مکافات هوش مصنوعی: هشدار آژانس جرم‌وجنایت بریتانیا درباره افزایش سوءاستفاده جنسی از کودکان

آژانس ملی جرم و جنایت بریتانیا تخمین می‌زند تقریبا از هر ۵۰ مرد بالغ در بریتانیا، یک نفر درجاتی از خطر جنسی را برای کودکان نشان می‌دهد. این در حالی است که هوش مصنوعی نیز تهدیدی برای تشدید تاثیر مخرب اینترنت محسوب می‌شود.

حفاظت از کودکان

روزنامه گاردین در گزارشی به نقل از آژانس جنایی بریتانیا هشدار داد که هوش مصنوعی می‌‌تواند همه‌گیری سوءاستفاده جنسی از کودکان را بدتر کند.

طبق تخمین آژانس ملی جرم و جنایت (NCA) حدود ۸۳۰ هزار بزرگسال یعنی ۱/۶ درصد از جمعیت بزرگسالان، درجاتی از خطر جنسی را برای کودکان نشان می‌دهند؛ رقمی که گریم بیگار، مدیرکل آژانس آن را «شگفت‌آور» خوانده است.

او گفته است تصاویر سوءاستفاده جنسی در فضای مجازی اثری «فزاینده» بر انجام این رفتار دارد و چنین رفتاری را «عادی‌‌سازی» می‌‌کند.

رییس آژانس ملی جرم و جنایت بریتانیا که مبارزه با جرایم جدی و سازمان ‌یافته را رهبری می‌‌کند، تاکید کرده است که بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، مشاهده این تصاویر -چه واقعی و چه ساخته ‌شده به وسیله هوش مصنوعی-، عملا خطر سوءاستفاده جنسی را از کودکان افزایش می‌‌دهد: «استفاده از هوش مصنوعی در سوءاستفاده جنسی از کودکان، شناسایی کودکان واقعی را که نیاز به محافظت دارند، برای ما دشوارتر می‌‌کند.»

به گفته بیگار بیشترین موارد آزار جنسی کودکان از راه مشاهده تصاویر است و از هر ۱۰ نفری که در ارتباط با چنین جرایمی دستگیر شده‌اند، هشت نفرشان مرد هستند.

بیگار تاکید کرد این بدان معناست که حدود دو درصد از مردان در معرض خطر مشاهده این تصاویر قرار دارند.

آمار آژانس ملی جرم و جنایت از جرایم آزار جنسی کودکان

بیگار با رونمایی از ارزیابی سالانه NCA گفت: «ما تخمین می‌زنیم بین ۶۸۰ تا ۸۳۰ هزار بزرگسال در بریتانیا وجود دارند که درجاتی از خطر جنسی را برای کودکان به همراه دارند که این آمار، تقریبا ۱۰ برابر جمعیت زندانیان کشور است.»

به گفته او این ارقام تا حدی به درک بهتر «تهدیدی که سال‌ها دست‌کم گرفته شده» کمک می‌کند؛ یعنی تاثیر فراگیری اینترنت را در تسهیل دسترسی به فیلم‌ها و تصاویر کودکانی که مورد آزار و تجاوز قرار می‌گیرند، روشن می‌کند.

بیگار گفته است: «گروه‌هایی که این تصاویر را به اشتراک می‌گذارند و در مورد آن بحث می‌کنند، در عادی‌سازی این گونه رفتارها تاثیر زیادی دارند.»

آژانس ملی جرم و جنایت بریتانیا همچنین نتایج تحقیقات آنلاین در مورد آزار جنسی کودکان را بررسی کرده است.

طبق این بررسی، از هر ۱۰ نفر مجرمی که به صورت آنلاین شناسایی شدند فقط یک نفر به عنوان «مجرم جنسی کودک» ثبت شده بود. این در حالی است که قبل از این تحقیقات، ۹ نفر دیگر شناسایی نشده بودند. بنابراین محققان برای دست‌یابی به آمار دقیق‌تر، تعداد مجرمان جنسی ثبت شده را «ضرب در ۱۰» کردند.

این آژانس گفته است: «اطمینان ما از اعتبار این آمار بیشتر از طریق اطلاعات موجود و متخصصان در این امر است.»

