رییس سی‌آی‌ای از تلاش جمهوری اسلامی برای نفوذ سایبری به آمریکا خبر داد

رییس سازمان سی‌آی‌ای از تلاش‌های فزاینده جمهوری اسلامی برای نفوذ به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده از طریق حملات سایبری خبر داد.

ویلیام برنز در سخنان خود در مجمع امنیتی «اسپن» ضمن برجسته‌سازی این روند نگران‌کننده تاکید کرد دولت ایالات متحده به طور جدی با این تهدیدات برخورد می‌کند.

او همچنین گفت «سیا» اطلاعات خارجی جمع‌آوری شده را در اختیار وزارت امنیت داخلی و اف‌بی‌آی قرار می‌دهد تا از طریق این نهادها بتواند در راستای حفاظت از امنیت ایالات متحده آمریکا اقدام کند.

با این حال هک ایمیل نهادهای دولتی آمریکا که اخیرا به وسیله یک گروه چینی انجام شده است باعث شده نگرانی‌ها درباره آسیب‌پذیری سیستم‌های این کشور در برابر تهدیدات سایبری خارجی افزایش پیدا کند.

این حمله بیش از یک ماه از دید نهادهای امنیتی آمریکا پنهان مانده بوده و هکرها در این مدت به اطلاعات ایمیل‌های حدود ۲۵ سازمان مختلف دسترسی داشته‌اند.

رییس سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده خاطر نشان کرد تلاش‌هایی برای تقویت حفاظت از حساب‌های دولت آمریکا در حال انجام است.

به گفته او، یکی از این موارد اشتراک‌گذاری جز به جز اطلاعات با دیگر آژانس‌ها و سازمان‌های مرتبط است.

چین، روسیه و کره شمالی در کنار ایران، از تهدیدات سایبری خارجی و عمده برای ایالات متحده به حساب می‌آیند.

برد اسمیت، نایب رییس شرکت مایکروسافت نیز در مجمع امنیتی اسپن گفت ایران مانند چین و روسیه بیشتر بر عملیات نفوذ سایبری تمرکز دارد.

او هدف از این‌گونه عملیات را ارسال پیام‌های سیاسی به دیگر حکومت‌ها عنوان کرد.

بهار امسال شرکت مایکروسافت با انتشار گزارشی در مورد گروه هکری «طوفان شنی نعنایی» (Mint Sandstorm) درباره تغییر استراتژی و تمرکز این گروه برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده هشدار داده بود.

این شرکت با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن برخی از این نفوذها به وجود شواهدی مبنی بر حمله این گروه به زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ونقل ایالات متحده اشاره کرده بود.

کارشناسان امنیت سایبری با توجه به ردپاهای فنی باقی مانده در سال‌های گذشته از حملات گروه طوفان شنی نعنایی که به «بچه‌گربه‌های دلربا» نیز معروف است، این گروه را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وابسته می‌دانند.