ایوب عبداللهی‌ که چشمش در خیزش انقلابی آسیب‌ دیده است از سوی دولت ترکیه تهدید به دیپورت شد

ایوب عبداللهی، از معترضانی که چشمش در انقلاب «زن زندگی آزادی» آسیب‌ دیده است، پس از دستگیری از سوی پلیس یونان و ضرب و جرح شدید به دست آنان و نیز پلیس ترکیه، در خطر برگردانده شدن به ایران قرار دارد. او از دو ماه پیش برای درمان به ترکیه رفته است.

این جوان معترض می‌گوید هفته گذشته هنگامی که قصد داشته از ترکیه به صورت غیرقانونی خارج شده و خود را از یونان برای درمان به کشوری اروپایی برساند، در یکی از روستاهای مرزی یونان بازداشت شده است.

پلیس یونان ایوب عبداللهی را برای دو روز در یک کمپ، بدون آب و غذا زندانی کرده و او را به شدت کتک زده‌اند.

پس از دو روز، او را ساعت سه نیمه شب همراه با ده‌ها مهاجر غیرقانونی دیگر سوار بر یک قایق بادی از یونان به ترکیه بازگردانده‌اند.

پلیس ترکیه هم او را روانه کمپ ادرنه کرده که در آنجا نیز از سوی پلیس تحت ضرب و شتم قرار گرفته و دولت به او مهلتی هفت روزه برای ترک خاک این کشور داده است که اکنون این مهلت سپری شده است.

عبداللهی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال با اشاره به ناامیدی خود نسبت به وعده نهادهای حقوق بشری، با اشاره به خطری که در صورت دیپورت به ایران او را تهدید می‌کند و در عین‌ حال هزینه‌های ادامه زندگی غیرقانونی در ترکیه، گفت: «از زندگی‌ام خسته شده‌ام.»

این جوان معترض در حالی در شرایطی نامساعد در ترکیه به سر می‌برد که به دلیل عفونت چشم، باید هرچه سریع‌تر تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

ایوب عبداللهی ۲۴ ساله و اهل سقز، روز ۱۹ مهر ماه سال گذشته و همزمان با حضور در اعتراضات این شهر در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، مورد اصابت چهار گلوله ساچمه‌ای قرار گرفت که دو ساچمه پس از برخورد با چشم راستش موجب از دست رفتن بینایی او شد.

او می‌گوید در شب وقوع حادثه هیچ بیمارستانی در شهرهای سقز و سنندج حاضر به معاینه او‌ نشده است و تنها کادر درمان بیمارستانی در تبریز، شبانه و مخفیانه توانسته‌اند یکی از ساچمه‌ها را خارج کنند.

در جریان این اتفاقات، ایوب عبداللهی بینایی چشم راست خود را از دست داده است.

در جریان خیزش انقلابی ایرانیان که اواخر شهریور سال گذشته و با قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی آغاز شد، شهر سقز که زادگاه این دختر جوان بود همراه با دیگر شهرهای کُردنشین ایران به اصلی‌ترین کانون اعتراضات خیابانی تبدیل شد.

در جریان این اعتراضات در سال گذشته حدود ۵۰۰ شهروند در سراسر ایران کشته شدند و شماری دیگر نیز به دلیل اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای بینایی یک یا دو چشم خود را از دست دادند.