ادامه سرکوب در سالگرد خیزش انقلابی؛ بازداشت «دایی ژینا» و منع از ملاقات شدن مهدی محمدیفرد
بر اساس اطلاع رسیده به ایراناینترنشنال، مهدی محمدیفرد که در پرونده اعتراضات نوشهر زندانی و با رای اولیه به دو بار اعدام محکوم شده بود، از ملاقات حضوری با خانواده خود محروم شده است. همچنین در ادامه فشار حکومت بر خانوادههای دادخواه، صفا عائلی، دایی ژینا (مهسا) امینی بازداشت شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از جمله در برخی رسانههای حقوق بشری، صبح روز سهشنبه ۱۴ شهریور، نیروهای مسلح به خانه صفا عائلی (دایی مهسا امینی) حمله و او را بازداشت کردند.
سایت ههنگاو به نقل از منابع آگاه نوشت که نیروهای حکومتی با پنج اتومبیل پر از نیرو بدون ارائه هر گونه برگه قضایی به منزل این شهروند ۳۰ ساله هجوم برده و او را به مکانی نامعلوم منتقل کردهاند.
بر اساس این گزارش از دلایل بازداشت صفا عائلی، اتهامات وارده به او و همچنین محل نگهداریاش اطلاعی در دست نیست.
ههنگاو همچنین بعدازظهر سهشنبه خبر داد که احمد حسنزاده، پدر محمد حسنزاده، از جانباختگان خیزش انقلابی نیز در شهر بوکان بازداشت شده است.
این سازمان حقوق بشری پیشتر یادآور شده بود که طی پنج ماه اخیر و در آستانه سالگرد خیزش انقلابی و قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی، دستکم ۷۲ نفر از اعضای خانوادههای دادخواه از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند.
روز ۱۲ شهریور نیز فرزانه برزهکار، مادر عرفان رضایی، از کشتهشدگان خیزش انقلابی، در مراسم بزرگداشت جواد روحی در روستای کلیکان استان مازندران از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.
بازداشت معصومه یاوری و حکم ١۶ سال حبس اعظم غلامی ذهاب
علاوه بر خانوادههای دادخواه، در این مدت احضار و بازداشت زندانیان سیاسی سابق، معترضان بازداشتشده سال گذشته و کنشگران مدنی و سیاسی نیز شدت گرفته است.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، معصومه یاوری، زندانی سیاسی سابق نیز با یورش ماموران امنیتی به منزلش در شهرستان گلپایگان بازداشت شده است.
ماموران حکومتی پس از تفتیش منزل، وسایل الکترونیکی یاوری و سایر اعضای خانواده او را نیز توقیف کردهاند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو نیز خبر داد که اعظم غلامی ذهاب، از بازداشتشدگان خیزش انقلابی پس از ١١ ماه بازداشت و بلاتکلیفی همراه با شکنجههای شدید جسمی و روانی در زندان وکیلآباد مشهد، به ١۶ سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
نگرانی خانواده مهدی محمدیفرد از وضعیت او در زندان نوشهر
از سوی دیگر، بر اساس تازهترین اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، مهدی محمدیفرد که در جریان خیزش انقلابی به دو بار اعدام محکوم شد، پس از مرگ جواد روحی در زندان نوشهر از ملاقات حضوری با خانواده محروم شده است.
محمدیفرد متولد سال ۱۳۸۲ است و در زندان نوشهر دوست و همبند جواد روحی بود.
او پس از مرگ جواد روحی از ملاقات حضوری منع شده و همین مساله به نگرانی خانوادهاش دامن زده است.
بر اساس خبرهای رسمی، جواد روحی بامداد ۹ شهریور از زندان نوشهر به بیمارستان این شهر منتقل شد و همانجا درگذشت.
قوه قضاییه بدون اعلام دقیق علت مرگ او، تنها به «تشنج» کردن این زندانی سیاسی اشاره کرد اما برخی نهادهای حقوق بشری همگام با شماری از شهروندان، خواهان انجام تحقیق و دخالت کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در پرونده مرگ مشکوک این زندانی جنبش «زن، زندگی، آزادی» شدند.
شمار زیادی از کاربران، مرگ او را «قتل به دست حکومت» خواندند: ادامه واکنشها به مرگ جواد روحی پس از دفن او؛ مراسم ترحیم در سه روز متوالی برگزار میشود
جواد روحی شهریور سال گذشته و در جریان تجمع اعتراضی مردم در نوشهر بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب ساری به «سه بار اعدام» محکوم شد اما خرداد ماه امسال دیوان عالی کشور این حکم را نقض و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض دادگاه انقلاب ساری ارسال کرد.
روحی در حالی جان باخت که با گذشت ۱۰۰ روز از نقض حکمش در دیوان عالی کشور، در بیخبری از دادرسی دوباره و تعیین زمان دادگاه، در وضعیتی بلاتکلیف در زندان بود.
به او اتهام ارتداد از طریق هتک حرمت به قرآن با آتش زدن آن و توهین به مقدسات هم زده شده بود.
بر اساس گزارشها، اکنون پیگیریهای خانواده محمدیفرد برای تسریع روند بررسی مجدد پرونده و آزادی احتمالی او نیز به نتیجه نرسیده و مسوولان دادسرا و زندان پاسخ واضحی به آنان نمیدهند.
مهدی محمدیفرد ۱۰ مهر ۱۴۰۱ همراه با خشونت و ضرب و شتم ماموران بازداشت شد و بینیاش شکست. او سه ماه بعد و در اوایل دی به اتهام «افساد فیالارض و محاربه»، به دو بار اعدام محکوم شد.
دیوان عالی کشور دوم خرداد ماه امسال این حکم را نقض کرد اما محمدیفرد همچنان در شرایط بلاتکلیف در زندان است.