ادامه عملیات جستجوی دانیل عابد خلیفه، سرباز بریتانیایی متهم به جمعآوری اطلاعات برای ایران
جستجوهای امنیتی پیشرفته در تمام نقاط مرزی بریتانیا و نیز پارک ریچموند لندن برای یافتن دانیل عابد خلیفه، سرباز سابق بریتانیایی که سه روز پیش از زندان فرار کرده، ادامه دارد. پلیس متروپولیتن بریتانیا در حال بررسی احتمال فرار او با کمک نگهبانان داخل زندان است.
این سرباز پیشین بریتانیایی ۲۱ ساله درحالی صبح چهارشنبه ۱۵ شهریور از زندان «وندز ورث» لندن فرار کرد، که به جرایم تروریستی و تلاش برای جمعآوری اطلاعات برای جمهوری اسلامی ایران متهم شده است.
او با بیرون رفتن از آشپزخانه زندان که در آن مشغول به کار بود، خود را به زیر یک خودروی ون تحویل غذا چسباند و توانست از زندان خارج شود.
بیبیسی به نقل از مارک رولی، از فرماندهان پلیس متروپولیتن لندن نوشت که پلیس درحال بررسی احتمال کمک نگهبانان داخل زندان به خلیفه، برای فرار اوست.
به گفته رولی، فرار این زندانی به وضوح از قبل برنامهریزی شده بود و این اتفاق «بسیار نگران کننده» است.
او همچنین حضور یک مظنون به ترور در زندان رده «بی» را که امنیت پایینتری دارد، «عجیب» توصیف کرد و در عین حال گفت که دستگیری خلیفه، یک «عملیات عظیم» با مشارکت نیروهای پلیس سراسر کشور و نیروهای مرزی است.
ایندیپندنت نیز روز پنجشنبه به نقل از یک مقام اطلاعاتی نوشت خلیفه از داخل زندان کمکهایی داشته و همه نشانهها حاکی از آن است که این «یک کار سازماندهی شده بود، نه یک فرار فرصتطلبانه».
در همین حال، چارلی تیلور، رییس بازرسی زندانها، خواستار تعطیلی زندان وندز ورث شد، چراکه به گفته او این دومین فرار موفق از این زندان طی چهار سال گذشته است.
گزارش رویترز نیز حاکی از یک تعقیب و گریز بزرگ برای ردیابی این زندانی فراری است؛ بر همین اساس، بررسیهای امنیتی پیشرفتهای در بنادر و فرودگاههای بریتانیا شکل گرفته که منجر به تاخیر در حرکت مسافران شده است.
هلیکوپترهای پلیس در اوایل صبح جمعه همچنان در حال گردش در پارک ریچموند واقع در جنوب غرب لندن دیده شدهاند.
ریچموند با دو هزار و ۵۰۰ هکتار مساحت، بزرگترین پارک از هشت پارک سلطنتی لندن و شامل جنگلهایی انبوه است که در فاصله حدود هشت کیلومتری از زندان وندز ورث قرار دارد.
خلیفه که در ماه مه از ارتش اخراج شد، متهم است که در سال ۲۰۲۱ و زمانی که در پادگانی در مرکز انگلستان مستقر بود، اطلاعاتی را به منظور آمادهسازی یک حمله تروریستی، در اختیار «دشمن» قرار داده است.
او همچنین متهم به کار گذاشتن بمبهای جعلی در یک پایگاه نظامی است و قرار بود به منظور رسیدگی به این اتهامها، در پاییز امسال محاکمه شود.
مطرح شدن نام ایران در پرونده این زندانی در حالی است که پیشتر روزنامه ساندیتایمز لندن در گزارشی از آشکار شدن شواهد تازه در مورد نفوذ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بریتانیا خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، از گزارشهای اطلاعاتی درباره استخدام باندهای سازمانیافته تبهکاری از سوی جاسوسان ایران برای هدف قرار دادن مخالفان جمهوری اسلامی در بریتانیا نگران است.
در روزهای گذشته دیوید جونز، نماینده کنونی پارلمان و وزیر پیشین بریتانیا، خواستار آن شد که اقدام علیه سپاه پاسداران فراتر از تحریمهای کنونی برود و لندن این نهاد نظامی-ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی بشناسد.
با وجود این که سپاه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته است اما اتحادیه اروپا، کانادا و بریتانیا هنوز چنین اقدامی انجام ندادهاند.