هشدار «کلمه»: سلامتی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پس از حمایت از اعتراض‌ها افت محسوسی کرد

وب‌سایت کلمه، نزدیک به رهبران جنبش سبز اعلام کرد که پس از حمایت میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی، مشاهدات و گزارش‌های متعدد پزشکان و افراد مطلع نشان می‌دهد وضعیت سلامتی این زوج محبوس در حصر خانگی، به طور محسوس و چشمگیری دچار افت شده است.

بر اساس این گزارش، در ماه‌های اخیر تغییرات واضحی در وضعیت سلامتی موسوی و رهنورد رخ داده اما پاسخ آزمايش‌های پزشكی این دو که همچنان در حصر خانگی هستند، «با بروز مکرر علايم بیماری تطابق ندارد».

کلمه که اخبار مربوط به این رهبران «جنبش سبز» را پوشش می‌دهد، در گزارش خود تاکید کرد که پس از حمايت موسوی و رهنورد از خیزش «زن، ‌زندگی، ‌آزادی»، در يک سال گذشته وضعيت سلامتی این دو «به شكل ملموسی دچار افت‌ شده است».

این ارزیابی بر اساس «مشاهدات و گزارش‌های متعدد واصله از سوی پزشکان و افراد مطلع» ارائه شده است.

پایگاه خبری کلمه روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور در کانال تلگرامی خود، ارسال پارازيت‌های شديد و مختل‌كننده وسایل ارتباطی، خطوط تلفنی و موبایل متمركز بر محل حصر موسوی و رهنورد را «غيرقانونی و خطرناک» دانست و تاکید کرد افراد متخصص در مورد بيماری‌زايی اين امواج هشدار داده‌اند: «با این وجود، در زندان اختر این دستگاه‌ها بی‌وقفه روشن‌اند.»

همچنین بر اساس این گزارش، کلیه کلیدهای محل حصر موسوی و رهنورد در دست ماموران است و درهای خانه به‌‌دست آنان قفل می‌شود.

این پایگاه خبری هشدار داد: «پشت‌بام در دست زندان‌بانان است که کاربرد اين ابزار مضر را در پشت‌بام یا هر نقطه دیگر از نزديک بر محصورين‌ ممکن می‌کند. علاوه بر این، در مورد آلودگی محيط زندگی و خطر ایجاد مسمومیت نیز ابهامات و نگرانی‌هایی وجود دارد که با توجه به سوابق حاکمیت و بیماری‌های یاد شده، دور از ذهن نیست.»

میرحسین موسوی، آخرین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ اعلام نامزدی کرد و پس از اعتراض به نتایج این انتخابات، در نهایت همراه همسرش در حصر خانگی قرار گرفت.

او بهمن ماه پارسال در پیامی اعلام کرد که «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» به عنوان شعاری که ۱۳ سال پیش از آن مطرح کرده بود، دیگر کارساز نیست و خواستار تنظیم قانون اساسی جدید «برای نجات ایران» شد.

او همچنین خواستار تدوین میثاقی جدید شد که «پیش‌نویس آن از سوی نمایندگان منتخب مردم، از هر قومیتی و با هر گرایش سیاسی و عقیدتی‌ای تهیه شود و در یک همه‌پرسی آزاد به تایید ملت برسد».

این پیام موسوی واکنش‌هایی را از سوی فعالان سیاسی به دنبال داشت و از جمله، بیش از ۳۰۰ فعال سیاسی و رسانه‌ای ایرانی با امضای بیانیه‌ای از راهکار سه مرحله‌ای او برای عبور از جمهوری اسلامی حمایت کردند.

آنان نوشتند: «با مایوس شدن جامعه از اصلاح، چاره‌ای جز گذار از استبداد دینی باقی نمانده است.»

روزنامه دولتی ایران اما این پیام موسوی را «فکاهی ارجاع مردم به انتخابات توسط موسوی» خواند و نوشت: «موسوی پرونده سیاه شورش علیه جمهوریت در فتنه ۸۸ را در کارنامه خود دارد.»

همچنین عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت که بیانیه میرحسین موسوی «عبور از انقلاب و سقوط» است.

در این میان، محمد خاتمی، رییس‌جمهوری پیشین جمهوری اسلامی در پیامی بدون ذکر نام موسوی، بار دیگر بر ضرورت «اصلاحات» تاکید کرد.