افزایش شدید و ناگهانی قیمت نان در ایران؛ نان در استان خراسان رضوی ۴۰ درصد گران شد
رسانهها در ایران از افزایش ۴۰ درصدی قیمت نان در استان خراسان رضوی خبر دادند و نوشتند این افزایش ناگهانی قیمت، مربوط به نرخ انواع نان یارانهای و نیمهیارانهای است. احتمال افزایش قریبالوقوع قیمت نان در دیگر استانها نیز وجود دارد.
محمد میری دیسفانی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اعلام کرد: «قیمت نان یارانهای و نیمهیارانهای از امروز پس از دو سال تغییر نکردن قیمت، حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.»
او افزود که این افزایش قیمت «بر اساس تصمیماتی که قبلا گرفته شده» صورت گرفته و «قیمت نان آزاد تغییری نخواهد داشت».
میری دیسفانی ادامه داد: «در چند سال اخیر هزینههای تولید، اجارهبها، کرایه حمل، هزینه کارگر، مکملهای پخت نان و حاملهای انرژی مشمول افزایش قیمت شدند اما قیمت نان ثابت مانده که موجب ضرر و زیان نانوایان شده است. بر اساس تمهیدات در نظر گرفته شده، تصمیم بر این شد که نرخنامه اصلاح شود.»
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اضافه کرد: «قرار بود این افزایش زودتر و از ابتدای سال اتفاق بیفتد اما به دلیل کارشناسی نشدن این موضوع و مباحثی که در زمینه مطالعات و مسایل حاشیهای وجود داشت، با تاخیر مواجه و از امروز اصلاح نرخ انجام شد.»
روزنامه خراسان هم در گزارشی به نقل از رضا رمضانی، معاون فرماندار مشهد نوشت: «افزایش قیمت مدتهاست در دستور کار است و بعضی استانها زودتر آن را اجرایی کردهاند.»
احمدرضا کشتگر، رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد نیز از افزایش قیمت نان در واحدهای آزادپز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «پیشنهاد اتحادیه، افزایش ۱۱۰ تا ۱۱۵ درصدی قیمت نان بود اما دولت آن را به ۴۰ درصد رساند.»
پیشتر بیژن نوروز مقدم، رییس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفته بود: «ما نسبت به تورم و هزینهها در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد از نرخ واقعی نان عقب هستیم اما مطلع هم هستیم که در حال حاضر امکان افزایش ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصدی نرخ نان وجود ندارد و مردم آن را نمیپذیرند.»
افزایش ناگهانی قیمت نان در برخی نقاط ایران در حالی است که جمهوری اسلامی قصد دارد قیمت سوخت را نیز افزایش دهد.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، پس از محدودسازی مصرف بنزین، دولت به دنبال مدیریت نحوه سوختگیری خودروهای گازوئیلسوز و سهمیهبندی گازوئیل نیز بوده اما با مخالفت دستگاههای امنیتی، این طرح بهطور موقت و تا پس از سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی به تعویق افتاده است.
یک منبع آگاه به ایراناینترنشنال گفت که دولت در پی اجرای طرح کاهش ۲۵ درصدی مصرف گازوئیل در گام نخست و سهمیهبندی آن است اما مقامات امنیتی مواجه شدن با اعتراضات کامیونداران را در شرایط فعلی «خطرناک» دانسته و مانع هر گونه اعمال تغییر در این زمینه شدند.
بر اساس این اطلاعات، به پیشنهاد دستگاههای امنیتی، بررسی و اجرای طرح دولت در اصلاح سهمیه و تغییرات در نحوه سوختگیری با گازوئیل به بعد از سالگرد قتل ژینا در شهریور ماه موکول شده است.
آبان ماه سال ۹۸ افزایش ناگهانی و شدید قیمت بنزین موجب موجی از اعتراضات سراسری در ایران شد که بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، سرکوب آن هزار و ۵۰۰ کشته بر جای گذاشت.