همسر نیلوفر حامدی: گشت ارشاد در بندرعباس، زنان دونده را ساعت ۵:۳۰ صبح بازداشت کرد
محمدحسین آجرلو، خبرنگار و همسر نیلوفر حامدی، روزنامهنگار بازداشت شده پس از کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، به نقل از برخی دوندههای بندرعباسی از بازداشت زنان ورزشکار در «ساحل خواجه عطا» در این شهر به وسیله «گشت ارشاد» خبر داد.
او متنی از استوریهای دوندگان بندرعباس را با این مضمون در استوری اینستاگرام خود منتشر کرد: «پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۵:۳۰ صبح، گشت ارشاد بندرعباس بانوان ورزشکار در ساحل خواجه عطا را با خود برد.»
یکی از این دوندهها نوشته است: «صبحها که ما برای دویدن به بلوار ساحلی میرویم همه جور جماعتی هست؛ عدهای از شب قبل بساط قلیانشان را هنوز جمع نکردهاند، عدهای از شب قبل همچنان در عالم مستیاند و با ماشین باسرعت از کنارمان ویراژ میدهند. عدهای با موتور میآیند توی پیادهرو. تعدادی معتاد خیابانی در زبالهدانهای بزرگ خیابان دنبال تکه نانی. یکی هم آنطرفتر از شدت نشئگی سرش دارد میرسد به زمین و تعدادی هم در حال ترویج فرهنگ ورزش کردن هستند. پلیس ما ورزشکاران را بازداشت میکند.»
این ماجرا در حالی اتفاق میافتد که هفته گذشته رسما تایید شد فرماندهی انتظامی «گشت ارشاد» را با دستور ابراهیم رئیسی، رییسجمهوری، به خیابانها بازگردانده است.
بازگشت گشت ارشاد و سختگیریهای جمهوری اسلامی درباره پوشش زنان و تاکید بر «حجاب اجباری» از جمله در مورد زنان ورزشکار در حالی است که در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی پس از کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، زنان ورزشکار از حامیان بزرگ معترضان بودند.
به عنوان مثال، الناز رکابی مهر ماه سال گذشته در فینال مسابقات سنگنوردی قهرمانی آسیا در یک اقدام تاریخی و در اوج خیزش انقلابی مردم ایران حجاب خود را از سر برداشت و پس از بازگشت به ایران تحت تدابیر شدید امنیتی قرار گرفت.
او حتی مدتی در حصر خانگی بود و ویلای خانوادگی رکابی را هم تخریب کردند.
رکابی مدتی هم ممنوعالخروج بود و حالا شنیده میشود از لیست بازیهای آسیایی خط خورده است.
سارا خادمالشریعه، استاد بزرگ شطرنج ایران هم در مسابقات قزاقستان در دی ماه ۱۴۰۱، بدون حجاب اجباری مسابقه داد و به دنبال تهدیدهای مختلف، دیگر به ایران برنگشت.
همچنین در آبان ۱۴۰۱، بازیکنان و مربیان تیم بسکتبال کنکو به طور دستهجمعی حجاب اجباری را از سر برداشتند.
یاسمن محمدی، ملیپوش بسکتبال ایران نیز با انتشار تصویری بدون حجاب اجباری و در واکنش به خیزش انقلابی ایرانیان نوشت: «قلبا عرق ریختن و تلاش کردن برای این فدراسیون و پرچم جمهوری اسلامی را بیشتر از این درست نمیدانم.»
فرزانه فصیحی، قهرمان دوی ۶۰ متر آسیا هم همزمان با ۲۲ بهمن ۱۴۰۱، در یک حرکت اعتراضی، پس از قهرمانی در رقابتهای دو سرعت داخل سالن آسیا، با فریادهایش این قهرمانی را به مردم ایران تقدیم کرد و همچنین با پرچم جمهوری اسلامی شادی نکرد.