میان تنشها در خلیج فارس، موشک جدید برای «حمله به اهداف دریایی» به سپاه و ارتش واگذار شد
رسانههای حکومتی در ایران از واگذاری موشک «ابومهدی» که از آن به عنوان «نخستین موشک کروز دریایی کشور با قابلیت تهاجم زمینی» نام برده شده، به سپاه پاسداران و ارتش خبر دادند و نوشتند این موشک «امکان حمله به اهداف دریایی از عمق کشور را فراهم میکند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز سهشنبه سوم مرداد «مراسم الحاق سامانه سلاح راهبردی کروز دریایی "ابومهدی" به نیروهای دریایی ارتش و سپاه» برگزار شد.
در این مراسم، محمدرضا قرایی آشتیانی، وزیر دفاع، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه و حمزهعلی کاویانی، جانشین نیروی دریایی ارتش حضور داشتند.
پیشتر و در مرداد ۱۳۹۹، وزارت دفاع جمهوری اسلامی این موشک را به نمایش گذاشته بود.
بر اساس گزارش تسنیم، برد موشک «ابومهدی» یکهزار کیلومتر است و محدوده پوشش دفاع دریایی جمهوری اسلامی را نسبت به قبل «چندین برابر» میکند.
معاون صنعتی وزارت دفاع در تشریح قابلیتهای این موشک مدعی شد: «این گونه نیست که موشک ابومهدی فقط برای اهداف دریایی استفاده شود. موشک کروز ابومهدی به علت نیاز ما برای دور کردن دشمن از سواحل ما طراحی شده است. البته میتوان با یک تغییر جزیی بر روی همین پلتفرم به عنوان یک موشک تهاجم زمینی استفاده شود.»
این اقدام جمهوری اسلامی در شرایطی است که بار دیگر تنشها در منطقه خلیج فارس در هفتههای اخیر افزایش یافته است.
جمعه گذشته وزیر دفاع آمریکا در واکنش به تهدیدهای ایران علیه خطوط کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز و اطراف آن، دستور داد بخشی از نیروهای واحد آبی-خاکی ارتش آمریکا، جنگندههای اف-۳۵ و اف-۱۶ و ناوشکن مجهز به موشکهای هدایتشونده به محدوده تحت پوشش مسوولیت سنتکام در منطقه اعزام شوند.
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) با انتشار بیانیهای اعلام کرد اعزام این نیروها و تجهیزات نظامی، انعطافپذیری و قابلیت بیشتری را برای نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه فراهم میآورد.
این بیانیه اضافه کرد که در دو سال گذشته، نزدیک به ۲۰ کشتی تجاری با پرچمهای کشورهای مختلف، در منطقه عملیاتی سنتکام هدف حمله، توقیف یا تلاش برای توقیف قرار گرفتهاند.
در اردیبهشت نیز بلومبرگ به نقل از برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، خبر داد که ایالات متحده، قصد دارد تا پایان تابستان بیش از ۱۰۰ شناور بدون سرنشین سطح دریا (شهپاد) را برای مقابله با تهدیدات کشورهایی چون ایران، در منطقه خلیج فارس فعال کند.