بیگار با هشدار به کسانی که در انجمن‌‌های سوءاستفاده آنلاین فعال بودند در مورد آنچه هوش مصنوعی می‌‌تواند انجام دهد هم گفته است: «این فقط شروع کار است.»

وجود راهنما‌های آنلاین برای تولید تصاویر سوءاستفاده جنسی

بنیاد دیده‌بان اینترنت (IWF) اعلام کرد که از هوش مصنوعی و با استفاده از ابزارهای پیچیده، برای تولید تصاویری از کودکان سه تا شش ساله استفاده می‌شود که «به طرز حیرت‌آوری واقعی به نظر می‌رسند».

این بنیاد اعلام کرد راهنمای آنلاینی پیدا کرده است که به متخلفان در استفاده از ابزار هوش مصنوعی و اصلاح درخواست‌‌های آن‌ها به منظور ارائه واقعی‌ترین نتایج آموزش می‌دهد.

سوزی هارگریوز، رییس بنیاد دیده‌بان اینترنت از ریشی سوناک، نخست‌‌وزیر بریتانیا خواست تا هنگام میزبانی اولین اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی در پاییز سال جاری، موارد تولید شده از سوءاستفاده جنسی کودکان به وسیله هوش مصنوعی را به‌عنوان اولویت در نظر بگیرد.

او گفت: «نخست‌‌وزیر باید این تهدید جدی‌ را به‌‌عنوان اولویت اصلی در میزبانی اولین اجلاس جهانی هوش مصنوعی در اواخر امسال در نظر بگیرد.»

وی افزود: «مجرمان اکنون از هوش مصنوعی برای تولید تصاویر کودکانی استفاده می‌کنند که از آزار جنسی رنج می‌‌برند و این تصاویر گاه به‌‌طور حیرت‌آوری واقعی هستند.»

از سوی دیگر، به گفته بنیاد دیده‌بان اینترنت در حال حاضر موارد تولید شده به وسیله هوش مصنوعی، به دلیل جدید بودن گسترش این فن‌آوری، کم است.

این بنیاد بین ۲۴ ماه می ‌تا سی‌ام ماه ژوئن سال جاری (برابر با سوم خرداد تا نهم تیر)، ۲۹ گزارش از صفحات مشکوک ساخته شده به وسیله هوش مصنوعی را بررسی کرد.

این بررسی تایید کرد که هفت مورد از آن‌ها حاوی موارد آزار جنسی کودکان تولید شده به وسیله هوش مصنوعی و برخی نیز حاوی ترکیبی از تصاویر واقعی و تصاویر ارائه شده به وسیله هوش مصنوعی بودند.

برخورد قانون

بر اساس قانون پزشکان قانونی و عدالت سال ۲۰۰۹، تولید تصاویر سوءاستفاده جنسی از کودکان به وسیله هوش مصنوعی در بریتانیا غیرقانونی است.

این قانون حاوی مقرراتی در مورد ساخت و داشتن «عکس‌‌های شبه ناشایست» از کودکان است. بنیاد دیده‌بان اینترنت مایل است این قانون اصلاح شود تا مستقیما تصاویر هوش مصنوعی را هم پوشش دهد.

پیشنهادات موسسه آدا لاولیس به دولت بریتانیا

موسسه آدا لاولیس که یک نهاد تحقیقاتی مستقل داده و هوش مصنوعی است، به تازگی اعلام کرد که بریتانیا باید مقررات خود را در مورد استفاده از این فن‌آوری تقویت کند.

بر اساس طرح فعلی دولت برای نظارت بر هوش مصنوعی، مقررات نظارتی به تنظیم‌‌کننده‌‌های موجود واگذار می‌‌شود.

این موسسه توصیه کرد که دولت یک «بازرس هوش مصنوعی» را معرفی کند که از افراد آسیب‌دیده از این فن‌آوری حمایت کند.

به تاکید این موسسه، وزیران باید «در صورت لزوم» قوانین جدیدی را برای حمایت بیشتر ارائه کنند.

سخنگوی دولت هم در این زمینه گفت لایحه ایمنی آنلاین که قرار است امسال به قانون تبدیل شود، مقرراتی برای حذف مطالب آزار جنسی کودکان از پلتفرم‌های آنلاین دارد.