جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، با وجود وضعیت وخیم جسمی، به زندان قزل حصار تبعید شد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با تاکید بر بیماری جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، در طول هفته گذشته و وخامت وضعیت جسمی او خبر داد که این معلم زندانی به زندان قزل حصار تبعید شده است.

این شورا روز یکشنبه ۱۲ شهریور در کانال تلگرامی خود نوشت صبح یکشنبه این معلم زندانی که در شرایط وخیم بیماری به سر می‌برد، بدون هماهنگی قبلی، به بهانه انتقال به بهداری، بدون امکان دسترسی به وسایل شخصی از جمله داروها و کارت تلفن به زندان قزل حصار کرج منتقل شد.

جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان است. او سال گذشته در آستانه روز معلم در ایران بازداشت شد و ششم آذرماه دادگاه تجدید نظر حکم پنج سال زندان این معلم را تایید کرد. اتهام‌های ابراهیمی «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پیشتر گزارش داده بود که ابراهیمی هفته گذشته، به خاطر افت فشار، در هواخوری زندان بیهوش شده و به بهداری زندان اوین منتقل شده است.

بر اساس این گزارش، همبندی‌های این معلم زندانی گفته‌اند که برخی اوقات، او برای طی کردن مسافتی کوتاه هم نیازمند همراهی و کمک دیگر زندانیان است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان با تاکید بر حق همه زندانیان در برخورداری از امکانات مناسب پزشکی و مرخصی درمانی، خواهان صدور فوری مرخصی درمانی برای این معلم زندانی شد.

این شورا هشدار داد: «مسوولیت عواقب خطرات احتمالی برای جعفر ابراهیمی را متوجه مسوولان قضایی و سازمان زندان‌ها می‌داند.»

همزمان حسین رزاق، از هم بندیان معلمان زندانی در نامه‌ای از زندان اوین ضمن اعتراض به «مرگ خاموش زندانیان در زندان»، نسبت به وخامت وضعیت جسمی ابراهیمی ابراز نگرانی کرد.

رزاق با اشاره به مرگ مشکوک جواد روحی، معترض محبوس در زندان نوشهر، از حضور مداوم ابراهیمی در بهداری اوین خبر داد و نوشت: «روزهای زیادیست که بابت بیماری‌هایم در مسیر بهداری زندان اوین یا اعزام‌های چند ساعته به بیمارستانم و هیچ مرتبه‌ای نبوده با یکی از دوستان سیاسی مواجه نشوم که پر از درد و کسالت، فقط مسکن درمانی می‌شوند و درمانی در کار نیست.»

او با اشاره به اینکه مرگ جواد روحی را قتل به دست حکومت در اثر رفتارهایی چون قصور در رسیدگی پزشکی می‌داند، نوشت جان باختن این معترض «اولین مورد قتل حکومتی در زندان‌های جمهوری اسلامی نیست که جای مداوا، بی رسیدگی دقیق و سریع پزشکی جان زیبایش را از دست داده چه آنکه همین لحظه هم زندانیان سیاسی دیگری در معرض همین خطر بسر می‌برند.»

در یادداشت این زندانی سیاسی آمده حتی اگر پزشکان زندان بخواهند به وضع سلامت زندانیان رسیدگی کنند، امکانات برایشان فراهم نیست و صرفا می‌توانند «مسکن‌های سنگین و اعتیادآور» برای زندانیان تجویز کنند.

رزاق در پایان نامه خود به نام برخی از زندانیان که وضعیت جسمی آنان وخیم شده اشاره کرد و نوشت: «دوستانی همچون الهه محمدی، ویدا ربانی، سها مرتضایی، رضا شهابی، مهدی محمودیان، اسدالله هادی و جعفر ابراهیمی عزیز که این روزها احوالش رو به وخامت است و فقط وعده داده می‌شود و توانی نیست برای شفا.»

در روزهای اخیر مرگ مشکوک جواد روحی در زندان، موجی از واکنش‌های بین‌المللی را به دنبال داشته و سازمان‌های حقوق بشری خواستار تحقیقات مستقل در این زمینه شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی مانند سایر موارد قبلی، علت جان باختن مشکوک جواد روحی را «تشنج» عنوان کرده‌اند.

در این میان، رسانه‌های وابسته به سپاه در گزارش‌های مختلف تلاش‌ کرده‌اند جان باختن این زندانی معترض را مرگ طبیعی جلوه دهند. از جمله خبرگزاری قوه قضاییه، میزان، فیلمی از آنچه دیدار رییس زندان نوشهر با زندانیان، از جمله جواد روحی، حدود ۲۴ ساعت پیش از جان باختن او عنوان کرده، منتشر کرد.