رد ادعای مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت: وضعیت اینترنت برای گیمرها بحرانی است
کارشناسان بازی در گفتوگویی با روزنامه «دنیای اقتصاد» ضمن رد ادعای محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت مبنی بر مناسب بودن شرایط بازی آنلاین در کشور، وضعیت اینترنت برای گیمرها را بحرانی توصیف کردند.
جعفرپور روز دوم مرداد ماه در واکنش به گزارش فنی منتشر شده از سوی انجمن تجارت الکترونیک تهران، با زیر سوال بردن نتایج آن گزارش مدعی شد نه تنها شرایط دسترسی به اینترنت در کشور بد نیست، بلکه گیمرها به عنوان یکی از حساسترین گروههای مصرفکننده اینترنت در ایران از کیفیت خوب شبکه رضایت دارند.
این ادعای عجیب، واکنشهای منفی کاربران را به همراه داشت. حالا گیمرها با اعلام نظرات رسمی خود از کیفیت بد دسترسی به اینترنت در ایران گلایه کردهاند.
میثم خلیلزاده، گیمر و کارشناس بازی میگوید: «گیمرها شاکیترین بخش جامعه در زمینه وضعیت اینترنت هستند.»
به گفته او، وزارت ارتباطات طی سال گذشته با قرار دادن برخی آدرسهای آیپی در لیست سفید، دسترسی به مابقی آدرسهای خارج از کشور را با اختلال مواجه کرده است.
او همچنین تاکید میکند از مهر ماه سال پیش تاکنون وضعیت اینترنت کشور نه تنها برای انجام بازی، بلکه برای هیچ کار دیگری مناسب نیست.
یکی دیگر از گیمرهای ایرانی از ایجاد اختلال روی بازی Dota2 گلایه کرده است که بازیکنان زیادی در ایران دارد.
به گفته او، برخی سرویسدهندههای اینترنت در کشور با ایجاد محدودیت روی سرورهای این بازی، اجازه بازی کردن به گیمرها نمیدهند.
او عقیده دارد این نوع اختلالها عمدی بوده و «کاملا با برنامهریزی» صورت میگیرد.
به گفته تعدادی از گیمرهای ایرانی، ادعای کاهش پینگ بازیها که از سوی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات مطرح میشود، موضوعی غیرقابل اتکا است.
در چند ماه اخیر نیز امکان استفاده از تعدادی از بازیهای مطرح که در گذشته قابل دسترس بودند -به دلیل اعمال محدودیتهای شبکه و فیلترینگ- غیر ممکن شده است.
سال گذشته وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات با رونمایی از سامانهای به نام «رادار بازی»، مدعی ایجاد بستر با کیفیت برای انجام بازیهای آنلاین شد.
این در حالی است که به گفته گیمرها، دولت تنها بازیهایی را برای این سامانه انتخاب کرده است که مورد تایید نظام باشند؛ بازیهایی که اغلب مورد استقبال گیمرهای ایرانی قرار نمیگیرند.
از طرفی، راهاندازی چنین سامانهای برای گیمرهایی که قصد دارند با سایر بازیکنان جهان بازی کنند، بیاستفاده است.
تیر ماه گذشته انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار یک گزارش فنی مفصل، وضعیت کیفیت اینترنت در کشور را «بحرانی» توصیف کرد.
بر اساس این گزارش، اینترنت ایران از نظر میزان اختلال در میان ۱۰۰ کشور جهان در جایگاه ۹۹ قرار دارد.
با وجود این، مسوولان جمهوری اسلامی همزمان با تلاش برای ساختن نمونههای وطنی از پلتفرمهای فیلتر شده، ادعاهای مطرح شده درباره اختلال، کندی یا عدم دسترسی به سایتها و خدمات اینترنتی را رد میکنند.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از حامیان اصلی بومیسازی اینترنت در ایران، از جمله چهرههای طرفدار مسدودسازی پلتفرمهای اینستاگرام و واتساپ به حساب میآید.
او چندی پیش ضمن طرح ادعای «دو برابر» شدن سرعت اینترنت در دو سال گذشته، پیگیری درباره رفع فیلتر شبکههای اجتماعی را خارج از اختیارات وزارتخانه متبوعش عنوان کرد.