واشینگتن: سرکوب خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات ایران را محکوم می‌کنیم

با تداوم سرکوب‌ها و فشارها علیه خانواده‌های دادخواه در ایران و ادامه خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی که در آستانه سالگرد قتل ژینا (مهسا) امینی تشدید شده، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، این سرکوب‌ها و فشارها را محکوم کرد.

آبرام پیلی، شامگاه چهارشنبه هشتم شهریور در حساب خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «از نزدیک، گزارش‌های سرکوب و تهدید خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات در ایران را پیگیری می‌کنیم.»

او افزود: «این تلاش آشکار را برای مرعوب کردن ایرانیانی که در آستانه سالگرد درگذشت مهسا امینی متحمل فقدانی بزرگ شده‌اند، محکوم می‌کنیم.»

این پیام در حالی است که پس از احضار و بازداشت شمار زیادی از اعضای خانواده کشته‌شدگان در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، تعدادی از خانواده‌های دادخواه متنی مشترک در شبکه‌های اجتماعی منتشر و خطاب به حکومت یادآوری کردند حرفی جز این ندارند که «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان ...»

خانواده‌های دادخواه خیزش انقلابی در متنی مشترک نوشتند: «این روزها که هر ساعت یکی از خانواده‌های دادخواه را بازداشت و احضار می‌کنند، سخن را کوتاه و اضافه‌گویی نمی‌کنیم. بین ما با تن بی‌جان جگرگوشه‌هایمان بر دوش‌ و شما با زندان‌ها و شلاق‌ها و تهدیدهایتان، تنها یک جمله باقی‌ست: قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان.»

تلاش حکومت برای جلوگیری از شکل‌گیری قیام در سالگرد خیزش انقلابی و قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی ادامه دارد و طی روزهای اخیر، اعضای خانواده چندین تن از کشته‌شدگان خیزش بازداشت شدند.

چندی پیش، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار گزارشی از تحقیقات خود درباره آزار و اذیت و بازداشت خودسرانه اعضای خانواده‌های قربانیان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که بر اساس تصاویر مستند شده، در ماه‌های اخیر مزار بیش از ۲۰ قربانی در ۱۷ شهر ایران تخریب شده است.

این سازمان حقوق بشری روز ۳۰ مرداد در گزارش خود نوشت که تخریب این مزارها با پاشیدن قیر، رنگ و یا آتش‌ زدن صورت گرفته یا سنگ مزار شکسته شده است.

بر اساس این گزارش، عبارات روی سنگ مزار قربانیان خیزش سراسری که آنان را «شهیدان راه آزادی» توصیف می‌کنند، مخدوش و پاک شده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون هیچ تحقیقی برای شناسایی مظنونان این تخریب‌ها انجام نداده‌اند و اقدامی به منظور محاکمه آنان برای جلوگیری از تداوم تخریب‌ها نکرده‌اند.

عفو بین‌الملل علاوه بر هشدار به حکومت ایران برای رعایت حقوق خانواده‌های معترضان کشته‌شده و یادآوری «مصونیت نظام‌مند» مقام‌های جمهوری اسلامی در این زمینه، از جامعه بین‌المللی خواسته است با انجام اقدامات مناسب از این خانواده‌ها حمایت کند.