سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگار، به ۴ سال و سه ماه حبس محکوم شدند

سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگارانی که در جریان خیزش انقلابی بازداشت شده بودند، هر یک به سه سال و ۷ ماه حبس تعزیری به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام»، هشت ماه حبس برای فعالیت تبلیغی علیه نظام، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها محکوم شدند.

در اوایل بهمن سال گذشته، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران خبر داد که ملیکا هاشمی، سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی، سه روزنامه‌نگاری که در تهران بازداشت شده‌اند، به زندان اوین منتقل شدند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در روز دوشنبه نهم مرداد، زارعی از اتهام‌های وارده تبرئه شده است.

پیشتر هرانا گزارش داده بود که جلسه دادرسی به اتهامات این سه زن روزنامه‌نگار در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به دلیل طرح موضوع حجاب و مخالفت این افراد با حجاب اجباری به مجادله و حاشیه کشیده شد.

همزمان با خبر محکومیت این دو روزنامه‌نگار زن، علی پورطباطبایی، سردبیر سایت خبری «قم‌نیوز» نیز اعلام کرد که دادگاه او به اتهام «نشر اکاذیب» در خصوص مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان در ایران برگزار شده و برای اتهام «ارتباط با بیگانگان با عنوان جاسوسی» منع تعقیب صادر شده است.

جمهوری اسلامی پیشتر مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان در مدارس ایران را به کشورهای خارجی مرتبط کرده بود و چندین نفر از جمله پورطباطبایی را به دلیل پوشش اخبار یا انتقاد از عملکرد جمهوری اسلامی در این زمینه بازداشت کرد.

موج جدید فشار علیه روزنامه‌نگاران در حالی است که روزنامه اعتماد به تازگی گزارش داده که بهروز بهزادی، مدیر مسئول این روزنامه، درپی شکایت «قرارگاه ثارالله» سپاه به یک سال محرومیت از هر نوع فعالیت مطبوعاتی محروم شده است.

همچنین دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مرضیه محمودی سردبیر تجارت نیوز را به تبعید و جریمه مالی محکوم کرد.

روز یکشنبه هشتم مرداد، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران «صدور احکام قضایی سنگین و غیرمتعارف علیه روزنامه‌نگاران» را محکوم کرد و از دستگاه قضایی خواست صدور این احکام را متوقف کند.

این انجمن نوشت: «صدور این احکام نافی هر ادعایی در مورد مبارزه با فساد، حمایت از فعالیت‌های قانونی رسانه‌ای و ایجاد امنیت برای روزنامه نگاران است.»

جمهوری اسلامی همواره یکی از سرکوبگران بزرگ رسانه‌ها در جهان به شمار می‌رفته، اما این سرکوب‌ها از زمان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

در جریان این خیزش ده‌ها روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای بازداشت شدند و الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو گزارشگر قتل مهسا امینی همچنان در زندان به سر می‌برند.