در آستانه سالگرد خیزش انقلابی، دست‌کم ۱۰ استاد دانشگاه در تهران اخراج، تعلیق و حذف شدند

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۰۵

همزمان با افزایش سرکوب‌‌ها در آستانه سالگرد خیزش انقلابی مردم ایران، در یک روز دست‌کم ۱۰ استاد دانشگاه‌های صنعتی شریف، علامه طباطبایی و تهران «اخراج، تعلیق و حذف» شدند و صدور احکام انفصال خدمت علیه معلمان نیز ادامه داشت.

شوراهای صنفی دانشجویان شنبه از اخراج حمیده خادمی و آمنه عالی، اساتید دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه، خبر داد و نوشت: «حمیده خادمی و آمنه عالی، دو عضو هیات علمی دانشکده‌ روانشناسی دانشگاه علامه، در تماسی تلفنی از دفتر رییس دانشکده متوجه لغوقرارداد خود شدند.»

بر اساس گزارش‌ها، این دو استاد در سال گذشته ضمن مخالفت با سرکوب دانشجویان، از دانشجویان بازداشتی و تعلیقی حمایت کرده‌ بودند.

آمنه عالی، یکی از اساتید اخراج شده، نوشت:«همراهی با دانشجویان در تحصن ها و اعتراض نسبت به تعلیق آنان علت اخراجم بود.»

از سوی دیگر، علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، در حساب خود در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که از دانشگاه شریف اخراج شده است. او در جریان خیزش انقلابی از سوی نهادهای امنیتی احضار شده بود.

در پی اخراج علی شریف‌زارچی از دانشگاه صنعتی شریف، خبرگزاری تسنیم به نقل از دبیر هیات اجرایی جذب اساتید دانشگاه نوشت که برای این استاد در پی «اقدام نکردن برای تمدید عضویت پیمانی» با تصمیم هیات اجرایی جذب، متشکل از افرادی از جمله محمدرضا عارف، رای «پایان همکاری» صادر شد.

شوراهای صنفی دانشجویان همچنین از حذف نام دست‌کم هفت استاد دانشکده‌ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در ترم جدید خبر داد.

اساتیدی که نام آنها در دروس ارائه شده حذف شده عبارتند از وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، داریوش رحمانیان و حسین مصباحیان.

به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان، این حذف‌ها بی‌اطلاع اساتید و بدون ابلاغ رسمی صورت گرفته است.

طبق این گزارش، بسیاری از دروس در این ترم به افراد جدیدی سپرده شده‌ که به اشکال مختلف از اطرافیان و نزدیکان عبدالرضا سیف، رئیس این دانشکده‌، هستند.

در همین حال، انجمن‌های تجسمی در نامه‌ای سرگشاده به وزیر علوم، بار دیگر در رابطـه بـا اقدام‌های اخیر دانشگاه هنر تهـران از جمله امنیتی کردن فضا، برکناری، تعلیق و تنزل وضعیت استادان، تهدید، احضار و تعلیق دانشـجویان ابراز نگرانی کردند و درباره «نتایج زیان‌بار» این اقدامات هشدار دادند.

انجمن‌های تجسمی حذف رشته مجسمه‌سازی در دانشگاه هنر تهران را «ادامه سیاست‌های تخریب و تضعیف و عملی تهدیدآمیز در قبال جامعه هنرمندان خواندند.

از سوی دیگر اعمال فشارها و صدور احکام انفصال از خدمت علیه فعالان صنفی فرهنگی و معلمان نیز ادامه دارد. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرد بهاره عسگری‌زاده، معلم کنشگر صنفی از استان خوزستان، طی حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداره کل آموزش و پرورش استان به ۴ ماه انفصال موقت از خدمت محکوم شد.

پیش‌تر در اواسط مرداد ماه، کانال شوراهای صنفی دانشجویان از افزایش فشار بر اساتید و دانشجویان معترض دانشگاه‌های باهنر کرمان، بهشتی و تهران و اخراج و احضار تعدادی از استادان به دلیل حمایت آنها از خیزش انقلابی مردم ایران خبر داده بود.

شورای صنفی دانشجویان هشدار داد: «اخراج سیاسی اساتید به اتهام حمایت از دانشجویان، می‌تواند در بلندمدت با تهی‌ساختن دانشگاه از اساتید متعهد و دغدغه‌مند و ارجحیت یافتن معیارهای فشل و غیرآکادمیک، ورود نیروهای فاقد وجاهت علمی به دانشگاه‌ را هموار می‌سازد.»

دانشجویان و فعالان دانشجویی می‌گویند در آستانه سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در شهریور ماه، نیروهای امنیتی می‌خواهند از شکل‌گیری موج جدیدی از اعتراضات دانشجویی جلوگیری کنند.

این دانشجویان در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال ضمن تاکید بر اینکه «سرکوب رویه‌ای جدید نیست»، یادآور شدند دور تازه این فشارها پس از خیزش انقلابی، حکایت از استیصال حکومتی دارد که تنها راه مقابله با دانشجویان معترض را پرونده‌سازی و حذف آن‌ها از محیط دانشگاه می‌بیند.

در همین حال، مقام‌های جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد خیزش مهسا، در حال زمینه‌سازی برای مرتبط کردن معترضان با عوامل «دشمن» هستند. محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه با اشاره به فرا رسیدن سالگرد خیزش انقلابی گفت: «دشمن در حال زمینه‌سازی و فعالیت تبلیغی برای فتنه‌انگیزی در شهریورماه امسال است.»

او افزود: «به همان اندازه که در جامعه بصیرت داشته باشیم به همان میزان موفق خواهیم بود.»

ابوالفضل شکارچی، معاون ستادکل نیروهای مسلح نیز در واکنش به فراخوان‌های اعتراضی در آستانه سالگرد خیزش انقلابی، بازاریان را «افسران جنگ اقتصادی» خواند و تلویحا از آن‌ها خواست ضمن همراهی با حکومت به اعتصاب‌ها نپیوندند.

او افزود اعتصاب بازار و پیوند اعتصاب مردم با بازار طراحی دشمن است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها