نگرانیها از ادامه بازداشت مهدی اعتمادسعید؛ نهاد امنیتی: برای شاکر بوری اعلام مفقودی کنید
یک هفته پس از دستگیری شاکر بوری، اداره اطلاعات آبادان از خانواده این طنزپرداز خواست تا با پیگیری ماجرا از فرماندهی انتظامی، «اعلام مفقودی» کنند. جمعی از هنرمندان تئاتر نیز در بیانیهای درباره تداوم بیخبری دو ماهه از مهدی اعتمادسعید، هنرمند بازداشت شده، ابراز نگرانی کردند.
مرکز مشاوره و آموزش حقوقی دادبان به نقل از منابع خود درباره آخرین خبرها از وضعیت شاکر بوری، طنزپرداز آبادانی نوشت که مراجعه خانواده او به اداره اطلاعات آبادان برای یافتن نشانی از فرزندشان «باز هم بینتیجه مانده است».
شاکر بوری روز سهشنبه گذشته (دهم مرداد) در «صحت و سلامت کامل» وارد ساختمان اداره اطلاعات آبادان شده و پس از آن دیگر خبری از او در دست نیست.
دادبان در ادامه خبر داد که اداره اطلاعات آبادان از خانواده بوری خواسته «ماجرا را از طریق نیروی انتظامی پیگیری و مفقودی او را اعلام کنند».
این در حالی است که روز سهشنبه گذشته «دستکم دو نفر» شاهد ورود این طنزپرداز به اداره اطلاعات آبادان بودهاند.
پیشتر هم نیروهای لباس شخصی با یورش به منزل او، تلفن همراهش را ضبط کرده و با خود برده بودند.
شاکر بوری اهل خوزستان است و در ویدیوهای متعددی به زبان طنز به انتقاد از مسوولان کشور و نابهسامانیها و مشکلات پرداخته است.
کاربران توییتر نسبت به گذشت یک هفته از بازداشت و بیخبری از او، واکنش نشان داده و نوشتند: «شاکر بوری کجاست؟»
برخی نیز با یادآوری سرنوشت امین بذرگر، کشتیگیر و دوست نوید افکاری، درباره احتمال تکرار این فاجعه ابراز نگرانی کردند.
مهر ماه سال ۱۴۰۱ در حالی استخوانهای امین بذرگر یک سال و سه ماه پس از بازداشتش در کوههای شیراز پیدا شد که ماموران امنیتی در هفتههای اولیه بازداشت او را انکار کرده و به خانواده گفته بودند اعلام مفقودی کنند.
دادبان تاکید کرد منتشر نشدن نام بازداشتشدگان، عدم ارائه اطلاعات درباره اتهام، روشن نشدن محل نگهداری فرد بازداشتی و روند دادرسی قضایی و به ویژه انکار حضور بازداشتی در زندان، «مصداق عینی و عملی ناپدیدسازی قهری به دست نهادهای امنیتی و اطلاعاتی حکومتی» و «جنایت علیه بشریت» است.
بیانیه هنرمندان تئاتر درباره هشت هفته بیخبری از مهدی اعتمادسعید
جمعی از فعالان هنرهای نمایشی با انتشار بیانیهای نسبت به تداوم بیخبری از مهدی اعتمادسعید، تسهیلگر مهارتهای فردی، بازیگر و نمایشپرداز با گذشت دو ماه از بازداشت او، ابراز نگرانی کردند.
در این نامه اشاره شده که همسر (نرگس سرداری) و کودک دو ساله مهدی اعتمادسعید به نام «افرا» بیش از دو ماه است از وضعیت او خبری ندارند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما نمیدانیم مهدی، بازیگر تئاتر و تسهیلگر کودکان دقیقا به چه اتهامی بازداشت شده، محل نگهداریاش کجاست و چرا بعد از هشت هفته همچنان وضعیتش برای همکاران و خانواده گنگ و مبهم است؟»
امضاکنندگان بیانیه و «همکاران مهدی»، ضمن محکوم کردن اینگونه برخوردها، خواستار «مشخص شدن سریع ابهامات در مورد وضعیت او و آزادیاش» شدند.
نرگس سرداری نیز روز دوشنبه در اینستاگرام خود نوشت که «بعد از یک هفته دوندگی در راهروهای دادسرای ارشاد» و دیدن دادیار، سرپرست دادسرا و جانشین او، سرانجام اجازه دادهاند همسرش «یک دقیقه با افرا صحبت کند».
او یادآور شد: «حتی نگذاشتند من صدایش را بشنوم. گفتند گوشی را بده به افرا تا مهدی صحبت کند. نمیدانم دوباره چهقدر باید دوندگی کنم تا یکبار دیگر افرا صدای مهدی را بشنود.»
مهدی اعتمادسعید روز ۱۹ خرداد امسال و هنگامی که مشغول بازیدرمانی با تعدادی کودک در پارک لاله تهران بود، مقابل چشم همسر و فرزندش، به وسیله نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت شد و از زمان بازداشت تاکنون، هیچ اطلاعی از اتهامات و وضعیت نگهداری او در دسترس نیست.
این هنرمند تئاتر، پروژه مسوولیت اجتماعی «جمعهبازی» را از ۱۰ سال پیش آغاز کرد و با سفر به مناطق کمبرخوردار ایران مانند استانهای جنوبی، مناطق سیلزده و زلزلهزده، به «بازی با کودکان» پرداخت.
شرکت «پرتآپ» که اعتمادسعید از سال ۱۳۹۵ آن را راهاندازی کرد، به هیچ نهاد حکومتیای وابسته نبوده و از راه «بازیدرمانی» به کودکان و نوجوانان امدادرسانی کرده است.
در ماههای گذشته احضار و بازداشت فعالان فضای مجازی، هنرمندان و طنزپردازان گسترش یافته و دهها نفر از آنها به دلیل همراهی با اعتراضات مردم در جریان خیزش انقلابی ایرانیان دستگیر و برای مدتی زندانی شدند.