نمایشگاهی از یادگاریهای قربانیان جمهوری اسلامی در سوئد؛ فراخوان تجمع جهانی برای ۲۵ شهریور
شورای انقلابی دادخواهان و کارزار حقوق بشر ایران، نمایشگاهی از یادگاریهای قربانیان جمهوری اسلامی را با عنوان «آنچه باقی ماند» در استکهلم سوئد برگزار میکنند. از سوی دیگر ۲۷ نهاد و گروه، برای برگزاری تجمع جهانی در روز ۲۵ شهریور و سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی فراخوان دادند.
خانوادههای دادخواه «آنچه باقی ماند» را نمایش میدهند
جمعی از خانوادههای جانباختگان چهار دهه جنایتهای جمهوری اسلامی قصد دارند نمایشگاهی از عکسها و یادگاریهای این قربانیان که نشان از «مبارزه، مقاومت و ایستادگی آنان و پایداری خانوادههای دادخواه» دارد، برگزار کنند.
در این نمایشگاه، آثاری چون نامههای دوران اسارت، وصیتنامهها، آثار خلق شده در زندانها و همچنین یادگاریهایی که از معترضان پس از قتل به دست نیروهای امنیتی و سپاه به جا مانده، به نمایش گذاشته میشود.
برگزارکنندگان نمایشگاه، هدف این رویداد را «به نمایش گذاشتن مقاومت و قدرت مردم ایران در برابر رژیم اسلامی» دانستند و تاکید کردند «آنچه باقی ماند» نمایشگر بخشی از حقایق تکاندهنده از زندانهای ایران، مبارزه و مقاومت مردم و سرکوبهای حکومت است.
این نمایشگاه همچنین در راستای افزایش آگاهی مردم دنیا درباره مبارزه و مقاومتهای مردم ایران به ویژه زنان علیه «رژیم آپارتاید جنسیتی» خواهد کوشید.
در بخشی از متن معرفینامه این رویداد آمده است: «این نمایشگاه سندی از پافشاری تزلزلناپذیر و اشتیاق پرشور ایرانیان برای آزادی، عدالت و دادخواهی است که همگی در شعار قدرتمند "زن، زندگی، آزادی" تجلی پیدا کرده است.»
از سوی دیگر، بخشی از این رویداد به «برجسته کردن محاکمه حمید نوری» و اهمیت «عدالت جهانی» در پیشبرد مبارزه برای جهانی عادلانه و دموکراتیک اختصاص یافته است.
به گفته برگزارکنندگان نمایشگاه، پرونده «تلخ» حمید نوری، نمونهای از نقض «عمیقا نگران کننده» حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی است.
نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت و متهم به مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی در ایران در تابستان سال ۱۳۶۷ است که ۱۸ آبان ۹۸ هنگام ورود به فرودگاه آرلاندا در استکهلم دستگیر شد.
دادگاه بدوی برای محاکمه او بیش از ۹ ماه زمان برد و بیش از ۵۰ شاکی و شاهد داشت که در نهایت رای آن تیر سال ۱۴۰۱ اعلام شد که شامل حبس ابد، پرداخت غرامت به خانواده جانباختگان و زندانیان سیاسی سال ۶۷ و اخراج از سوئد پس از پایان مدت حبس بود.
دادگاه حمید نوری اولین مورد از محاکمه یک فرد به اتهام دست داشتن در اعدامهای دستهجمعی سال ۱۳۶۷ و اولین نمونه از محاکمه یک کارگزار قوه قضاییه جمهوری اسلامی به اتهام مشارکت در اعدامها، در یک کشور خارجی است.
نمایشگاه «آنچه باقی ماند» روز شنبه ۹ سپتامبر برابر با ۱۸ شهریور، از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در ساختمان مرکز فرهنگی آباف (ABF) استکهلم، پایتخت سوئد برگزار میشود.
فراخوان تجمع جهانی در سالگرد خیزش انقلابی
از سوی دیگر ۲۷ گروه و نهاد بینالمللی برای برگزاری تجمعی جهانی و هماهنگ در روز ۲۵ شهریور همزمان با نخستین سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی فراخوان دادند.
این گروهها از همگان خواستند تا در اولین سالگرد قتل حکومتی ژینا که نقطه شروع خیزش انقلابی بود و همزمانی آن با سیوپنجمین سالگرد قتلعام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، «همبسته و متحد، پژواک صدای مردم آزادیخواه و برابریطلب ایران در سراسر جهان باشند».
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران- پاریس، بلندگو- برلین، جوانان در تبعید «باهماد»، رادیو آوای زن- سیدنی، زنان کنشگر ایرانی در تبعید- برلین، شورای ایرانیان چپ و دموکرات- ماینز، شورای برگزاری اکسیونهای مشترک در هلند- آمستردام، شورای حمایت از مبارزات مردم ایران- کلن، فمینیستا- برلین، کالکتیو زن* زندگی آزادی- برلین، کانون پشتیبانی از مبارزات مردم ایران- وین، کانون پناهندگان سیاسی ایرانی- برلین، کانون کنشگران دموکرات و سوسیالیست- هانوفر، کژار- برلین، کژار- کلن، کژار- هامبورگ، کلکتیو ۱۴۰۱- استکهلم، کلکتیو انقلابی ژینا- ایتالیا- رم، کلکتیو «زن، زندگی، آزادی- نانت»- فرانسه، کلکتیو سِفی (پشتیبانی از برابری و آزادی در ایران- ایرلند)- دوبلین، کمیته پشتیبانی از مبارزات دموکراتیک مردم ایران- برلین، کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین، کمیته همبستگی با مبارزات مردم ایران- فرانکفورت، گروه همآفرینی «ژ»- برلین، همبستگی با مبارزات مردم ایران- سوئیس- زوریخ، همبستگی با مبارزات مردم ایران- لندن و همکاری کلکتیو-کلن امضاکنندگان این فراخوان هستند.
این تظاهرات بهصورت همزمان در روز شنبه ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، در شهرها و کشورهای مختلف جهان برگزار میشود.