حکم حبس یک معلم به دلیل سخنرانی بر مزار مهسا امینی؛ وضعیت بیماری جعفر ابراهیمی وخیم است

سرکوب معلمان و اعتراض اصناف به فشارهای حکومت از جمله با صدور بیانیه و بر‌پا کردن «سه‌شنبه‌های اعتراضی» ادامه دارد. به تازگی سلیمان عبدی به دلیل سخنرانی بر مزار ژینا (مهسا) امینی به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است. جعفر ابراهیمی هم به‌جای بیمارستان، از اوین به قزل‌حصار منتقل شد.

معلمان بازنشسته روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور و در ادامه اعتراضات هفتگی خود، در چندین شهر ایران تجمع کردند.

این بازنشستگان با سر دادن شعارهایی چون «وزیر بی‌کفایت، استعفا استعفا» و «تورم، گرانی، بلای جان مردم» خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

هم‌ترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، بیمه کارآمد و تکمیلی و افزایش حقوق، از جمله مطالبات تجمع‌کنندگان در تجمعات سه‌شنبه‌هاست.

آن‌ها همچنین ۲۰ درصد افزایش حقوق را با نرخ تورم ۷۰ درصد، «غیرقابل قبول» دانستند.

رضا مرادصحرایی، وزیری که تفکر بازاری دارد و قانون اساسی را بلد نیست

روز سه‌شنبه همچنین کانون صنفی فرهنگیان استان گیلان با انتشار بیانیه‌ای به حکم صادر شده از سوی هیات تخلفات اداره‌کل آموزش و پرورش این استان برای حسن نظریان پرداخت و اتهام‌های وارد شده به این معلم و کنش‌گر صنفی را «واهی» خواند.

در این بیانیه از هیات تخلفات آموزش و پرورش با عنوان «بازوی نیروهایی که در پی محدودیت و ایذای کنش‌گرانِ صنفی هستند» یاد شده است.

نویسندگان بیانیه با اشاره به اصل سی‌ام قانون اساسی درباره آموزش رایگان، رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش را فردی خواندند که یا «قانون اساسی حکومت را نخوانده و با مواد آن آشنایی ندارد» یا «می‌شناسد ولی تفکر بازاری دارد».

در ادامه این متن آمده است: «از زیر‌مجموعه وزیری که چون در موضع قدرت است به راحتی حقوق میلیون‌ها نفر از فرزندان قشرهای محروم جامعه را نادیده می‌گیرد و بی‌پروا امکان برخورداری مناسب از تحصیل را با خرید اتومبیل مقایسه می‌کند، انتظاری بیش از این می‌شود داشت؟»

اشاره آن‌ها به سخنان اخیر مرادصحرایی در برنامه‌ای تلویزیونی است که در پاسخ به سوال مجری درباره گرانی شهریه مدارس غیرانتفاعی گفت: «برای ماشین مدل بالا هم باید پول بیشتری بدهید! شاید خانواده دنبال چیز دیگری است، ما که نباید پولش را بدهیم.»

اعتراض به اتهام‌های منتسب شده به حسن نظریان، معلم کنش‌گر گیلان

کانون صنفی فرهنگیان گیلان یادآور شد مقام‌های امنیتی به کمک قوه قضاییه و هیات تخلفات ادارات، معلمانی را که به محرومیت تحصیلی کودکان به دلیل فقر اعتراض دارند «زندانی، اخراج، بازنشسته اجباری پیش از موعد، کسر گروه و انفصال موقت از خدمت» می‌کنند.

این کانون با اعتراض نسبت به اتهام‌های انتسابی به حسن نظریان و دیگر معلمان کنش‌گر صنفی، به مقام‌های کشور هشدار داد: «برف‌ها آب شده‌اند و سرهایتان نمایان است. به هوش بیایید!»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در روز یک‌شنبه ۱۲ شهریور، حسن نظریان به دلیل حمایت از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، تحصن در مدرسه برای آزادی معلمان زندانی، اعتراض به مسموم‌سازی دانش‌آموزان، حضور در منزل محکومان و زندانیان امنیتی و سیاسی، انتشار و امضای بیانیه‌ها و فراخوان‌های اعتراضی و ...، به هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش استان گیلان احضار شده است.

