد دست او به خون بی‌گناهان زیادی آلوده است.

سخنرانی رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل در حالی انجام شد که تعدادی از ایرانیان با حضور در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک، شعارهایی اعتراضی مانند «زن زندگی آزادی» و «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» سر دادند.