شش کارگر بر اثر انفجار در یک تونل به عمق ۷۰۰ متر در معدن طزره دامغان کشته شدند
رسانههای ایران گزارش دادند که شش کارگر بر اثر انفجار در معدن زغال سنگ طزره دامغان در شمال ایران جان خود را از دست دادند. این دومین حادثه مرگبار در این معدن در دو سال گذشته است.
خبرگزاری ایلنا که اخبار کارگران ایران را پوشش میدهد، روز دوشنبه ۱۳ شهریور با اعلام این خبر اسامی کارگران فوتشده را منتشر کرد.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، انفجار در معدن، شامگاه یکشنبه در تونل رزمجای غربی معدن زغالسنگ طزره در شمال شرقی شهرستان دامغان رخ داد.
روستای طزره از توابع دهستان دامنکوه بخش مرکزی شهرستان دامغان در استان سمنان دارای معادن متعدد زغالسنگ است. حدود ۲۵ درصد زغال سنگ ایران از معادن موجود در این روستا استخراج میشود.
ایلنا نوشت عمق تونلی که انفجار در آن رخ داده ۷۰۰ متر است و انفجار در عمق ۴۰۰ متری آن بر اثر تجمع گاز رخ داده است.
با این حال ستاد مدیریت بحران استان سمنان به ایلنا اعلام کرد هنوز علت دقیق ریزش معدن طرزه مشخص نشده است.
پزشکی قانونی این استان نیز اعلام کرد هنوز کالبد کارگران متوفی برای تعیین دقیق علت مرگ و گزارش آن بررسی نشده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا هم ویدیویی را منتشر کرد که نشان میدهد معدنچیان پیکرهای همکاران خود را از معدن بیرون میآورند.
ایلنا به نقل از یک منبع کارگری نوشت که این واحد معدنی تحت نظارت معادن زغالسنگ شرکت البرز شرقی فعالیت بهرهبرداری دارد.
این منبع آگاه گفت: «در چند سالی که از فعالیت این واحد معدنی میگذرد، نظارت بر فعالیت معدن بسیار کم بوده و پیش از این حوادث مشابهی در این معدن رخ داده است.»
این در حالی است که علیحسین رعیتیفر، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز دهم تیر ماه مدعی شد ۱۴ هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی از معادن در سال گذشته انجام شده است که امسال ۵۰ درصد دیگر به این آمار اضافه خواهد شد.
در اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز دو کارگر معدن بر اثر ریزش یک تونل در این معدن جان باختند. جسد این دو کارگر که ۳۰ و ۳۵ سال سن داشتند، پس از شش روز جستوجو پیدا شد.
در پی جان باختن این دو کارگر، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در آن زمان گفت که معدن ۴۲ زغالسنگ طزره دامغان تا تعیین تکلیف و ارزیابی قطعی وضعیت آن تعطیل شده است.
در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ هم ریزش معدن «زمستان یورت» به کشته شدن ۴۳ نفر از کارگران منجر شد که موجی از خشم عمومی را به دنبال داشت.
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۰ تعداد معادن در حال بهرهبرداری کشور شش هزار و ۲۵ معدن بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۴/۲ درصد (۲۴۳ معدن) افزایش داشته است.
همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد شاغل در معادن در حال بهرهبرداری، ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، برابر با ۸/۳ درصد (معادل ۱۰ هزار و ۳۱ نفر) افزایش یافته است.
بر اساس اظهارنظرهای رسمی، دو درصد از حوادث ناشی از کار، در معادن کشور رخ میدهند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دهم تیر ماه ضمن اعلام این عدد در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری ارتقای ایمنی معادن کشور بین وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) ادعا کرد: «در سالهای گذشته به طور متوسط دو درصد حوادث ناشی از کار در حوزه معدن اتفاق افتاد که در مقایسه با سهم ۳۸ درصدی حوادث منجر به فوت در بخش ساختمان و سهم ۳۷ درصدی همین آمار در بخش صنعت، اندک است.»
علیحسین رعیتیفر، در ادامه گفت که در سال ۱۴۰۰، تعداد فوتشدگان هنگام کار در معدن ۳۵ نفر و در سال گذشته (۱۴۰۱)، ۳۲ نفر بوده است.