شهروندان بازداشتی در خاکسپاری مهرشاد شهیدینژاد در اراک به شلاق و زندان محکوم شدند
قوه قضاییه هشت شهروندی را که آبان سال گذشته در خاکسپاری مهرشاد شهیدینژاد، از کشتهشدگان خیزش انقلابی، در آرامستان اراک بازداشت شده بودند، به اتهام توهین به مقدسات در مجموع به ۵۴ سال زندان و ۵۹۲ ضربه شلاق در ملاءعام محکوم کرد.
قرار است این احکام شلاق بعد از نماز جمعه در مصلای بیتالمقدس اراک اجرا شود.
حسین رضایی، یکی از وکلای ۹ شهروندی که به خاطر «حضور بر آرامگاه مهرشاد شهیدینژاد در روز تاسوعا» بازداشت شدهاند، به کانال خبری امتداد گفت که احکام صادر شده برای هشت نفر از بازداشتشدگان «در بردارنده حداکثر مجازات توهین به مقدسات یعنی پنج سال حبس تعزیری و نیز حداکثر مجازات برای اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی یعنی یک سال حبس» است.
رضایی با اشاره به اینکه پیشتر دادگاه انقلاب اراک نیز هر یک از این هشت شهروند را به تحمل «هشت ماه حبس تعزیری» محکوم کرده، گفت هر یک از آنها « به ۶ سال و هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق در ملاءعام» محکوم شدهاند.
او تاکید کرد که وکلای این شهروندان نسبت به این احکام اعتراض و تقاضای تجدیدنظر خواهند کرد.
رضایی افزود: «صرف حضور بر مزار مهرشاد شهیدینژاد و پخش شربت یا دست زدن برخی از این شهروندان به نشانه سوگواری برای یک جوان تازه کشته شده و برای احترام به سخنان خانواده او، آن هم با چشمانی گریان هرگز دلالت بر توهین به مقدسات» نیست.
به گزارش هرانا، نامهای این هشت شهروند عبارتند از محمد سلطانی، مجید نیکعهد، ابوالفضل خوران، وحیدرضا عربی، مهدی نیکعهد، رامتین ادریسی، مصطفی کمانی و محمدرضا اسدی.
قاسم شعله سعدی، حقوقدان، در گفتوگو با ایراناینترنشنال احکام شلاق و زندان علیه این شهروندان را دارای ایرادهای اساسی خواند و گفت از آنجا که جمهوری اسلامی کلا هیچ مشروعیتی ندارد، قضاتی نیز که این احکام را صادر کردهاند «منعزل» بوده و حکم آنها نامعتبر است.
شعله سعدی با اشاره به ایرادهای فنی حقوقی روند این محاکمهها، از جمله اجازه نیافتن وکلای متهمان برای حضور در دادگاه، گفت قوه قضاییه به دلیل ترس حکومت در آستانه خیزش انقلابی، این احکام سنگین را برای ارعاب مردم صادر کرده است.
او گفت: مردم ایران قطعا روزی این قضاتی را که بر خلاف اصول اولیه و الفبای حقوق، چنین احکامی را صادر میکنند، محاکمه خواهند کرد.
مهرشاد شهیدینژاد، معترض ۲۰ ساله، روز چهارم آبان ۱۴۰۱، همزمان با «چهلم مهسا امینی»، در جریان اعتراضات مردم شهر اراک بازداشت و در اداره اطلاعات سپاه این شهر بر اثر شدت ضربات باتوم جان باخت.
به گفته نزدیکان مهرشاد شهیدینژاد، نیروهای امنیتی خانواده مهرشاد را تحت فشار گذاشته بودند تا بگویند او به دلیل ترس سکته کرده است.
نیروهای امنیتی همچنین خانواده مهرشاد را برای عدم پیگیری پرونده قتل پسرشان و خودداری از دعوت از مردم برای حضور بر سر مزار او، تحت فشار مداوم قرار دادهاند.