یاسمین مقبلی و سه سرنشین دیگر فضاپیمای دراگون به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند

سرنشینان فضاپیمای دراگون از جمله یاسمین مقبلی فضانورد آمریکایی ایرانی‌تبار یک روز پس از پرتاب از کره زمین به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند.

به گزارش سی‌ان‌ان، اولین تماس فضاپیمای دراگون با ایستگاه فضایی ساعت ۹:۱۶ صبح یکشنبه به وقت شرق آمریکا گزارش شد و انتظار می‌رود دریچه‌های آن حدود دو ساعت بعد باز شوند.

فضانوردان این فضاپیما موسوم به گروه «کرو سِوِن» (Crew-7) یا خدمه هفت، از چهار کشور مختلف هستند که تاکنون چنین تنوعی در ماموریت‌های اسپیس‌اکس سابقه نداشته است.

شرکت صنعت فضایی اسپیس‌اکس با مدیریت ایلان ماسک، پیمانکار این ماموریت است و روز شنبه فضاپیمای دراگون را با پرتابگر فضایی فالکون۹ زیر نظر ناسا به فضا پرتاب کرد.

یاسمین مقبلی فرماندهی این گروه از فضانوردان را برعهده دارد.

‌سی‌ان‌ان گزارش داد که فضانوردان «کرو سِوِن» پنج روز طول خواهد کشید تا عملیات را از گروه پیشین فضانوردان تحویل بگیرند و سپس تیم جدید با تیم قدیم خداحافظی خواهند کرد.

قرار است که تیم پیشین از فضانوردان با فضاپیمای خود به زمین بازگردند.

سرنشینان کرو-۷ قرار است حدود شش ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی بگذرانند و بیش از ۲۰۰ آزمایش علمی جدید انجام دهند.

یکی از این آزمایش‌ها، اثر زیست طولانی مدت در شرایط گرانش اندک و تاثیر اقامت طولانی‌مدت در فضا بر بدن و اثرات روان‌شناختی آن است.

این گروه قرار است تاثیر چرخه‌های شبانه ایستگاه بین‌المللی فضایی و نیز اثر فضا بر خواب و رفتار بیولوژیکی انسان‌ها را بررسی کند تا نتایج آن در ماموریت‌های دورتر از زمین، مانند سفر به ماه و مریخ استفاده شود.

در همین زمینه، چند دانشگاه مطرح در دانمارک کیسه‌های خوابی طراحی کرده‌اند که قرار است درباره فرایند بیولوژیکی خواب فضانوردان در فضا نتایجی را نشان دهند.

علاوه بر یاسمین مقبلی که اکنون فرماندهی ماموریت گروه کرو-۷ را بر عهده دارد، سه فضانورد دیگر هم او را همراهی می‌کنند؛ «آندریاس موگنسن» دانمارکی و فضانورد آژانس فضایی اروپا، «ساتوشی فوروکاوا»، فضانورد آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و «کنستانتین بوریسف» از آژانس فضایی روسکاسموس روسیه.

این اولین سفر فضایی کنستانتین بوریسوف و یاسمین مقبلی است.

مقبلی پیشتر در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود: «چیزی که من بیش از همه منتظرش هستم این است که از بالا به سیاره خود نگاه کنم.»

او افزود: «با هر کسی که تا به حال به فضا رفته صحبت کردم، گفته که این زاویه دید، تغییردهنده زندگی‌شان بوده است.»

خانم مقبلی همچنین گفت که فضانوردی کاری بوده که از زمانی که یادش می‌آید می‌خواسته انجام دهد.

این هفتمین ماموریت اسپیس‌اکس، شرکت فضایی متعلق به ایلان ماسک، برای ناسا به شمار می‌رود و ناسا برای این خدمات به اسپیس‌اکس پول می‌پردازد.

از زمان توقف پرواز شاتل فضایی آمریکا در سال ۲۰۱۱، وابستگی ناسا به روسیه برای ارائه خدمات به ایستگاه فضایی بین‌المللی کاهش یافته است.

ناسا همچنین قراردادی با بوئینگ برای توسعه دومین وسیله حمل و نقل آمریکایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی امضا کرده است.

اما برنامه بوئینگ با تاخیرهای بی‌شماری مواجه شده و اولین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار دست‌کم پس از مارس سال آینده خواهد بود.