انجمن روزنامهنگاران زن ایران: لایحه حجاب بستری برای رویارویی مردم با حکومت است
انجمن روزنامهنگاران زن ایران با انتشار بیانیهای به لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» که در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصویب شده، اعتراض کرد و نوشت که این لایحه «بستری برای رویارویی مردم با حکومت» خواهد بود.
در بیانیه این انجمن که روز جمعه منتشر شد، آمده است که لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ حجاب و عفاف»، که «سرشار از تعریفها و عنوانهای جدید جرایم کیفری و حقوقی برای زنان است»، «بدون توجه به تبعات افزایش مصادیق جرم و آثار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن و بدون توجه به نظرات حقوقدانان و کارشناسان تنظیم شده» است.
این بیانیه میافزاید: «مگر حکومت جایگاهش را برای ارائه خدمت به همه شهروندان با هر رویکردی که دارند، به کارکرد دیگری تغییر داده است؟مگر حکومت مسئول اجرای قانون اساسی و تامین حقوق مردم (بر اساس فصل سوم) نیست؟ پس چگونه لایحه مجلس همه زنان را پیشاپیش و بالقوه مجرم فرض کرده و همه دستگاههای قدرت را برای اثبات آن موظف ساخته است!؟»
انجمن روزنامهنگاران زن ایران تاکید کرد: «آیا این دوره از مجلس، برای مبارزه با فساد، دزدی و اختلاس و رفع مشکلات کشور از آب تا برق و گرانی و تورم و فقر گسترده و... تاکنون چنین صفآرایی و سرعت عملی داشته است؟! پس چرا نتیجه آن در سفرههای مردم دیده نمیشود؟!»
همچنین در بخش دیگری از بیانیه انجمن آمده خطاب به نمایندگان مجلس است: «آیا تاکنون حقوق شرعی و قانونی زنان بر پایه سیاستهای کلی برنامه های چهارم توسعه به بعد به طور کامل تامین شده است که اکنون با دستپاچگی و ذوق زدگی برای آنها فهرستی بلندبالا از تکالیف تعریف میشود؟ مجلس چه تدارکی برای امنیت زنان و پاسخگویی به مطالبات آنها فراهم کرده است که اکنون برای حل مسئله حجاب، با شتاب و با همان روشهای شکستخورده رفتار میکند؟ آیا مشکلات اقتصادی اجتماعی زنان را برطرف کردهاید؟ آیا نرخ بیکاران زن فارغالتحصیل دانشگاهها را کاهش دادید؟ آیا زمینههای خشونت خانگی را کاهش دادید!؟ آیا امنیت اجتماعی زنان را تامین کردهاید؟!آیا کودک همسری را حذف کردید؟!آیا و هزاران آیای دیگر بی پاسخ و فهرست بلندی از مطالبات برزمین مانده زنان اکنون پیش روی حکومت است که به آن توجه ندارید.»
روزنامهنگاران زن ایران به خیزش سراسری «زن زندگی آزادی» اشاره کردند و هشدار دادند: «مگر رخدادهای تلخ سال گذشته را از یاد بردهاید؟ مگر نمیخواهید کشور در آرامش به حل مسائل مردم و نه پاک کردن صورت مسالهها بپردازد؟چرا بستری برای رویارویی مردم با حکومت تدارک میبینید؟!»
این روزنامهنگاران نوشتند که آثار و پیامدهای تصمیم نمایندگان مجلس «این مملکت را چنان به خاک سیاه مینشاند کهدههها باید بگذرد تا از زیر آوار خرابیهای سر بیرون آورد.»
آنان از سکوت دولت ابراهیم رئیسی در این زمینه نیز انتقاد کردند و نوشتند که این دولت «به کناره و نظاره نشسته است».
انجمن روزنامهنگاران زن ایران در پایان خواستار از دستور مجلس خارج کردن این لایحه و همچنین برای پاسخگویی به مطالبات بر زمین مانده زنان، تصویب «لایحه تامین امنیت زنان در برابرخشونت» در اسرع وقت شدند.
این انجمن در پایان یادآور شده که «زنان نیمی از جمعیت این کشور و سرمایه انسانی آن هستند که ایجاد شرایط لازم برای سلامت، امنیت و آرامش آنها وظیفه حکومت است. نباید با حرمت آنان بازی شود. نباید حقوق زنان با قانون گذاری های این چنینی خدشهدار شود.»
لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» موجی از انتقادها را در ایران برانگیخته و حتی برخی مقامهای پیشین جمهوری اسلامی نیز از آن انتقاد کردهاند.