تاکید پدر مهسا امینی بر برگزار کردن مراسم سالگرد قتل دخترش با وجود فشار نهادهای امنیتی

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، امجد امینی، پدر مهسا ژینا امینی، در دو روز اخیر چند مرتبه به اداره اطلاعات شهر سقز احضار شده و تحت فشار قرار گرفته است تا مراسم سالگرد قتل دخترش را لغو کند. او اما زیر بار تهدیدها نرفته و خانواده امینی قصد دارند مراسم را برگزار کنند.

مژگان افتخاری و امجد امینی، مادر و پدر مهسا، هفته گذشته متنی مشترک در اینستاگرام منتشر کرده و گفتند: «مانند هر خانواده داغدیده‌ای در سال‌یاد شهادت فرزند دلبندمان بر مزار آن عزیز سفرکرده گرد هم آمده و مراسم سنتی و مذهبی برگزار می‌کنیم.»

این فراخوان در حالی منتشر شد که چندی پیش ماموران امنیتی صفا عائلی، دایی مهسا امینی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، امجد امینی هم پس از انتشار اطلاعیه مراسم سالگرد دخترش چند بار از سوی اداره اطلاعات شهر سقز احضار و ساعت‌ها بازجویی شده است.

پدر مهسا امینی اما در پاسخ به این فشارها و تهدیدها برای «تکذیب فراخوان سالگرد و لغو مراسم»، تاکید کرد: «به هیچ عنوان این را قبول نکردم و مراسم را برگزار می‌کنیم.»

صبح روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور نیروهای مسلح به خانه صفا عائلی (دایی مهسا امینی) حمله و او را بازداشت کردند.

طی پنج ماه اخیر و در آستانه سالگرد خیزش انقلابی، دست‌کم ۸۰ نفر از اعضای خانواده‌های دادخواه از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

از سوی دیگر در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی منتشر شده است درباره اعزام کاروانی از نیروهای مسلح نظامی به سمت شهرهای کُردنشین ایران.

گزارش‌ها همچنین حاکی از تشدید اقدامات امنیتی در سراسر ایران به ویژه استان‌های کردستان و آذربایجان‌غربی است؛ به‌طوری‌ که در سنندج، مرکز استان کردستان، سپاه پاسداران ایست‌های بازرسی بر‌پا کرده و خودرو و موبایل شهروندان را بررسی می‌کند.

به گفته سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، دست‌کم هزار نیروی یگان ویژه وارد سقز، محل زندگی و دفن مهسا امینی شده و در این شهر مستقر شده‌اند.

مهسا ژینا امینی شهریور ماه سال گذشته پس از بازداشت از سوی گشت ارشاد به کما رفت و روز ۲۵ شهریور خبر درگذشت او در بیمارستان کسری منتشر شد.

ساعاتی پس از مرگ او، تجمعی اعتراضی مقابل بیمارستان شکل گرفت و یک روز بعد هنگام خاکسپاری مهسا در آرامستان آیچی سقز، موجی از اعتراض علیه جمهوری اسلامی به راه افتاد.

قتل حکومتی او، در روزهای بعد منجر به شکل‌گیری جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضاتی در سراسر کشور شد که از آن با عنوان «خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی» یاد می‌شود.

در این اعتراضات که از سوی نیروهای مسلح حکومتی با حمله به قصد سرکوب و کشتار همراه شد، بنا بر گزارش نهادهای حقوق بشری دست‌کم ۵۷۰ شهروند از جمله ده‌ها کودک کشته شدند.

ده‌ها تن دیگر نیز در پی شلیک گلوله‌های جنگی و ساچمه‌ای، قطع نخاع، نابینا یا مجروح شدند و هزاران نفر هم به دلیل شرکت در اعتراضات یا حمایت از آن بازداشت و روانه زندان شدند.

با وجود تلاش حکومت برای سرکوب معترضان و اقشار مختلف از جمله دانشجویان در یک سال گذشته و همچنین جلوگیری از شکل‌گیری مجدد اعتراضات، فراخوان‌های متعددی از سوی گروه‌ها، نهادها و شهروندان برای تجمع و اعتصاب سراسری در سالگرد خیزش انقلابی منتشر شده است.

یکی از تازه‌ترین این پیام‌ها از سوی گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس کشته شده به دست جمهوری اسلامی منتشر شده است.

گوهر عشقی در این پیام از عموم شهروندان خواسته است جوانانی که جانشان را در راه ایران داده‌اند، فراموش نکنند.

او تاکید کرده است که: «سالگرد مهسا امینی یادتان نرود.»