هشت ماه حبس و ٧٤ ضربه شلاق برای یک معلم به دلیل سخنرانی بر مزار ژینا

سلیمان عبدی، کنش‌گر و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان نیز به تازگی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

او پیش‌تر نیز بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی» در همین پرونده به ٧٤ ضربه شلاق و ۷۲۰ ساعت آموزش رایگان به دانش‌آموزان بی‌بضاعت محکوم شده بود.

این احکام به‌دلیل صحبت‌های سلیمان عبدی در مراسم «پنج‌شنبه آخر سال ۱۴۰۱» بر مزار ژینا (مهسا) امینی صادر شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در همین زمینه نوشت که عبدی در آن مراسم ضمن تسلیت گفتن به خانواده امینی، تلاش کرد تا «امید به زندگی را در بازماندگان زنده نگه داشته و نوید آشتی به آنان بدهند» اما «جوابِ دعوت به ندای آشتی‌خواهی‌، حبس و شلاق بود».

هشدار درباره بیماری جعفر ابراهیمی و انتقال او از اوین به زندان قزل‌حصار

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در خصوص وضعیت جسمی جعفر ابراهیمی، معلم زندانی هشدار داد و نوشت که او این روزها «بر اساس رفتار کینه‌توزانه مسوولان زندان اوین، با مرگ دست و پنجه نرم می‌کند».

به تاکید نویسندگان این بیانیه، با وجود قول مساعد و انجام نامه‌نگاری‌های مسوولان زندان برای مداوا و اعزام او به بیمارستان، جعفر ابراهیمی به‌جای بیمارستان، «از زندان اوین به زندان قزل‌حصار کرج انتقال داده شد».

گفته شده که علاوه بر ابراهیمی، شماری از زندانیان زندان اوین بدون اطلاع قبلی و «همراه با خشونت» و برخی به «بهانه دادگاه» به زندان قزل‌حصار منتقل شده‌اند.

جعفر ابراهیمی که یکی از این زندانیان است، در سال ۱۳۸۸ در زندان به بیماری التهاب روده مبتلا شد و در جریان بازداشت طولانی‌مدت در سلول انفرادی در اردیبهشت ۱۴۰۱، بیماری‌های پیشین او تشدید و دیابت نیز به آن‌ها اضافه شد.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز با دادن هشدار درباره قرار گرفتن ابراهیمی در معرض «خطر جدی از دست دادن بینایی» نوشت: «انتقال ایشان به زندان قزل‌حصار قطعا منجر به تشدید وضعیت وخیم جسمی او خواهد شد و این یعنی مرگ خاموش.»

این کانون با «ابراز نگرانی عمیق نسبت به جان جعفر ابراهیمی و محکوم کردن رفتار غیرقانونی مسوولان زندان اوین»، هشدار داد که این معلم زندانی باید هرچه سریع‌تر برای مداوا به بیمارستان منتقل شود.

جعفر ابراهیمی دهم اردیبهشت‌ سال گذشته از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

اوایل آذر سال ۱۴۰۱، دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم پنج سال حبس این فعال صنفی را تایید کرد.

پاییز سال گذشته و هم‌زمان با برگزاری دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر نیز حال جسمی ابراهیمی وخیم و «با هزینه شخصی» برای درمان به بیمارستان منتقل شد. جایی که طی ۱۲ روز بستری، با پابند به تخت زنجیر شده بود.

فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه داشته اما در سال‌های اخیر شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شده‌اند.

اواخر تیر امسال جمعی از فعالان صنفی با راه‌اندازی کارزار «۱۰۰ هزار امضا» خواهان آزادی معلمان زندانی و پایان دادن به پرونده‌سازی علیه آنان شدند.

به گفته آن‌ها، صدور احکام زندان‌های طولانی‌مدت برای معلمان و فعالان صنفی در استان‌های مختلف و پرونده‌سازی در دادگاه‌ها و هیات‌های تخلفات اداری و صدور احکام اخراج، بازخریدی، بازنشستگی اجباری و انفصال برای صدها معلم، از جمله سرکوب‌های رخ داده در این دو دهه بوده است.