وزیر سابق ارتباطات: فراکسیون هوش مصنوعی مجلس به دنبال حکمرانی «نداده‌ها» است

وزیر سابق ارتباطات و فن‌آوری ارتباطات در واکنش به اعلام موجودیت «فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده‌ها» در مجلس شورای اسلامی، با کنایه به نمایندگان این فراکسیون، ذات و نحوه فعالیت آن‌ها را زیر سوال برد.

محمدجواد آذری جهرمی در حساب توییتر خود در این زمینه نوشت: «از داده‌ها که گذر کرده‌اند؛ احتمالا به دنبال حکمرانی نداده‌ها هستند.»

تشکیل این فراکسیون و برگزاری نشست‌های آن در هفته‌ها و ماه‌های گذشته واکنش‌های زیادی به دنبال داشته است. برخی از اعضای این فراکسیون که بیش از ۶۰ نفر عضو دارد از مخالفان دسترسی آزاد مردم به اینترنت به شمار می‌روند.

رضا تقی‌پور، نماینده‌ای که ریاست کمیسیون طرح صیانت را در مجلس به عهده داشت حالا عهده‌دار ریاست فراکسیون هوش مصنوعی شده است.

نایب رییس این فراکسیون نیز حجت‌الاسلام احمد‌حسین فلاحی است که در زمینه کلام اسلامی تخصص دارد.

او اخیرا در گفت‌وگو با سایت خبری بهارستان درباره دغدغه این فراکسیون گفت مسوولان می‌توانند با هوش مصنوعی بر چالش‌هایی مانند بحران آب، بیکاری، خروج مستمر سرمایه انسانی، فساد اداری و بحران اعتماد غلبه کنند.

اردیبهشت‌ ماه گذشته نیز رییس فراکسیون هوش مصنوعی با حضور در جمع «طلاب فعال در زمینه فن‌آوری اطلاعات»، از حوزه‌های علمیه خواست تا در رابطه با «تحقیق و توسعه مدل حکمرانی فضای مجازی» تلاش کنند.

نمایندگان مجلس در نخستین نشست این فراکسیون که روز دوشنبه ۲۶ تیر ماه برگزار شد وعده داده‌اند تا پایان دوره فعلی مجلس به تولید و تصویب اسنادی در موضوع حکمرانی بر هوش مصنوعی بپردازند.

رضا تقی‌پور درباره نگاه جمهوری اسلامی به مقوله هوش مصنوعی تاکید کرده است جهت‌گیری اصلی این فراکسیون در «برهم‌زنندگی رویکرد قدرت» در راستای منافع و امنیت ملی خواهد بود.

مقامات حکومتی در حالی درباره موضوع هوش مصنوعی اظهار نظر می‌کنند که شهروندان ایران سال‌هاست در زمینه دسترسی به اینترنت به عنوان حیاتی‌ترین زیرساخت فن‌آوری اطلاعات با مشکلاتی نظیر فیلترینگ، اختلال و قوانین محدودیت‌زا دست به گریبانند.

برخی چهره‌های حکومتی منتقد به فعالیت‌های جاری حاکمیت در زمینه فن‌آوری اطلاعات نیز خود در به‌وجود آمدن وضعیت اسفبار فعلی نقش دارند.

آذری جهرمی که پس از اتمام دوره وزارتش تلاش کرده است در نقش منتقد فعالیت برخی نهادها ظاهر شود و افراد هم‌رده را زیر سوال ببرد، اولین وزیر ارتباطاتی بود که شهروندان ساکن ایران را برای روزها (در آبان ماه ۹۸) از دسترسی به اینترنت کاملا محروم کرد.