محموله گوشتهای منجمد بزریلی انبار شده در گمرک روانه کارخانههای سوسیس و کالباس شد
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/ba74a422404eb0b6f67667219941c2de46dd9bb8-800x557.jpg?rect=127,91,616,347&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
سازمان دامپزشکی ایران اعلام کرد گوشتهای برزیلی منجمدی که از یک سال پیش در انبارهای گمرک مانده بودند، راهی کارخانههای سوسیس و کالباس شدند. پیش از این برخی فعالان صنایع غذایی درباره احتمال ناسالم بودن این محموله به دلیل سپری شدن تاریخ انقضای گوشتها هشدار داده بودند.
یک محموله ۱۲۱ تنی از گوشت منجمد گوساله که در چهار کانتینر از برزیل وارد ایران شده بود، سرانجام اواخر تیر و پس از یکسال معطلی ترخیص شد.
امین اسدی، سخنگوی سازمان دامپزشکی گفته است که این سازمان از گوشتها نمونهبرداری و «سلامت» این محموله را تایید کرده است.
به گفته اسدی، این گوشتها میتوانند ۱۸ الی ۲۴ ماه ماندگاری داشته باشند و اگر شرایط ماندگاری در سردخانه گمرک کاملا استاندارد بوده و پروتکلهای مدنظر دامپزشکی رعایت شوند، گوشتها قابل استفاده خواهند بود.
او در ادامه یادآور شده است که عمر ماندگاری این محموله ۱۲۱ تنی ۱۸ ماه بود و سازمان دامپزشکی در چندین مرحله پایش و بررسی به این نتیجه رسیده است که کالا «شرایط خوبی از نظر ظاهری و بهداشتی دارد».
بر همین اساس، این گوشتهای برزیلی منجمد به کارخانههای سوسیس و کالباس فرستاده شدهاند.
این در حالی است که برخی فعالان صنایع غذایی با اشاره به سپری شدن تاریخ انقضای این گوشتها تاکید کرده بودند «این محموله نباید وارد بازار شود».
علیرضا احمدیمنش، دادستان عمومی هرمزگان نیز همزمان با صدور دستور ترخیص این محموله با اشاره به معطل ماندن آن در گمرک برای بیش از یکسال گفته بود «بیم فساد آن میرفت» و همچنین از دستورالعملی خبر داده بود که این گوشتها «در واحدهای تولیدی گوشت حرارتدیده» استفاده شوند.
سازمان دامپزشکی اما اعلام کرد علت ترخیص نشدن این محموله وارداتی، مشکلات شرکت واردکننده با گمرک ایران بوده است.
در مقابل گمرک ایران مدعی شد که این محموله به دلیل عدم صدور مجوز از سوی سازمان دامپزشکی ۱۷ ماه معطل باقی مانده، دهم بهمن سال گذشته قبض انبار برای این محموله صادر شده و پس از ۲۰ روز معطلی برای دریافت اجازه ترخیص از دامپزشکی، نهایتا اول اسفند از سوی سازمان دامپزشکی نمونهبرداری انجام شده است.
به گفته این مجموعه، بهدلیل اینکه لیبلهای الصاق شده روی این گوشتهای وارداتی مغایر با عنوان شرکت واردکننده بوده، از سوی دامپزشکی اجازه ترخیص به آن داده نشده است.
سخنگوی سازمان دامپزشکی اما گفت شرکت واردکننده این محموله به دلیل مشکلاتی ناشی از «شرایط تحریم و تکمیل مدارک بازرگانی خود» موفق نشده بود طی فرآیند قانونی و عرفی، دادههای مورد نیاز کالا را به گمرک اظهار کند و به همین دلیل هم فرآیند تکمیل این مدارک «تا حدود سه ماه پیش» طول کشید و محموله گوشت شامل تاخیر یا دموراژ در گمرک رجایی هرمزگان شد.
اسفند سال گذشته خبری درباره آلوده بودن گوشتهای منجمد برزیلی و مشاهده یک مورد جنون گاوی منتشر شد که واکنش سازمان دامپزشکی را هم در پی داشت.
این سازمان با تایید خبر توقف واردات گوشت از برزیل اعلام کرد گوشتهای موجود در بازار بدون مشکل هستند اما همچنان نگرانیهای عمومی درباره استفاده از محمولهای از این گوشتها که به تازگی وارد بازار ایران شده بود، ادامه داشت.
از سوی دیگر قیمت گوشت قرمز از زمستان سال گذشته با جهشی چشمگیر از نیممیلیون تومان هم فراتر رفت و تمرکز دولت جمهوری اسلامی بر واردات گوش قرمز از کشورهای دیگری جز برزیل مانند کنیا، افزایش یافت.
با گرانی کالاهای خوراکی در سالهای گذشته، بسیاری از مواد غذایی از سفره خانوادهها حذف یا بسیار کمرنگ شدهاند.
به گفته مرکز آمار ایران، از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰، سرانه سالانه مصرف گوشت یک خانوار از میانگین ۵۷ کیلوگرم به ۲۴ کیلوگرم رسیده و در واقع بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.