رسانههای ایران: همه سدهای تهران به غیر از یک سد، دچار کاهش شدید حجم مخازن آب شدهاند
رسانههای ایران بر اساس آمارهای رسمی دولت گزارش دادند که حجم مخازن پنج سد استان تهران تا پایان تیرماه، ۳۱ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه دوم مرداد نوشت کاهش بارندگیها در تهران و تغییر اقلیم موجب شده تا سدهای این شهر کمآبتر از سال گذشته باشند.
این خبرگزاری افزود طبق آمار، وضعیت مخازن سدهای پنجگانه تهران به جز یک سد کاهشی است به طوری که فقط در حال حاضر سد امیرکبیر ۱۵۴ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به سال قبل که ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب داشت ۲۸ درصد رشد داشته است.
اما وضعیت مخازن آب در دیگر سدهای تهران این گونه نیست.
در سد لار حجم کل مخزن ۶۶ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال قبل ۲۱ میلیون مترمکعب منفی است و نسبت به وضعیت نرمال که میبایست ۱۸۵ میلیون مترمکعب در این سد آب وجود داشته باشد ۱۱۹ میلیون مترمکعب کمتر است.
سد ماملو نیز اکنون ۴۶ میلیون مترمکعب آب در مخزن دارد که نسبت به سال قبل کاهش ۱۲ میلیون مترمکعبی آب دارد.
براساس آمار اعلام شده حجم مخزن نرمال این سد ۱۵۹ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به این عدد نیز ۱۱۳ میلیون مترمکعب کاهش مشاهده میشود.
همچنین وضعیت مخزن سد لتیان بیانگر کاهشی ۱۳ میلیون مترمکعبی منابع آبی در این سد است در حال حاضر سد لتیان ۴۲ میلیون مترمکعب آب دارد که این عدد در سال قبل ۵۵ میلیون مترمکعب بوده است.
بحران آب امسال به استان تهران ختم نمیشود. اوایل تیرماه، در حالی که بحران کمبود آب در ایران روز به روز در حال گسترش بود، وزیر نیرو وعده داد تنشهای آبی در برخی شهرهای ایران حل شود.
اما گزارشها نشان میدادند تنها هفت استان ایران مشکل آبی ندارند.
همچنین ماه گذشته کمآبی در استانهای فارس و کرمان گزارش شد و رسانهها و مقامهای محلی در کرمان از قطع گسترده و کمبود شدید آب در بسیاری از محلات شهر کرمان خبر دادند. یک مقام محلی نیز گفت مشکل شهرکهای صنعتی کرمان، نداشتن برق و آب است.
وزارت نیرو نیز بار دیگر بر نبود آب شرب در ۱۰ هزار روستا تاکید و اعلام کرد ۶۶۹ روستا در استان کرمان در «تنش شدید آبی» به سر میبرند.
تایید مشکلات مربوط به تامین آب آشامیدنی در این استان در حالی است که طی روزهای اخیر، آب کرمان در هوای ۴۰ درجه قطع و موضوع جیرهبندی مطرح شد.