اختصاصی؛ افشای جزییاتی از چگونگی فعالیت و برنامه‌های لشکر «امام حسین» نیروی قدس در سوریه

ایران‌اینترنشنال از طریق منابع نزدیک به نیروهای مقاومت سوریه، به جزییات جدید و فاش‌ نشده‌ای از ساختار، چگونگی فعالیت و برنامه‌ها و شیوه انجام حملات لشکر «امام حسین»، از لشکرهای تابع نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فعال در سوریه دست یافته است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از منابع ایران‌اینترنشنال، نزدیک به نیروهای مقاومت سوریه، فرمانده لشکر فردی به نام «ذوالفقار حناوی»، لبنانی‌الاصل است که در صفوف حزب‌الله لبنان ثبت‌نام کرده و از جمله به عنوان رییس مهندسی در «واحد عزیز» و به عنوان رییس نیروهای حزب‌الله در منطقه حلب، قبل از انتصاب به فرماندهی «لشکر امام حسین» فعال بوده است.

به نظر می‌رسد در بخشی از نبرد در حلب، ذوالفقار حناوی با قاسم سلیمانی که اغلب به منظور مدیریت تلاش‌های جنگی ایران به منطقه رفت‌وآمد داشت، ملاقات کرده و ظاهرا رابطه‌ای ایجاد شده که منجر به انتخاب ذوالفقار به عنوان فرمانده لشکر شده است.

لشکر «امام حسین»، یک نیروی چندملیتی

این لشکر یک نیروی چند‌ملیتی متشکل از هزاران جنگجو با هویت‌های مختلف از سراسر خاورمیانه است.

با آنکه اکثر نیروهای این لشکر سوری هستند اما جنگجویانی از لبنان، افغانستان، پاکستان، یمن، سودان و سایر کشورها نیز وجود دارند.

عوامل خارجی در چارچوب «جنگ مذهبی» علیه نیروهای سلفی جهاد و داعش به سوریه رفتند و پس از پایان درگیری‌های شدید در منطقه، تحت فرماندهی سپاه قدس در این کشور ماندند.

بر اساس اطلاعات به دست آمده، این لشکر به عنوان یک ارگان نظامی از واحدهای مختلفی تشکیل شده که شامل نیروهای رزمی، نیروهای ویژه‌ و ستاد و ارگان‌های لجستیکی است.

با وجود تعریف این لشکر به عنوان یک چارچوب چند جبهه‌ای، در طول سال‌ها لشکر «امام حسین» عمدتا در سوریه و در پس‌زمینه جنگ در منطقه مستقر بود.

این لشکر با کمک به رژیم بشار اسد در مبارزه با مخالفان و شورشیان، ارتباطاتی را در سوریه ایجاد کرده که در چند سال گذشته برایش آزادی عمل نسبی در عرصه میدانی ایجاد کرده است.

مناطق اصلی فعالیت لشکر «امام حسین» در سوریه

مناطق فعالیت این لشکر در سوریه، شهرهای حلب و حمص هستند؛ اگرچه در سایر مناطق نیز مستقر می‌شوند.

بنا بر اطلاعات به دست آمده، حلب منطقه‌ای است که اکثر عوامل لشکر و بیشتر فعالیت‌ها در آن متمرکز است و درگیری‌های داخلی که در آن شرکت می‌کنند نیز در آنجا انجام می‌شود - به عنوان مثال آماده‌ شدن برای نبرد با نیروهای ترکیه در منطقه.

حمص نیز یک فضای مرکزی برای کار مستمر این لشکر است.

بر اساس این اطلاعات، سلاح‌های ایران برای لشکر امام حسین با هواپیماهای باری، کشتی‌ها (به مقصد بندر لاذقیه) و کامیون‌ها (از طریق عراق) قاچاق می‌شوند.

در سال‌های اخیر، سپاه قدس با سوءاستفاده از بحران سوریه سعی در قاچاق اسلحه از ایران به سوریه داشته و این سلاح‌ها به وسیله کاروان‌های کامیون‌ها و کشتی‌های حامل تجهیزات و مواد غذایی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و نیز با هواپیماهای غیرنظامی جابه‌جا شده‌اند.

پروازهای تجاری از ایران به سوریه هنوز هم برخی از تجهیزات نظامی را به لشکر «امام حسین» می‌رسانند.

با وجود تجهیز این لشکر به تسلیحات راهبردی فراوان از جمله موشک‌های زمین به زمین و پهپاد، به نظر می‌رسد لشکر «امام حسین» از سلاح‌های باکیفیتی که در اختیار دارد در چارچوب کمک‌هایی که به ارتش سوریه می‌کند استفاده نمی‌کند.

علاوه بر این، این سلاح‌های نظامی با کیفیت بالا، در انبارهای مخفی نگهداری می‌شوند که محافظت از آنان با عملکردهای ویژه از جمله با امکانات پهپادی و موشکی است.

نیروهای آمریکایی و اسرائیل، دو هدف اصلی لشکر «امام حسین»

محل این انبارها حتی از مقامات ارشد رژیم سوریه نیز مخفی نگه داشته می‌شود.

برخی از آنها در قلب محله‌های غیرنظامی یا نزدیک به دارایی‌های رژیم سوریه هستند که لشکر «امام حسین» سعی دارد از آنها به عنوان سپر استفاده کند.

بنابراین، اگرچه این لشکر تجهیزات پیشرفته نظامی ایران را دریافت کرده و مایل است از آنها برای کمک به رژیم سوریه استفاده کند اما در عمل این تجهیزات به نفع رژیم اسد استفاده نمی‌شوند و برای سایر نیازها در نظر گرفته شده‌اند.

این نیازها از دید جمهوری اسلامی که لشکر «امام حسین» را فرماندهی می‌کند، عمدتا فعالیت‌هایی علیه اسرائیل و علیه ائتلاف تحت رهبری آمریکا هستند.

این لشکر از سال ۲۰۱۸ برای اعمال قدرت علیه اسرائیل در بلندی‌های جولان و مناطقی از سوریه مستقر شده و فعالیت‌هایی هم از آن گزارش شده است.

حملات لشکر «امام حسین» علیه آمریکا، هم‌زمان با حملات اسرائیل به این لشکر

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند در ماه مارس گذشته این لشکر علیه یک پایگاه آمریکایی در میدان نفتی العمار و یک پایگاه آمریکایی در میدان نفتی کونیکو در دیرالزور، عملیات انجام داده است.

این حمله با استفاده از راکت، به عنوان بخشی از ادامه تبادل ضربات و در پاسخ به حمله آمریکایی‌ها بوده است.

لشکر «امام حسین» در سال‌های اخیر چندین بار بر اساس دستورات جمهوری اسلامی -با توجه به تابعیت آن از سپاه قدس و قرار گرفتن در مجموعه نیروی نظامی سوریه-، علیه اسرائیل عمل کرده است.

بر همین اساس اسرائیل به شدت به مواضع این لشکر و دارایی‌های رژیم سوریه که در اختیار این لشکر بوده حمله کرده است که در آخرین این حملات، چهار ساختمان متعلق به این لشکر به شدت آسیب دیدند.