صدور حکم طاهره نقیئی و مخالفت مقامهای قضایی با مرخصی درمانی اسماعیل عبدی و جعفر ابراهیمی
بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، با وجود وخامت حال اسماعیل عبدی و جعفر ابراهیمی، مقامهای قضایی با مرخصی درمانی این دو معلم زندانی مخالفت کردهاند. در ادامه فشارها بر فعالان صنفی همچنین احکام دادگاه برای طاهره نقیئی، دبیر کل سازمان معلمان نیز صادر شد.
مخالفت دادستانی با اعزام اسماعیل عبدی به بیمارستان
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان روز چهارشنبه ۲۵ مرداد خبر داد که با وجود تاکید پزشکان بهداری زندان کچویی مبنی بر ضرورت اعزام اسماعیل عبدی، دادستانی تهران از ارائه دستور قضایی و اعزامش به بیمارستانی خارج از زندان برای درمان تخصصی خودداری کرده است.
خانواده این معلم زندانی با توصیه کادر درمانی زندان، از یک پزشک متخصص برای درمان او در روز ۲۳ مرداد وقت گرفته بودند اما دادستانی با اعزام عبدی مخالفت کرد.
اسماعيل عبدى از سالها پیش دچار «دردهای مزمن در ناحیه دستها، انگشتها و عضلات» است و به دلیل خرابی دندان، بهشدت نیازمند کارهای درمانی است.
عبدی در حالی از ۹ سال پیش در زندان است که طبق قانون باید حدود ۱۰ ماه پیش آزاد میشد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، عبدی را «گروگان نهادهای امنیتی» خواند و به قوه قضاییه هشدار داد «مسوولیت هر گونه عارضه یا عوارض ناشی از سهلانگاریها» متوجه آنهاست و جامعه فرهنگیان «نسبت به ظلم و ستمی که نسبت به این معلم آگاه و استوار روا داشته شده»، بیتفاوت نخواهد ماند.
بیماری جعفر ابراهیمی در زندان عود کرده است
اما علاوه بر اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی معلمان کشور هم که برای گذراندن دوران حبس خود در زندان اوین به سر میبرد، بر اثر «سهلانگاری و عدم رسیدگی پزشکی تخصصی» در حال حاضر وضعیت جسمی مناسبی ندارد.
بر اساس گزارش این شورا، ابراهیمی مدتهاست به علت «عود بیماری التهاب روده» نیاز فوری به درمان دارد.
در دو ماه گذشته دست، پا و دهان این معلم زندانی نیز درگیر بیماری شده و هشت کیلو از وزنش را از دست داده و به دیابت هم مبتلا شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان یادآور شد که به دلیل وضعیت بحرانی جسمی او و ضرورت مصرف داروهای تجویزی در «شرایط ایزوله»، پزشکی قانونی ضرورت آزادی هر چه سریعتر این معلم را اعلام کرده ولی بارها با «پاسخگو نبودن مسوولان زندان» مواجه شده است.
انجمن صنفی معلمان استان فارس هم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جسمی این معلم، خواهان آزادی هر چه سریعتر جعفر ابراهیمی برای درمان و مداوا شد.
جعفر ابراهیمی دهم اردیبهشت سال گذشته از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و پس از مدتی (اوایل آذر سال ۱۴۰۱)، دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم پنج سال حبس این فعال صنفی را تایید کرد.
پاییز سال گذشته و همزمان با برگزاری دادگاههای بدوی و تجدیدنظر نیز حال جسمی ابراهیمی وخیم و «با هزینه شخصی» برای درمان به بیمارستان منتقل شد؛ جایی که طی ۱۲ روز بستری، با «پابند به تخت زنجیر شده» بود.
احکام صادره برای طاهره نقیئی اعلام شد
علاوه بر این دو معلم زندانی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تازگی احکام طاهره نقیئی، معلم و دبیرکل سازمان معلمان را صادر کرده است.
بر اساس این رای، او به «شش ماه حبس تعلیقی، منع خروج از کشور بهمدت پنج سال، منع عضویت در گروههای سیاسی بهمدت پنج سال و منع استفاده از گوشی هوشمند بهمدت پنج سال» محکوم شده است.
اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه داشته اما در سالهای گذشته شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شدهاند.
اواخر تیر ماه امسال جمعی از فعالان صنفی با راهاندازی کارزار «۱۰۰هزار امضا» خواهان آزادی معلمان زندانی و پایان دادن به پروندهسازی علیه آنان شدند.
به گفته آنها، صدور احکام زندانهای طولانیمدت برای معلمان و فعالان صنفی در استانهای مختلف و پروندهسازی در دادگاهها و هیاتهای تخلفات اداری و صدور احکام اخراج، بازخریدی، بازنشستگی اجباری و انفصال برای صدها معلم، از جمله سرکوبهای رخ داده در این دو دهه بوده است.