برگزاری دادگاه مریم عباسینیکو به اتهام «سب نبی»، یک نماینده آلمانی کفالت او را قبول کرد
سوزانه میتاگ، نماینده پارلمان فدرال آلمان، اعلام کرد با توجه به خطر جانی برای مریم عباسینیکو، از معترضان بازداشتی در ایران، کفالت سیاسی او را برعهده میگیرد. دادگاه این معترض ۲۷ شهریور برگزار میشود.
این نماینده پارلمان آلمان با ارسال نامهای به دفتر ایران اینترنشنال در برلین، با اشاره به اینکه عباسینیکو از داشتن وکیل انتخابی محروم است و برای او وکیل تسخیری تعیین شده، افزود: «من شدیدا به این رویه اعتراض میکنم، زیرا اصول حاکمیت قانون نقض شده است.»
میتاگ همچنین با محکوم کردن استفاده مستمر حاکمیت ایران از مجازات اعدام به عنوان یک وسیله سرکوب تصریح کرد حقوق بشر نباید در ایران نادیده گرفته شود.
مریم عباسینیکو، اهل شاهینشهر از توابع استان اصفهان است و به دست نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شده. سایت هرانا خبر داد که دادگاه این شهروند زندانی در اصفهان، با اتهاماتی از جمله «سب النبی» و «اهانت به دختر پیامبر اسلام و اهانت به مقدسات اسلام»، روز ۲۷ شهریور ،در شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو شاهینشهر برگزار خواهد شد.
او مادر بیتا شفیعیراد، نوجوان دانشآموزی است که در اعتراض به حملات سازمانیافته به مدارس دخترانه برای مدتی بازداشت و شکنجه شد.
یک منبع نزدیک به خانواده شفیعیراد به ایران اینترنشنال گفت که ماموران اطلاعات سپاه پاسداران شامگاه پنجم تیرماه، پس از حمله به خانه این دانشآموز، بدون داشتن حکم قصد بازداشت او را داشتند، اما به دلیل نیافتن بیتا در خانه، مادرش، مریم عباسینیکو را بازداشت کردند.
در این حمله ۸ مامور اطلاعات سپاه پاسداران از جمله دو زن حضور داشتند که پس از درگیر شدن با خانواده شفیعیراد، به وسایل خانه آسیب زدند و تلفن همراه پدر او را ضبط کردند.
عباسینیکو همچنین با اتهام «سب النبی» که مجازات اعدام در پی دارد، مواجه شده است.
حملات شمیایی به مدارس و مسمومیت هزاران دانشآموز در ایران بیش از پنج ماه ادامه داشت. در این مدت جمهوری اسلامی از پذیرفتن مسئولیت دفاع از امنیت فضاهای آموزشی برای کودکان و نوجوانان شانه خالی کرد و «تمارض»، «شیطنت» و «هراس جمعی» را عامل «بدحالی» دانشآموزان خواند.
در جریان سرکوب خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی که منجر به بازداشت بسیاری از معترضان شد، تعدادی از نمایندگان پارلمانهای کشورهای مختلف، کفالت سیاسی معترضان بازداشتی به ویژه معترضان بازداشتی محکوم به اعدام را برعهده گرفتند.
به عنوان نمونه، در آذرماه سال گذشته، کلارا بونگر، نماینده حزب چپ آلمان، در ایمیلی به دفتر ایران اینترنشنال در برلین اعلام کرد از «وحشیگری و خشونت رژیم آخوندی» وحشتزده شده و به همین دلیل کفالت سیاسی محمد قبادلو را بر عهده گرفته تا بهعنوان نماینده پارلمان فدرال برای نجات جان و آزادی او کاری کرده باشد.
پس از آن نیز، در ۲۴ آذرماه آندریاس لارم، یک نماینده دیگر پارلمان آلمان کفالت امیر نصر آزادانی را برعهده گرفت و خواستار آزادی او شد.
لارم به ایران اینترنشنال گفت در نامهای به سفیر جمهوری اسلامی در برلین به حکم اعدام امیر نصر آزادانی اعتراض کرده و از او خواسته است آزادی این ورزشکار هرچه سریعتر فراهم شود.
همچنین سال گذشته، در یک اقدام مشابه دیگری، همه اعضای پارلمان اتریش کفالت سیاسی چندین زندانی سیاسی در ایران را به عهده گرفتند.